Pratite nogometne rezultate uživo na internetu

Kada biste 10 nasumičnih ljudi upitali koji sport je najpopularniji na svijetu, zasigurno bi vam barem 9 od tih 10 osoba reklo nogomet. Nogomet uistinu i je najpopularniji sport u cijelome svijetu, a od samih početaka do danas izmjenio se je na mnogo načina. Zamislite razliku igranja nogometa u samim početcima, bez pravila zaleđa ili kartona, pa sve do danas kada se svaki nesigurni start na igrača može provjeriti VAR tehnologijom. U ovome tekstu saznajte nešto više o nogometu, te na koji način putem interneta možete uživo pratiti nogometne rezultate.

Kako je nastao nogomet?

Vjerujemo da mnogi simpatizeri nogometa nisu previše upoznati s njegovom prošlošću, te upravo zbog toga donosimo vam ovu veoma zanimljivu povijest najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Već u 2. stoljeću prije Krista u Kini se pojavljuju rani znakovi nogometa. Tada se je kožna lopta koristila za dodavanje u svrhu zabave, te nogomet nije bio taktičarski sport. Moderni nogomet kakav se danas igra navodno je započeo u Engleskoj, te se upravo Engleska smatra majkom nogometa. Točan početak igranja nogometa u Engleskoj nije poznat, a upravo englezima možemo zahvaliti na najpopularnijem sportu današnjice.

Nogometna pravila

Vjerujemo kako su svi upoznati s nogometnim pravilima, no važno je napomenuti i da se pravila često mjenjaju, te je za aktivno igranje i praćenje nogometa važno biti u toku. Jedna od najvećih promjena u nogometu dogodila se je upravo u zadnjih nekoliko godina, kada VAR sve češće postaje glavni sudac nogometne utakmice. Naime time se umanjuje ljudski faktor na ishod neke utakmice, no s duge strane u tome i je čar nogometa, kao i sportova općenito.

Sedamnaest je glavnih pravila upisanih u IFAB-ov službeni pravilnik, te je njima uređen gotovo svaki detalj igre, od opreme za igranje, pa sve do načina nastavka igre poslije prekida. Pravila je moguće mjenjati samo jednom godišnje na sjednici FIFA-e i IFAB-a, a to se odvija u 9. ili 10. mjesecu. Barem 6 od mogućih 8 glasova je potrebno da bi se usvojila tražena izmjena zakonika, a zanimljivo je da upravo zbog toga što glasove daju 4 saveza (irski, škotski, velški i engleski), te 4 predstavnika FIFA-e, niti jedno pravilo ne može biti uvedeno ukoliko FIFA to ne odobri.

Praćenje nogometnih rezultata uživo

Danas je tehnologija toliko napredovala da se čak i amaterske nogometne utakmice snimaju. Upravo zbog toga i sve rezultate nometnih utakmica osim na staromodni način praćenja na teletekstu televizije možete pratiti i na internetu. Pogledaj na SoccerStats247.com sve rezultate nogometnih utakmica uživo. Soccer Stats 247 jedan od najpopularnijih internet livescore (rezultati uživo) servisa, a sve promjene rezultata možete doznati prvi već za nekoliko sekundi. Posjetite Soccer Stats 247 web stranicu i pratite nogometne rezultate uživo.

Možda će vas zanimati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus