Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Zoom dobiva devet novih opcija

Posljednjih mjeseci i tjedana, Zoom je postao jedna od najpopularnijih platformi za video komunikaciju. Aplikacija nikada nije bila popularnija, zbog čega se njezini tvorci trude iskoristiti najpovoljniji trenutak.

Zoom se u posljednje vrijeme suočava s optužbama kako ugrožava privatnost korisnika, a određene propuste tog tipa je i sama tvrtka priznala, podsjeća GadgetsNow. Međutim, trudeći se iskoristiti najpovoljniji trenutak, Zoom je najavio uvođenje devet novih opcija.

1. Bolja enkripcija

U postu na službenom korporativnom blogu, iz Zoom-a su priopćili kako rade na nadogradnji enkripcije aplikacije, zbog čega će već od ovog tjedna podaci korisnika biti puno sigurniji i povjerljiviji.

2. Nova ikonica

Zoom uvodi novu ikonicu za pristup sigurnosnim opcijama. Svim postavkama toga tipa, koja su se do sada odvijala kroz više menija, od sad će se moći pristupiti jednim klikom na ikonicu – Security.

3. Kompleksnije lozinke

Zoom uvodi kompleksniji sustav lozinki za pristup snimkama smještenim u cloudu, koja se do sad dodjeljivala automatski. Za račune koji imaju administratore, njima će biti ostavljena mogućnost definiranja kompleksnije lozinke.

4. Nema više slučajnog slanja osobnih podataka

Profil sudionika u konferencijskom pozivu i opcija za pozivanje novih korisnika – Invite premještene su iz glavnog interfacea u meni “Participants”. Time je otežana mogućnosti da korisnik podijeli osobne podatke sa svog profila.

5. Lakše do sastanaka

Unaprijeđena verzija Zooma omogućit će administratorima korporativnih računa lakše povezivanje kontakata više različitih računa. To će korisnicima dati mogućnost da lakše i sigurnije pretražuju sastanke, chatove i kontakte.

6. Prijavljivanje “neželjenih” korisnika

Najnovija verzija Zoom-a će onome tko hosta sesiju dati opciju da prijavi “nepoželjne” korisnike, putem novih opcija pod ikonicom Security. Njima je omogućeno i da sudionicima zabrane promjenu imena svog profila.

7. Unaprijeđen “waiting room”

“Waiting Room”, koja hostovima omogućuje da one koji se žele pridružiti drži na čekanju prije nego što je priključe sastanku, sad će postati obavezna opcija za obrazovne konferencije, kao i za Basic račune i Pro račune s jednom licencom.

8. Administratorske “komandne ploče”

Administratori biznis i obrazovnih konferencija imat će mogućnost praćenja kako su njihovi sastanci povezani sa Zoomovim centrima za podatke putem svojih administratorskih “komandnih ploča” – Zoom Dashboard.

9. Bolje chat obavijesti

Korisnicima Zooma će njihove Zoom Chat obavijesti ubuduće izlaziti u vidu kratkih balončića teksta u okviru samog chata.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Prošlog vikenda na FESB-u održano je sedmo izdanje DUMP Days konferencije, a okupilo se gotovo dvije tisuće mladih IT-jevaca željnih networkinga, učenja i dobre...

Biznis i posao

Snimili ste video materijale i zanima vas kako ih editirati za društvene mreže? Koja su sve znanja potrebna za editiranje video sadržaja? Kako mudro...

Tech

Krajem prošlog tjedna (6. i 7. listopada) u Osijeku je održan The Geek Gathering, IT konferencija koja je skupila velik broj imena iz domaće...

Tech

Iako je prošlo skoro 10 godina od posljednje konferencije, The Geek Gathering i dalje budi lijepa sjećanja kada ga spomenemo. Upravo zbog toga, ove...

Tech

Početak šestog mjeseca ove godine bio je bitan za developere, jer ga je obilježio .debug. Najveća developerska konferencija u nas dočekana je s rijetko...

Aplikacije i softver

Zoom je najavio novi Focus mode, koji bi trebao spriječiti skretanje pažnje učenika dok su u virtualnoj učionici. Istodobno, ova značajka omogućit će nastavniku...

Aplikacije i softver

Zoom je kupio Keybase, popularni startup koji pruža uslugu enkriptirane komunikacije...

Promo i akcije

Koristimo akcijsku ponudu na E-bay trgovini, i predstavljamo odličnu 1080P web kameru s ručnim fokusom, i ugrađenim mikrofonom. Web kamera za više namjena. Pretpostavljamo...