Koje strategije za klađenje na nogomet koristiti ove sezone

Neki se ljubitelji sportskog klađenja, posebice oni koji se vole kladiti na nogomet, drže nekog svog osobnog načina na koji odabiru i igraju određene ishode. Ako se to pokaže isplativim, apsolutno ne bi trebali odstupati od tog načina igre. Međutim, postoje i igrači koji ne bilježe neke zapažene uspjehe te ne mogu reći da su pretjerano uspješni kada se radi o načinima na koji se oni klade.

U takvim će situacijama često biti u potrazi za nekim novim savjetima i strategijama kako se kladiti. Primjerice, u tome im mogu pomoći neki najbolji tipovi za klađenje koji se mogu pronaći na internetu, a neki će se radije odlučiti za strategije koje će sami implementirati.

Tipovi su odlična solucija, ali mnogi igrači jednostavno ne žele igrati na njih jer smatraju da to neće pomoći da sami unaprijede svoj način igre. Igrati na ono što stručnjaci preporuče može biti isplativo, ali tada puštate da netko drugi odradi sve ono bitno umjesto vas. Tako se ponekad ne može napredovati, dok se primjenom strategija to uvelike može postići. Upravo ćemo zato objasniti koje strategije su danas najbolje za klađenje na nogomet te kako one mogu pomoći igračima da budu bolji i uspješniji u samom klađenju.

Strategija sigurnog profita

Kao što znamo, u Hrvatskoj postoji puno kladionica među kojima su one popularne i svima znane, ali i kladionice koje se polako probijaju među konkurencijom kao Admiral Bet kladionica ili Cro Bet kladionica. Budući da one zapravo ne surađuju međusobno, sasvim je logično da imaju različite kvote na iste događaje.

Strategija koja igračima garantira siguran profit od igrača traži da se istovremeno klade u više kladionica. Zatim je potrebno pronaći isti događaj koji će imati kvote koje omogućuju igraču da igra na oba potencijalna ishoda, a da pritom zabilježi profit neovisno o tome kako će taj događaj završiti. Ako to objasnimo na praktičnom primjeru, to bi izgledalo ovako:

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

U jednoj kladionici kvota na pobjedu domaće ekipe je 1.73, dok je u drugoj kladionici kvota na ishod u kojem gosti neće izgubiti(X2) 2.55. Ako u prvoj kladionici uložite 100 kuna na kvotu 1.73, a u drugoj 67 kuna na kvotu 2.55, pokrili ste oba potencijalna ishoda utakmice, a zaradit ćete više nego što ste uložili kako god završi. Ako domaća ekipa pobijedi trebali bi dobiti 173 kune, a ako domaća ekipa ne pobijedi dobit ćete 170 kuna i 85 lipa. S obzirom na to da ste uložili ukupno 167 kuna, može se uočiti da ste ostvarili profit, iako je on malen.

No, ako uzmete u obzir da na mjesečnoj bazi možete odigrati ogroman broj takvih oklada te na veće uloge, dolazi se do zaključka da zapravo postoji ogroman potencijal za profitom u ovoj strategiji klađenja.

Value klađenje

Value klađenje je po nekim stvarima dosta slično prethodnoj strategiji koju smo opisali, ali ima i jednu bitnu razliku. Ono po čemu je slično je činjenica da je potrebno igrati u više kladionica istovremeno te istraživati kvote, a ono po čemu se razlikuje je da zapravo ne garantira profit. Naime, u value klađenju je potrebno istraživati kvote na iste događaje, a zatim pronaći onu koja odstupa u svojoj vrijednosti.

Primjerice, na pobjednika neke utakmice je kvota 1.40 ili 1.45 u velikom broju kladionica, dok je u nekoj od njih kvota na isti ishod 1.65-1.70. S obzirom na to da sve preostale kladionice smatraju kako bi ekipa o kojoj je riječ trebala biti puno veći favorit od onoga na koga je kvota oko 1.70, može se reći da taj ishod ima value ili vrijednost.

Naravno, igrati na njega ne garantira igraču siguran dobitak, ali mu garantira da bi mogao ostvariti puno veći profit za ishod koji je puno vjerojatniji od ostalih. Value oklade mogu se koristiti i prilikom klađenja dok gledate live prijenos utakmica uživo, a mnogi će reći kako zapravo u live klađenju i leži velik dio potencijala value klađenja.

Strategija klađenja ovisno o statistici

Kladionice kao Bet365, ili naše domaće PSK sportske kladionice, generiraju kvote na temelju svoje baze podataka i svake dostupne informacije prijašnjih susreta ekipa o kojima je riječ. Količina informacija koje imaju može se razlikovati od kladionice do kladionice. Strategija klađenja na temelju statistike ostvariva je samo ako dokažete da su vaši podaci o utakmici, ekipama i igračima točniji. Kladionice jednostavno ne mogu reagirati na svaki novi trend i informaciju za svaki idući meč. Vaša prednost u klađenju na nogomet mogla bi biti praćenje utakmica uživo gdje ćete imati mogućnost nešto uočiti i prepoznati prije same kladionice.

Statistike su danas definitivno dostupne na velikom broju mjesta na internetu, a najpopularnija je solucija zaviriti na stranice na kojima se nude rezultati nogometa uživo jer se osim samih rezultata mogu vidjeti međusobni omjeri, raspored, prethodne utakmice, sastavi, strijelci, ozljede i još puno toga. Niti ova strategija ne garantira dobitak ako je koristite, ali uvelike može povećati vaše šanse da ćete do njega doći.

Strategija korištenja bonusa

Gotovo sve kladionice danas nude bonus na prvu uplatu igračima. Strategija korištenja tih bonusa je zapravo izuzetno jednostavna, a sve što se od vas traži je iskoristiti te bonuse, a zatim primijeniti neku od strategija klađenja kao primjerice prvu koju smo naveli, a igračima donosi siguran profit.

Naime, bonusi su danas kreirani tako da dolaze u vidu bonus sredstava koja su u istom iznosu koji ste uplatili. Tako na vašem računu prilikom uplate imate dvostruko više od onoga što ste uplatili, ali uvjet kako biste mogli podići bonus sredstva je da ih odigrate nekoliko puta. Upravo tako biste sa strategijom sigurnog profita odigrali koliko je god potrebno oklada, a da pritom ne gubite svoja bonus sredstva. Naposljetku će se ona pretvoriti u stvarna sredstva koja ćete moći podići kada poželite.

Neke kladionice nude isti takav tip bonusa na uplatu svojim igračima čak i kada se ne radi o prvoj uplatu. Radi se jednostavno o programu vjernosti gdje nagrađuju svoje igrače za ukazano povjerenje. Upravo zato smatramo da je iskorištavanje bonusa jako dobra solucija i može poslužiti čak i kao dobra strategija za konstantno ostvarivanje profita prilikom klađenja u nekim od kladionica.

Korištenje tipova

U uvodu smo rekli kako mnogi igrači možda neće htjeti koristiti tipove drugih prognozera i stručnjaka iz razloga što žele sami razviti sposobnost točnog predviđanja sportskih rezultata. I dok je to sasvim u redu, pa čak i pohvalno, nema ništa loše ponekad se osvrnuti i na to što su drugi predvidjeli za nogometni susret koji vam djeluje zanimljivo.

Tako možete saznati neku novu informaciju koju dosad još niste vidjeli, a pritom i dobiti pogleda na susret iz drugog kuta. Štoviše, neki tipsteri imaju vrlo dobar omjer pogođenih i promašenih tipova, a vi možete vidjeti povijest njihovih odigranih susreta kako biste došli do zaključka jesu li dovoljno uspješni za vaš ukus ili ne. Ako se ispostavi da jesu, preporuka je da se svakako osvrnete na njihove prognoze prilikom uplate listića jer informacija prilikom klađenja jednostavno nikad nije dosta.

Neke strategije ne funkcioniraju

Surfajući internetom u potrazi za idealnom strategijom za sebe, definitivno ćete naići na ogroman broj istih. Međutim, ponekad nećete prepoznati onu koja je zaista isplativa i kreirana kako bi igračima omogućila dobitak jer će neke od strategija biti predstavljene na način da praktički obećavaju onim nešto naivnijim igračima velike dobitke.

Prilikom traženja idealne strategije, morate biti svjesni da neke od njih jednostavno nemaju previše smisla i djeluju isplativo samo na papiru. Iako je sve vezano uz njih predstavljeno na jedan savršen način koji se čini neprobojnim, one neće funkcionirati. Najgore što se može desiti kada iskušate neku od njih je da vam se posreći i zapravo ostvarite neki dobitak uz nju. Tada ćete se osjećati kao da je u vaše krilo sletjela formula za dobitak na lotu, a na kraju će se ispostaviti da je bila tek riječ o sreći i da strategija ne funkcionira dugoročno.

I da, upravo je to značajka koja razdvaja dobre i loše strategija klađenja na nogomet. Dobre strategije funkcioniraju dugoročno, pa makar se radilo o onima koje će vam donositi minimalne dobitke. Loše strategije uglavnom djeluju sjajno u teoriji i mogu funkcionirati kratkoročno, ali od njih nećete bilježiti konstantne profite. Zato uvijek dobro razmislite prije nego što svoja sredstva odlučite povjeriti nekoj od strategija jer moguće je da radite grešku, a da to niti ne znate.

Zaključak

Klađenje je zaista zabavna aktivnost, ali ponekad može biti i više od same zabave. Ako od klađenja želite bilježiti konstantne profite, ne samo da ćete uživati u onome što volite, već ćete itekako imati i koristi od toga. Međutim, uspjeh u klađenju, kao i općenito u svemu u životu, ne može doći preko noći. Potrebno je puno rada, truda i analiziranja kako bi listići koje igrate bili dobitni.

U tome može pomoći i primjena različitih strategija klađenja kojih danas ima jako puno. Naravno, mi smo naveli samo neke od njih, a gotovo je nemoguće u jedan tekst uvrstiti sve one koje postoje. Mi se bazirali na nekima koje su najpopularnije i koje se nama najviše sviđaju, a nedvojbeno će se i nekome od vas ponekad učiniti privlačnima.

Osim prve strategije sigurnog profita koju smo naveli, niti jedna druga ne može igračima garantirati dobitak, iako će imati potencijal znatno povećati igračeve šanse da će do njega doći. Sam odabir strategije koju primijeniti ovisi i o tome kakav ste tip igrača i koliko ste voljni uložiti truda. No, jednom kada pronađete strategiju koja vama najviše odgovara, držite je se dugoročno, posebice ako vam osigurava dobitke kojima ćete biti zadovoljni.

U konačnici, vrijedi istaknuti da ne morate koristiti strategije ako to ne želite, pogotovo ako profite uspijevate bilježiti i bez korištenja nekih od njih. Te su odluke na vama, a ako ste došli do ovog dijela našeg teksta, vjerujemo da ste predani klađenju i da pritom znate točno što radite u svakom trenutku.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.