Savjeti za klađenje – odvojite užitak od ovisnosti

Klađenje danas mnogi smatraju izvrnim izvorom lake zarade i to doista može i biti tako, no kada jednom krene niz promašaja teško se zaustaviti i reći si da je dosta. Donosimo vam neke od najkorisnijih savjeta kako kladionicu gledati kao užitak, a ne nešto bez ćega ne možemo i što nam potencijalno može uništiti život.

Nemojte razmišljati o kladionici kao o primarnom načinu zarade novca

Prvi savjet možda je i onaj najvažniji. Kladionice su poput casina, bazirane na tome da konstantno zarađuju više nego li isplaćuju. Statistički to znači da ćete tijekom nekog dužeg perioda izgubiti više novaca nego što ste dobili. Zapamtite da u svakom vidu kockanja/klađenja postoji isti princip – velika većina ljudi gubi kako bi manjina mogla osvojiti veće iznose. Gotovo svi igrači sa problemima s klađenjem/kockanjem su uvjereni kako su upravo oni dio te manjine koja će osvojiti veliki dobitak. To uvjerenje hrani problem.

Uvijek se kladite s onim novcem koji ste i spremni izgubiti

Kada se kladite, činite to s onim novcem i sredstvima koje ste odvojili ranije sa strane za neki vid zabave i užitka. Nemojte zadirati u kasicu kada se radi o novcu za važnije stvari u životu kao računi koje morate platiti.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Ne lovite gubitke

Još jedan od većih problema kod kladioničara je da se nakon većeg gubitka što prije i bezbolnije žele opet vratiti u igru povečavajući ulog i pokušavajući vratiti izgubljeno. Jako rijetko, skoro nikad vam to neće uspjeti već će vas odvesti sasvim sigurno do još većih gubitaka iz kojih se više nećete znati vratiti u prvobitno stanje.

Postavite si financijski i vremenski limit

Prije samog početka igranja, odredite si koliko možete novaca eventualno izgubiti i čvrsto se držite toga. Recite si da ako izgubite taj iznos koji ste zacrtali – prestajete. Ako pobjedite, uživat ćete, ali budite spremni da se to možda neće desiti svaki put. Sukladno novcima odredite si i vremenski limit, točnije, koliko vremena ste spremni provesti kladeći se. Jednom kada dosegnete postavljeni limit, vrijeme je da prestanete s klađenjem.

Ne kladite se dok ste uzrujani ili depresivni

Izuzetno je teško, skoro nemoguće donijeti prave odluke ukoliko mentalno niste „na pravom mjestu“. Primarni cilj je osjećati se dobro, a klađenje u trenucima kad se tako ne osjećate garantira da ćete samo doliti ulje na vatru i naštetiti sebi i svom novčaniku.

Balansirajte klađenje i ostale aktivnosti

Svaki čovjek treba hobi. Neki ih imaju više, a neki manje, no jedno je najvažnije. Klađenje ne bi trebalo i ne smije biti najvažniji od njih. Postoji bezbroj stvari koje možete raditi u slobodno vrijeme i stoga pripazite da vam ovo nije najvažnija stvar u vaše često potcijenjeno slobodno vrijeme.

Klađenje i alkohol nisu dobra kombinacija

Klađenje pod utjecajem alkohola ili nečeg drugog zbog čega ne možemo razmišljati maksimalno koncentrirano ne smije nikako ići zajedno. To je možda i najjednostavnija kombinacija koja će vas definitivno dovesti do odluka koje ćete požaliti kasnije.

Ukoliko prepoznate da imate problem, najbolje je porazgovarati sa stručnom osobom o tome. Poznavati svoje probleme nije slabost, već snaga.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.