Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Zoom dobiva devet novih opcija

Posljednjih mjeseci i tjedana, Zoom je postao jedna od najpopularnijih platformi za video komunikaciju. Aplikacija nikada nije bila popularnija, zbog čega se njezini tvorci trude iskoristiti najpovoljniji trenutak.

Zoom se u posljednje vrijeme suočava s optužbama kako ugrožava privatnost korisnika, a određene propuste tog tipa je i sama tvrtka priznala, podsjeća GadgetsNow. Međutim, trudeći se iskoristiti najpovoljniji trenutak, Zoom je najavio uvođenje devet novih opcija.

1. Bolja enkripcija

U postu na službenom korporativnom blogu, iz Zoom-a su priopćili kako rade na nadogradnji enkripcije aplikacije, zbog čega će već od ovog tjedna podaci korisnika biti puno sigurniji i povjerljiviji.

2. Nova ikonica

Zoom uvodi novu ikonicu za pristup sigurnosnim opcijama. Svim postavkama toga tipa, koja su se do sada odvijala kroz više menija, od sad će se moći pristupiti jednim klikom na ikonicu – Security.

3. Kompleksnije lozinke

Zoom uvodi kompleksniji sustav lozinki za pristup snimkama smještenim u cloudu, koja se do sad dodjeljivala automatski. Za račune koji imaju administratore, njima će biti ostavljena mogućnost definiranja kompleksnije lozinke.

4. Nema više slučajnog slanja osobnih podataka

Profil sudionika u konferencijskom pozivu i opcija za pozivanje novih korisnika – Invite premještene su iz glavnog interfacea u meni “Participants”. Time je otežana mogućnosti da korisnik podijeli osobne podatke sa svog profila.

5. Lakše do sastanaka

Unaprijeđena verzija Zooma omogućit će administratorima korporativnih računa lakše povezivanje kontakata više različitih računa. To će korisnicima dati mogućnost da lakše i sigurnije pretražuju sastanke, chatove i kontakte.

6. Prijavljivanje “neželjenih” korisnika

Najnovija verzija Zoom-a će onome tko hosta sesiju dati opciju da prijavi “nepoželjne” korisnike, putem novih opcija pod ikonicom Security. Njima je omogućeno i da sudionicima zabrane promjenu imena svog profila.

7. Unaprijeđen “waiting room”

“Waiting Room”, koja hostovima omogućuje da one koji se žele pridružiti drži na čekanju prije nego što je priključe sastanku, sad će postati obavezna opcija za obrazovne konferencije, kao i za Basic račune i Pro račune s jednom licencom.

8. Administratorske “komandne ploče”

Administratori biznis i obrazovnih konferencija imat će mogućnost praćenja kako su njihovi sastanci povezani sa Zoomovim centrima za podatke putem svojih administratorskih “komandnih ploča” – Zoom Dashboard.

9. Bolje chat obavijesti

Korisnicima Zooma će njihove Zoom Chat obavijesti ubuduće izlaziti u vidu kratkih balončića teksta u okviru samog chata.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...