Kako se kladiti na esport događaje i zašto su isplativiji od drugih sportova?

Esport je jedna relativno nova značajka u ponudi kladionica, a definitivno možemo reći da se ne nalazi na popisu kada su u pitanju najpopularniji sportovi u Hrvatskoj za klađenje. No, gledajući neke veće europske i svjetske kladionice kao Betwinner i Bet365, možemo reći da je esport postao jedan od najvažnijih dijelova njihove ponude.

Postoji zapravo puno razloga zašto je to tako, a neki su jako očiti. Međutim, puno igrača u Hrvatskoj još nije upoznato s njima ili čak i ako jesu, jednostavno nemaju neko osnovno znanje kako se kladiti na esport događaje pa brzo odustanu od toga. Upravo ćemo zato mi navesti neke od najvećih prednosti klađenja na esport te objasniti gdje se i kako može kladiti na esport događaje.

Odlične kvote

Naravno, jedan od glavnih razloga zašto je odlično kladiti se na esport su kvote. Različite su video igre tek ušle u ponudu za online klađenje i kvote su postavljene na jedan ne baš perfektan način. Esport je tržište koje još nije u potpunosti istraženo i postoje neke situacije u kojima kladionice jednostavno ne mogu na najprecizniji način postaviti kvote na neki događaj.

Primjerice, sportovi kao nogomet ili tenis već su godinama nepromijenjeni i njihova pravila dožive možda tek jednu značajniju promjenu svakih desetak godina. To znači da kladionica analize neće morati raditi iznova i pokušavati odgonetnuti na koji način postaviti kvote na te događaje.

S druge strane, esport događaji, budući da se radi o video igrama, konstantno doživljavaju neke oblike promjena. Kako bi video igre ostale privlačne igračima, njihovi kreatori konstantno razvijaju različite nadogradnje, takozvane patcheve, koji poboljšavaju igru i sa sobom nose neke nove dodatke i promjene pravila. Tako kladionica konačno može pronaći način da na najprecizniji mogući način odluči kako postaviti kvote na neki događaj, a zatim se ogroman dio toga izmijeni. Tu se nalazi jako velika prilika za igrače koji su upoznati s promjenama koje su se dogodile i tako mogu doći do nekih dobitaka ako iskoriste svoje znanje. Možemo sa sigurnošću reći da je to jedan od najboljih razloga zašto se kladiti na esport danas.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Besplatni prijenosi na internetu

Često će ljubitelji sporta ostati zakinuti za prijenos događaja na koji su se kladili pa će morati na internetu tražiti stream utakmica koje ih zanimaju. Pogotovo je to slučaj kada je riječ o onima koji se vole kladiti na neke druge, manje popularne sportove kao rukomet, odbojku i slično.

S esportom neće biti takvih problema. Sva natjecanja u raznim video igrama uglavnom se besplatno prenose na internetu putem raznih platformi od kojih su najpopularnije Twitch i YouTube. Tako se u jednom vrlo kratkom roku može pronaći prijenos događaja na koji ste se kladili, a pritom se može i zaraditi ako ste vješti u klađenju uživo. Za mnoge je bitno da mogu gledati prijenos onoga na što su se kladili, a s esport događajima to će uvijek biti moguće i to besplatno.

Gdje se kladiti na esport?

Igrači iz Hrvatske kojima je interesantno dosad pročitano mogli bi se zapitati gdje se zapravo mogu kladiti na esport? Na njihovu sreću, gotovo sve kladionice u Hrvatskoj imaju ponudu na esport događaje. Ako moramo izdvojiti kladionice koje imaju najbolju i najopširniju, moramo spomenuti tri kladionice.

Favbet hr i PSK ponuda vjerojatno najbolje pokrivaju esport događaje u Hrvatskoj jer imaju jako velik broj različitih ishoda koji se mogu igrati na svaki od tih događaja. Uz njih, vrijedi spomenuti da Germania ponuda također sadrži velik broj esport događaja, iako ponekad nije toliko opširna kao kod ranije spomenute dvije kladionice. Radi se ujedno i o nekim od najvećih hrvatskih kladionica tako da bi klađenje na esport u njima moglo biti vrlo privlačno, a ako ovo čitate, velike su šanse da u njima već i imate kreiran račun za klađenje.

Kako se naučiti kladiti na esport?

Oni koji su barem jednom igrali neku od igara koje se nalaze u ponudi kladionica za klađenje na esport, trebali bi znati neka osnovna pravila i ne bi im trebalo biti problematično shvatiti što znači koji dio ponude na događaje iz te igre. Međutim, oni koji nisu nikada vidjeli ili igrali video igre u ponudi kladionica, mogli bi imati problema shvatiti što koji dio ponude znači.

Srećom, kao što smo ranije naveli, postoje brojni prijenosi mečeva esport događaja koji su besplatni te se iz njih može naučiti puno. Također, mečevi koji su završeni, a bili su u prijenosu na, primjerice, YouTubeu, ostaju kao video na toj stranici i može im se pristupiti bilo kada i pogledati ih ponovno. Tu se može naučiti ogroman dio pravila određene igre i tako značajno olakšati postavljanje oklada na njih u budućnosti.

Uz to, neke igre su besplatne za skidanje i možete ih isprobati čak i sami te iz prve ruke naučiti kako funkcioniraju. To će maksimalno olakšati klađenje na esport, a ujedno povećati vaše šanse za dobitkom jer ćete znati neke bitne detalje koje dosad niste znali.

Kao dodatnu pomoć pregledajte i što kažu besplatni tipovi koji se mogu danas pronaći na internetu. Mnogi od njih uvelike su uvrstili esport događaje u svoje preporuke, a uz njih dolaze i razna objašnjenja prilikom analize gdje možete saznati zašto su ih tipsteri i stručnjaci odabrali.

Koji su najpopularniji tipovi esportova?

Esport je pojam koji obuhvaća kompetitivno igranje video igara, o kojoj god igri bila riječ. Zato danas razlikujemo velik broj različitih igara na koje se igrači klade, a najpopularnije su tri. Te su igre Dota 2, League of Legends i Counter Strike: Global Offensive. Dakako, postoji još značajan broj igara koje nismo spomenuli, a mnogi se vole kladiti na njih, no ove su tri ipak nešto popularnije.

Na njih je ponuda ipak nešto opširnija, a kod određenih kladionica kreiraju se i različiti tipovi bonusa koji se mogu koristiti upravo na njih.

Zaključak

Mnogima će esport i dalje biti neprivlačan za klađenje jer jednostavno nemaju previše volje učiti o njemu ili im općenito video igre nisu neka od dražih aktivnosti. To je sasvim u redu, no zaista bi bilo šteta ne iskoristiti veliku priliku koju ovaj tip klađenja nudi, a ponajviše onu koja se tiče potencijala za zaradom.

Klađenje je samo po sebi jako zabavna aktivnost, a esport je može učiniti još zabavnijom da pritom igračima nudi veće šanse za dobitkom. Tip je to klađenja koji se konstantno razvija, baš kao i same video igre koje on sadrži i teško je reći hoće li tim tempom kladionice ikako moći uhvatiti užurbani ritam kojim se esport danas razvija.

Bilo kako bilo, ako je ikada bilo vrijeme da promijenite svoje navike klađenja i počnete ih razvijati te se usredotočite na nešto novo što bi vam moglo poboljšati rezultate, onda je to sada uz esport događaje i ponudu na njih.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.