U koja 3 slučaja odigrati oklade koje garantiraju dobitak?

Kada oklade imaju osiguran dobitak prije nego što ona uopće završi san je svakog ljubitelja kladionice. Naravno, u teoriji to je nemoguće jer kvote koje kladionice postavljaju kreirane su na takav način da ne možete istovremeno odigrati dva suprotna ishoda i biti u plusu ako prođe bilo koji od njih. Međutim, to vrijedi samo za klasični oblik klađenja, odnosno klađenje kada listić uplaćujete isključivo prije nego što susret počne.

No, nešto što već dugo postoji u svijetu klađenja i što može osigurati igračima profit iako susret još nije gotov je klađenje uživo. Način takvog klađenja na engleskom se zove hedging, a mi ćemo ga pokušati nešto detaljnije predstaviti ljubiteljima klađenja koji još nisu upoznati s njime.

Detaljnije o hedge okladama

oklade
Foto: Shutterstock

Važno je razumjeti kako funkcioniraju hedge oklade prije nego što uopće pomislite na profit od njih. Prilikom igranja ovog tipa oklada, odigrat ćete ne neki od ishoda koji je suprotan onome koji ste prvobitno odigrali, a da u slučaju bilo kojeg dobitka profit bude veći od ukupnih uloga. Primjerice, stavili ste 100 kuna na to da će tenisač A dobiti tenisača B. Kvota na tenisača A iznosi 2.10, a on kreće u meč s breakom te kvota na tenisača B sada iznosi preko 2.00 .

U toj situaciji, igrač kladionice može uživo odigrati još 100 kuna na pobjedu tenisača B i koji god od njih na kraju došao do pobjede, profit kladioničara će biti veći od ukupnih uloga jer su obje oklade uplaćene na kvote veće od 2. U većini slučajeva profiti u ovim tipovima oklada nisu ogromni, ali ponekad jedna od dvije kvote na koje je uplaćeno bude iznimno velika što nosi potencijal velikog profita.

Kada je najbolje koristiti ovaj tip oklada?

oklade
Foto: Shutterstock

Ovaj se tip oklada može koristiti gotovo svakodnevno i za njega su prikladni svi sportovi ako ste dovoljno vješti predosjetiti kada bi se mogla ukazati prilika za njega. No, postoje oklade na kojima se najčešće može primijeniti te ćemo reći nešto više o njima.

Bonusi u legalnim hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

1. Dugoročne oklade

Dugoročne oklade su tip oklada u kojima igrač uglavnom predviđa pobjednika nekog natjecanja koji će biti okrunjen u ne baš tako bliskoj budućnosti. Primjerice, odigrat će okladu na to tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo u nogometu, a ono počinje za godinu dana. To ostavlja puno prostora za hedge oklade jer već su u startu kvote jako velike čak i na glavne favorite, a situacija se tijekom prvenstva može izmijeniti te će u kasnoj fazi natjecanja možda biti prilika kada će moći odigrati na više reprezentacija i svaki od tih ishoda bi mu trebao omogućiti profit.

Dugoročne oklade možda su i najbolja prilika za igranje hedge oklada i mnogi ih koriste na taj način.

2. Hendikep oklade

Hendikep oklade su oklade u kojima se nekoj od dvije ekipe ili igrača daje hendikep ili prednost prije početka meča. Kvote na hendikep, ovisno o tome koji igrač kladionice odabere, mogu biti vrlo velike, a to ostavlja prostora da bi se suprotnim razvojem susreta mogao odigrati i kontrahendikep, odnosno suprotni hendikep onome koji je prvobitno odigran.

Primjerice, rekli ste da će jedna košarkaška ekipa slaviti s hendikepom od -10.5 poena, a onda vam se ukaže prilika odigrati na drugu ekipu kontrahendikep od +10.5. U toj situaciji dobivate u jednom od dva potencijalna ishoda.

3. Općenito klađenje uživo

Kao što smo rekli, klađenje uživo je zapravo idealno za hedge oklade jer se kvote mijenjaju u stvarnom vremenu, sukladno zbivanjima na sportskom borilištu. Tu igrači mogu pratiti streaming utakmice i često je mnogima od njih lako predvidjeti i prepoznati u kojem se smjeru kreće meč. Kada je tako, postoji ogroman potencijal iskorištavanja kretanja kvota na jednu ili drugu stranu što bi moglo značiti i osiguravanje profita, neovisno o ishodu sportskog susreta.

Zaključak

oklade
Foto: Shutterstock

Ovaj je način klađenja samo jedan od mnogih inovativnih koji postoje u današnjem svijetu klađenja. Idealan je za klađenje online i ne funkcionira niti približno u klasičnom načinu klađenja. Također, postoje šanse da se kvote neće kretati u smjeru u kojem igrač to želi tako da se neće nuditi prilika za uplatiti hedge okladu. Upravo zato je taj igračev osjećaj zapravo možda i najbitniji kada je riječ o postavljanju ovih oklada i u njega bi se trebali pouzdati svi koji žele na ovakav način bilježiti profit od klađenja.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.