Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Zoom kupio sigurnosni startup Keybase

Zoom je kupio Keybase, popularni startup koji pruža uslugu enkriptirane komunikacije…

Foto: Pixabay

U svom posljednjem nastojanju da poboljša sigurnost, Zoom je kupio Keybase, popularni startup koji pruža uslugu enkriptirane komunikacije, poput sigurnih poruka i dijeljenja fileova. Dogovor je dio Zoomovog 90-dnevnog plana za rješavanje sigurnosnih problema koje je iznio nedavni porast potražnje.

U postu na svom blogu, iz Zooma su izjavili kako planiraju ponuditi u bliskoj budućnosti end-to-end način sastanka za sve račune koji plaćaju pretplatu. Kad se Keybase implementira, korisnici s plaćenim Zoom računom koji zakazuju sastanke moći će odabrati end-to-end enkripciju, prenosi CNBC. Ova opcija sprječava bilo koga da se javi telefonom i onemogućit će snimanje sastanaka u cloud-u, piše Engadget.

S toliko ljudi koji rade i uče od kuće zbog koronavirusa, Zoom je doživio ogromne poteškoće u upotrebi. Međutim, to je otkrilo kritične osnovne nedostatke po pitanju sigurnosti. Zoom je objavio ispravke, obećao da će vratiti povjerenje korisnika, formirao odjel sigurnosti i izvršio druge promjene. Međutim, vidjeli smo da su određene školske ustanove zabranile korištenje Zooma zbog ovih problema, a veliki broj konkurentskih tvrtki želi iskoristiti pogrešne korake Zooma.

Keybase, koji ima tim od samo 25 ljudi, prva je kupovina Zooma u njihovom desetogodišnjem postojanju. Očekivano i prikladno, dogovor je sklopljen preko Zoom platforme, a suosnivač Keybasea Max Krohn izjavio je da kako nije trebalo putovati da bi se sklopio ovaj dogovor, posao je sklopljen 25% brže. Vrijeme će pokazati hoće li i druge tvrtke vjerovati Zoomu dovoljno da sklope dogovore s platformom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Apps & Software

Želja Googlea je da Android dobije svoj servis za slanje poruka...

Web & IT

Stručnjaci za sigurnost otkrili su novi, napredni malware koji može zaobići i najozbiljnije sigurnosne mjere.

Oglašavanje