Što je to “Sharp novac”?

Sharp (u prijevodu s engleskog: oštar, oštrouman ili vješt) novac je novac koji na određeni sportski ishod ulažu profesionalci čija mišljenja su izuzetno poštovana od strane kladionice. Ova mala grupica znalaca zapravo utječe na kretanje kvota u kladionici više nego što mislite.

Rekreacijski igrači

Rekreacijski igrači kladionice koriste klađenje kao aktivnost za opuštanje i ugodu, a obično ne znaju kako su šanse uglavnom protiv njih. U pokušaju ubijanja dosade, ovakvi igrači igraju oklade kako bi osjetili malo akcije i adrenalina, ali uglavnom su donesene odluke na koga igrati i zašto ishitrene i nepromišljene. Oklada uplaćenih pod nekim drugim utjecajem, kao primjerice oklade potaknute konzumacijom alkohola nećemo niti spominjati. Umjesto odrađivanja zadaće, amater brzo iscrpi sredstva iz svog novčanika nakon bezveznih uplata, traženja savjeta online prognozera ili prijatelja i čitanja dezinformacija.

Uplaćivanje oklada kada osjećamo da to želimo, a ne kada je pravi trenutak za to, neovisno o našoj želji, recept je za katastrofu. Užurbane oklade prije samog početka nekog događaja postale su sasvim normalne, a pronalazak kladionice koja ima najljepše sučelje i izgled umjesto kladionice koja nudi najbolje prilike za zaradu dobar je vjetar u leđa ka gubitku.

Još jedna situacija koja je privlačna rekreacijskim igračima su listići s više parova. Listići s više parova odaju iluzju velikih dobitaka kojoj se teško oduprijeti. Svašta se tako nađe istovremeno nabacano na jedan listić i to nikako nije dobro.

Profesionalni “sharp” igrači

Za razliku od rekreacijskih igrača, ovaj tip igrača zna da neće dobiti svaku okladu. Cijela sezona je mukotrpan rad i planovi i ideje se moraju mijenjati i prilagođavati uslovima. Ciljevi profesionalaca ne baziraju se na dnevnom i tjednom profitu. Baziraju se na mjesecima i godinama. Primjerice, pogoditi 55% svojih oklada u periodu od 12 mjeseci smatra se izuzetnim uspjehom.

Također, važno je iskoristiti najbolju moguću kvotu na određeni događaj pa je stoga potrebno biti korisnik više kladionica istovremeno. Na kraju dana, sav profit svakako ide na jedno mjesto pa to i nije toliko bitno.

Kada se nova gomila na jednom od dva ponužena moguća ishoda nekog sportskog događaja, kvota bi u pravilu na taj ishod trebala padati, ali lukavo, kladionice znaju kvotu smanjiti upravo na suprotni ishod kako bi što više igrača koji se odluče odigrati taj događaj “navukla” na eventualnu krivu okladu. S profesionalcima to je gotovo pa nemoguće. Zapravo je teško da će oni gledati kvotu prije nego li odluče tko je za njih favorit. Prvo što će učiniti je istražiti i analizirati obje momčadi, vizualizirati si na koga zapravo žele odigrati te onda krenuti u istraživanje kvota. Istraživanje kvota u principu se svodi na pronalaženje kladionice koja nudi najvišu moguću kvotu za njihovu predikciju. Upravo zbog tog pokušaja navlačenja neiskusnijih igrača, moguće je pronaći jako profitabilnu kvotu i tako kazniti kladionicu zbog njihovih trikova.

Zaključak

Biti profesionalni, ili kako smo ih nazvali “sharp” kladioničar ne znači da je klađenje vaš jedini posao u životu. Međutim, mora biti i više od samo hobija. Velikim postotcima pogodaka i predviđenih rezultata možda i vi postanete jedan takav igrač. I prije nego što mislite, kladionice počnu pomicati svoje kvote po uzoru na vaše prognoze.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus