Pad koeficijenata u kladionicama i 5 razloga zašto se događa

Kada kladionice postavljaju koeficijente na svoje događaje, one su izuzetno precizne i teško je pronaći neku grešku koja bi igračima mogla biti isplativa. Međutim, nešto ćemu svjedočimo gotovo svakodnevno je pad koeficijenata u kladionicama na određene događanje. Mnogi bi se mogli zapitati zašto se to događa ako su kladionice tako precizne u svojim procjenama i nije li neisplativo za njih da smanjuju koeficijent na određeni ishod te samim time povećavaju na drugi?

S obzirom da koriste margine koje im osiguravaju profit, neće li to narušiti taj sustav i pomoći igračima? Također, zašto se uopće događa pad koeficijenata u kladionicama i tko može utjecati na to? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, odgovorit ćemo u nastavku teksta, stoga nastavite čitati kako bi saznali sve o tome.

Što je pad koeficijenata u kladionicama?

Pad koeficijenata u kladionicama predstavlja situaciju u kojoj se vrijednost koeficijenata za određeni događaj ili okladu smanjuje. Koeficijenti su numeričke vrijednosti koje odražavaju vjerojatnost pojedinog ishoda, a pad koeficijenata znači da je vjerojatnost tog ishoda porasla prema procjeni kladionice. To može biti rezultat različitih faktora, a glavnih pet ćemo navesti u nastavku našeg teksta.

Igrači kladionica često prate ove promjene kako bi identificirali povoljne prilike za klađenje. No, važno je napomenuti da pad koeficijenata također može ukazivati na veći rizik ili neizvjesnost u vezi s određenim ishodom događaja. Praćenje promjena koeficijenata bitno je za pravilan odabir oklada te omogućuje igračima da pronađu bolje i isplativije oklade za sebe.

klađenje na laptopu

Zašto se događa pad koeficijenata u kladionicama?

Vrijeme je i da navedemo pet glavnih razloga zašto se događa koeficijenata u kladionicama.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

1. Koeficijenti su postavljeni puno prije početka utakmice

Promjena u formi jedan je od glavnih razloga koji mogu uzrokovati pad koeficijenata u kladionicama. Kladionice često postavljaju koeficijente unaprijed, mnogo prije početka određene utakmice. Kada se timovi nalaze u dobroj formi, povećava se vjerojatnost njihove pobjede, što rezultira nižim koeficijentima, odnosno padom istih.

Suprotno tome, niz nepovoljnih rezultata za određeni tim može izazvati povećanje koeficijenata na ishod u kojem taj tim pobjeđuje. Kada se ekipa suoči s lošim rezultatima ili neočekivanim izazovima, kladionice prilagođavaju koeficijente kako bi oni odražavali smanjenu vjerojatnost njihove pobjede.

Kao rezultat toga, igrači kladionice koji prate promjene u formi mogu iskoristiti te informacije kako bi odigrali na određeni ishod prije nego što kladionica sama smanji koeficijente. Pravilno prepoznavanje trenutaka kada su koeficijenti još uvijek isplativi ili kada je potrebno pričekati dodatne informacije jako je bitno za ostvarivanje profita klađenjem.

2. Puno igrača se kladi na određeni ishod

Pad koeficijenata u kladionicama često je povezan i s velikim brojem igrača koji ulažu svoj novac na određeni ishod događaja. Kada postoji značajan broj uplata na određeni ishod, kladionice su sklone prilagoditi koeficijente kako bi prilagodili svoje potencijalne profite od igrača. Točnije, takav pristup proizlazi iz osnovnog principa kladionica koje vode računa o margini koja je potrebna kako bi ostvarile profit neovisno o tome kako će sportski događaj završiti.

Ovaj proces često je zanimljiv igračima kladionice jer kada vide da neki koeficijent pada zbog toga što ga velik broj igrača igra, puno lakše će se i sami odlučiti odigrati. Također, ako se analizom ispostavi da igrači koji su igrali na taj ishod nisu u pravu, postoji velika prilika za igranje na suprotan ishod čiji koeficijent je sada narastao i postao znatno isplativiji.

Igrači kladionica koji prate kretanja koeficijenata i prepoznaju situacije s velikim brojem uplata mogu iskoristiti te promjene u svoju korist, posebice ako se odluče da je suprotan ishod onome na koji koeficijent pada pravilan izbor.

3. Medijski utjecaj

Medijski utjecaj ima značajan utjecaj na pad koeficijenata u kladionici, iako je često podcijenjen od strane igrača kladionice. Mediji imaju moć oblikovanja percepcije javnosti o određenim događajima, timovima ili igračima, što izravno utječe na klađenje. Ako se određeni događaj ili igrač istakne u medijima, povećava se interes javnosti za tu situaciju, što može rezultirati većim brojem uplata.

Kada mediji stvaraju priču i svoje predodžbe oko određenog ishoda, igrači kladionice često znaju poslušati taj tip savjeta i odigrati na ishod koji su mediji preporučili. Takav velik broj uplata na određeni ishod motivira kladionice da prilagode koeficijente i smanje ih na određeni ishod, baš kao što smo naveli u prethodnom razlogu.

Također, medijsko praćenje ozljeda ključnih igrača ili iznenadnih promjena u sastavima može značajno utjecati na koeficijente. Ako se, primjerice, igrač ozlijedi ili ako dođe do neočekivane promjene u sastavu, medijski izvještaji često prate te događaje, a igrači kladionice reagiraju na njih.

nogomet je najpopularniji sport za klađenje

4. Nove informacije

Nove informacije o sportskom susretu imaju značajan utjecaj na kretanje koeficijenata u kladionicama, često dovodeći do njihovog pada. Osim ranije spomenutih medijskih objava, informacije mogu do igrača kladionica doći i raznim drugim putevima. Primjerice, razni tipsteri u svojim tipovima označe neke ključne informacije kao jako bitne i tako “nagovore” svoje pratitelje da odigraju na ishod koji oni preporučuju. Ako je baza pratitelja velika, oni će utjecati na koeficijente.

Na primjer, ako se otkrije neki statistikčki podatak koji nije lako dostupan većem broju igrača kladionice, to može biti jako bitno onima koji se žele kladiti na taj događaj. Naravno, to rezultira padom koeficijenata za ishod koji je iznenada postao manje vjerojatan prema novim informacijama.

Važno je napomenuti da brzina reakcije kladionica na nove informacije može varirati jer igrači kladionice često pokušavaju iskoristiti trenutke nepravilnih koeficijenata. Stoga, informiranost o novim zbivanjima i statistikama može činiti razliku između manjeg i većeg dobitka.

5. Greške

Iako kladioničarski sustavi djeluju automatizirano i precizno, greške se ponekad mogu pojaviti, što može rezultirati padom koeficijenata na određeni događaj. Kladionice koriste sofisticirane algoritme i tehnologiju kako bi postavile točne koeficijente, ali nijedan sustav nije potpuno imun na ljudske ili tehničke pogreške.

Tehničke pogreške u računalnim sustavima ili ljudske greške prilikom postavljanja koeficijenata mogu dovesti do neočekivanih promjena. Takve greške su iznimno rijetke i jako je teško naići na njih, ali nisu nemoguće i nepostojeće.

Igrači kladionice često pokušavaju iskoristiti te situacije kada primijete da su koeficijenti nerealno postavljeni, čime se stvara prilika za takozvane value oklade. Međutim, kladionice su isto tako jako brze u ispravljanju ovakvih pogrešaka kako bi izbjegle gubitke. U ekstremnim situacijama, kladionice čak mogu i poništiti oklade postavljene na nepravilno određene koeficijente.

Važno je napomenuti da se greške u postavljanju koeficijenata rijetko javljaju, ali kada se dogode, igrači kladionica moraju biti brzi kako bi iskoristili ovakve prilike prije nego što kladionice isprave svoje greške i vrate koeficijente na odgovarajuće vrijednosti.

Kako profitirati od padova koeficijenata?

Jedan od najosnovnijih načina kako profitirati kada se dogodi pad koeficijenata u kladionicama je temeljita analiza. Koeficijent neće nikada padati sam od sebe, što dovodi do logičkog zaključka da je nešto uzrokovalo taj pad. Analizom je moguće istražiti i utvrditi uzrok tog pada, a zatim se kladiti sukladno onome što smo otkrili. Ponekad će analiza dovesti do zaključka da unatoč padu na jedan ishod susreta, igranje na onaj suprotni na koji je koeficijent porastao sada ima još više smisla jer ima veliku vrijednost koja može dovesti do profita.

Drugi način je pokušati istom analizom utvrditi je li pad koeficijenata u kladionicama opravdan i ako jest, pokušati ga uhvatiti u njegovom začetku, odnosno dok još koeficijent nije previše smanjen. Tada ćete iskoristiti veliki koeficijent, a istovremeno će svi uvjeti koji navode kladionice na snižavanje koeficijenata biti aktualni.

Ranije smo spomenuli i greške kladionica, a to je nešto što se rijetko događa. No, jednom kada se dogodi, ima velik potencijal igračima donijeti odlične zarade. Naravno, neke kladionice bi mogle stornirati okladu koja je postavljena na krive koeficijente, ali obično s padovima koeficijenata nema takvih briga i kladionica neće imati osnovu to učiniti. Greške kladionica je teško pronaći, ali kada se dogode, mogu biti izuzetno isplative.

Gdje pronaći pad koeficijenata u kladionicama?

Pad koeficijenata u kladionicama zaista je teško uočiti gledajući u ponudu, pa tako igrači koriste različite alate koji im u tome mogu pomoći. Danas postoji velik broj online stranica koje se bave takvim stvarima, a jedna od njih svakako je Odds Portal, koja u stvarnom vremenu donosi neke od najvećih promjena i padova koeficijenata na tržištu.

Uz nju, postoje mnoge slične stranice s rezultatima i novostima iz svijeta sportova, koje istovremeno prate i koeficijente jer znaju da to često zna privući njihove posjetitelje. Takve stranice mogu biti od velike pomoći u pronalasku padova koeficijenata, a samim time i pomoći u ostvarivanju profita prilikom klađenja.

osoba koja se kladi na nogometnu utakmicu

Zaključak

Pad koeficijenata u kladionicama predstavlja zanimljivu značajku ponude koja može pružiti prilike za profit igračima s odgovarajućom analizom i strategijom. Različiti faktori poput onih pet koje smo naveli u tekstu svakako doprinose ovom kretanju koeficijenata.

Pravilnim proučavanjem ponude, razumijevanjem razloga koji stoje iza padova koeficijenata i općenitim praćenjem sportova na koje se kladite, sigurno ćete znati iskoristiti ove novonastale situacije u svoju korist.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.