Svi koji se vole kladiti misle kako je njihov pristup ovoj aktivnosti jedinstven. Međutim, vrlo vjerojatno nisu jedini koji se klade na taj određeni način i postoji netko tko koristi istu ili sličnu formulu. Točnije, postoji nekoliko tipova kladioničara i uglavnom se svaki igrač može pronaći u jednom od njih. Pogledajte o kojim se tipovima radi i pronađite onaj kojem pripadate.

Sharp igrači

Riječ sharp o doslovnom prijevodu s engleskog znači “oštar”, ali može se koristiti i u kontekstu preciznosti. Sharp igrači su dakle oni igrači koji se ne klade često, ali zato kada se oklade, znaju što igraju i zašto. Primjerice, njihove analize su izuzetno temeljite i često će odigrati na neki susret čim se on pojavi u ponudi. Tako neće biti promjene u kvotama i ona neće pasti nakon što neki od ostalih igrača shvate ono što je sharp igrač odavno predvidio. Može se reći da su profesionalni igrači velikom većinom sharp igrači te da baš zato i mogu živjeti od kladionice.

Poluprofesionalci

U poluprofesionalne igrače možemo ubrojati onaj tip igrača koji također odrađuje detaljnu analizu, ali klađenje nije njihov primarni izvor zarade. Iako spadaju među igrače koji su uglavnom u profitu, još uvijek nisu odlučili napraviti taj korak i posvetiti se klađenju do te mjere da ono bude njihov jedini izvor zarade. Za mnoge se zapravo ovakav način igranja može činiti i puno boljim jer osim klađenja imaju alternativni način zarade i u slučaju nekih lošijih rezultata neće biti previše razloga za brigu.

Klađenje na siguran profit

Kao što znamo, danas postoji velik broj online kladionica u svijetu, a i kladionice u Hrvatskoj već imaju dvoznamenkasti broj. Upravo to omogućuje igračima da se klade na siguran profit. No, što siguran profit točno znači?

U različitim kladionicama postojat će ponuda na isti sportski ogled, ali kvote neće biti identične. Upravo je zato moguće pronaći dvije kladionice u kojima će kvote biti toliko različite da se u jednoj od njih isplati odigrati na jedan ishod, a u drugoj na drugi i gdje god zabilježite dobitak, on će biti veći od ta dva uloga. Takvih je situacija izuzetno malo, ali ako igrač naiđe na njih, dobitak mu je garantiran.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Rekreacijski igrač

U ovu grupu igrača kladionice sasvim sigurno možemo ubrojati najveći broj ljudi. Kao što samo ime kaže, rekreacijski igrač je svatko tko ponekad voli odigrati na neki ishod, bez prevelikih uloga i iz čiste zabave. Naravno, nekad razlog može biti i želja za zaradom i lakim novcem, ali rekreacijski igrač se neće baciti u višesatne analize utakmica ili istraživanje kvota te njegovi ulozi uglavnom neće biti veliki. Rekreacijski igrači su i puno oprezniji sa svojim budžetom, a to je jedna vrlo bitna karakteristika kod igrača kladionice.

Nesmotreni igrači

Nesmotreni igrači spadaju u tip igrača koji često neće previše razmišljati što igraju. Vjerovat će da ih njihov osjećaj nikad neće prevariti te će njihovi ulozi uglavnom biti neprilagođeni i često preveliki. U ovakve igrače možemo ubrojati osobe s viškom samopouzdanja, kao i one koji nemaju vremena detaljnije odraditi analizu, ali žele nekim čudom ostvariti veliku zaradu.

“Bitno da se igra”

Igrači koji se vode principom citiranim u naslovu, vrlo vjerojatno nikad neće bilježiti profit. Njima je jedino bitno da je nešto odigrano i da mogu pratiti ishod svog listića. Oni nerijetko znaju uplatiti i do desetak listića dnevno te ne mare previše o analizama, istraživanjima i taktikama klađenja. Možemo reći kako su oni potpuna suprotnost sharp igračima i poluprofesionalcima.

Navijači

Kao posljednju grupu igrača kladionice navedimo i navijače. Navijači su tip igrača koji se vjerno kladi samo na ekipu ili sportaša kojeg prate, a u nekim situacijama ne mora niti značiti da su oni navijači te ekipe ili igrača. Ovaj način klađenja zapravo nije nimalo loš jer ako znate sve detalje o jednoj od dvije strane koje će se susresti u nekom sportskom duelu, vaše šanse za dobitkom su izuzetno velike. Međutim, kod navijača je tada bitno pripaziti da se razmišlja glavom, a ne emocijama i da se sredstva ne uplaćuju na nekoga isključivo iz “navijačkih” razloga, iako je jasno da su šanse za dobitkom minimalne.

Zaključak

Naveli smo ukupno sedam različitih tipova igrača kladionice, a iako se na popisu može pronaći još poneki, vjerujemo kako su ovo najčešći među njima. Lako je moguće da ste negdje u tekstu prepoznali i sebe, a ako vam se svidjelo ono što ste pročitali, ne mijenjajte ništa oko svog načina klađenja. Međutim, ako smo istaknuli neke od vaših mana, razmislite još jednom o tome kakav igrač želite biti te napravite promjenu u tom smjeru.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.