Ovisnost o pokeru može donijeti dobitak

Poker kao jedna od najpopularnijih kartaških igara za novac ima veliki broj svojih obožavatelja i igrača. Čak će i neki od najboljih igrača na svijetu priznati da uz strast prema igri gaje i određenu dozu ovisnosti. U ovom članku pokušat ćemo vam objasniti da ne moraju sve vrste ovisnosti biti loše. Neke su vam potrebne da bi bili uspješniji u konačnici.

Ovisnost o uspjehu

Osvajati 6-znamenkasti iznos novaca godišnje igrajući poker može se smatrati definicijom uspjeha u tom “sportu”. Stručnjaci su složni kako kežual igrači nemaju šanse obogatiti se ili ostvariti značajniji profit u igri ukoliko ne razviju svojevrsnu ovisnost i strast prema pobjeđivanju. Većina igrača smatra kako bi za uspjeh u pokeru trebalo imati i velik početni budžet, ali to možda i nije tako. Uspjeh se postepeno gradi i kada do njega dođe osjećaj je ovisan. Svi ga žele iskusiti iznova svaki put kada sjednu za stol kako bi igrali poker. Upravo taj osjećaj trebao bi igračima služiti kao motivacija pri samoj igri i ne bi se trebao shvaćati olako.

Ovisnost o natjecanju

Drugi tip pozitivne ovisnosti u igri pokera je ovisnost o natjecanju s drugim igračima i pobjeđivanju istih. Ovo je osobina igrača bez koje je nemoguće ostvariti uspjeh. Igrači s razvijenom ovisnošću za pobjeđivanjem drugih neće do posljednjeg trenutka odustati od igre, a ako se i desi da izgube, proučit će zašto im se to desilo i pokušati unaprijediti svoju igru poraditi na svojim nedostacima. U njihovom slučaju, gubitak dovodi do snažnije odlučnosti biti pobjednik. Kod ove vrste ovisnosti, također, igrači nemaju opsesivnu želju vratiti izgubljena sredstva iz prethodnih ruku, no pobijediti ju iz razloga da dokažu da su najbolji. Kao što znamo, pobjeda sama po sebi donosi dobitak.

Kako stručnjaci u ovom slučaju navode, težnja za epitetom najboljeg i spoznaja drugih kako ste najbolji može donijeti puno dobroga. Biti prepoznati kao dobar igrač u vašoj poker zajednici, društvu i među drugim igračima sa sobom donosi osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja u idućim igrama.

Ovisnost o gubljenju

Kada govorimo o ovisnostima, ne možemo se ne dotaknuti i one loše, a to je ovisnost o gubljenju. Neki igrači ovisni su o svim ekstremima igre, pobjedama i porazima. To je poprilično opasno i igrači bi se trebali držati podalje od takvog načina igre. Igrači koji su u gubitničkom nizu i srljaju u loše odluke, čak i kada im se posreći nekom nesmotrenom odlukom, ne mogu se smatrati pobjednicima. U njihovom slučaju, ovisnost o igri je autodestruktivna. Ponekad si osoba može dozvoliti takav način igre, ali u većem broju slučaja taj način dovodi do raznih vrsta financijskih problema i sposoban je čak i uništiti život. Ovo je negativna strana pokeraških igara koja je prečesto zanemarena od strane igrača.

Koju god vrstu od gore spomenutih ovisnosti posjedovali, potrebno je potražiti ravnotežu. Na ravnoteži se radi, ona ne dođe sama od sebe. Prema izjavama slavnih igrača pokera, na kraju krajeva, vi ste ti koji upravljate svojim životom i niti u jednoj situaciji ne bi to trebali zaboraviti pa tako ni trenucima velikih uspjeha ili neuspjeha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus