Sistemski listić – koja su mu pravila i primjer sistema 2/3

Druga najpopularnija vrsta klađenja danas uz standardni listić definitivno je sistemski listić. Osim toga što nudi mogućnost velikih dobitaka, nudi i mogućnost zarade u slučaju promašaja nekih parova, a to je odmah u startu vrlo privlačno svima. Što su to sistemi i na koji način je najbolje igrati sistemski listić pročitajte u daljnjem tekstu.

Što su to sistemske oklade?

Glavni razlog što su sistemske oklade u zadnjih nekoliko godina postale veoma popularne je to što kod normalnih akumuliranih oklada u slučaju promašaja jednog ili više parova listić je gubitak. Kod sistema nije tako, te i u slučaju nekih promašaja možete zaraditi i imati dobitan listić. Naravno, u slučaju promašaja jednog ili više parova dobitak se znatno umanjuje, ali ako igrate velike uloge, ovako možete barem vratili ulog ili čak ostvariti manji profit.

Sistemski listić – primjer

Za primjer kako igrati sistemski listić odlučili smo se igrati 3 para i sistem 2/3. Svaki par nosi dosta veliku kvotu i upravo zbog toga se igraju sistemski listići, kako bi se povećala mogućnost dobitka u slučaju promašaja jednog para.
Sistem 2/3 označava da je s pogotkom 2 ili sva 3 para listić dobitan, dok u slučaju pogotka samo jednog para nije.

sistemski listić

Listić je odigran na ulog od 100kn, a dobitak u slučaju pogotka sva 3 para je 645kn. Da smo primjerice za 100kn odigrali ova 3 para na običnom listiću, dobitak bi bio više od 1,700kn, što znači da sistemska oklada znatno smanjuje i dobitak u slučaju pogotka svih parova. S druge strane u slučaju promašaja jednog para dobiti ćemo između 195kn i 240kn, a ovisno o tome koji par promašimo (tj. koju kvotu) ovisi koliko će nam biti isplaćeno.

Postoji i varijanta klađenja na sistemski listić s fixevima. Tada se listić dijeli u dva dijela, jedan su fixevi (parovi koje morate pogoditi), a drugi razrada (parovi gdje imate pravo fulati). Fixevi znatno podižu kvotu na cijelom listiću i dobitke, no fixevi su parovi koje morate pogoditi i kod njih sistem ne vrijedi. Laički rečeno tada imate običan listić koji morate pogoditi kako biste na sistemu mogli ostvariti veći dobitak u slučaju pogotka dovoljnog broja parova.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Može li se sistemskim okladama profitirati?

Sistemske oklade podrazumijevaju velike kvote na svim parovima, a to povećava rizik pogotka svakog para. S druge strane upravo zbog toga ovisno o sistemu koji igrate dajete si pravo promašaja, no isto tako smanjujete dobitak u tom slučaju. U svakom slučaju sistemske oklade su sigurnije od običnih jer dopuštaju pravo promašaja i upravo to ih je tijekom godina dovelo do toga da su danas jedne od, ako ne i najpopularnije vrste oklada.

Koji su sportovi dobri za sistemske oklade?

Čovjek za računalom
Foto: Pixabay

Kao i kod običnog listića, tako i kod sistemskog, sasvim je svejedno koje ćete sportove igrati da si povećate šanse za pogodak. No, imajte na umu da je uvijek najbolje igrati one sportove koje najviše pratite i u koje se najbolje razumijete. Također, vrijedi napomenuti da je nogomet u pravilu sport koji ima najopširniju ponudu na svoje događaje pa se tako upravo u tom sportu može kreirati najpotpuniji sistemski listić.

Sistemski listić može sadržavati i više različitih sportova tako da svoje odabire ne morate ograničavati smao na jedan sport ako ste vješti u klađenju na više njih. Mogućnosti za igrače su gotovo beskonačne, a samo je bitno znati što točno odabrati i staviti na svoj listić.

Gdje igrati?

Naša preporuka je da igrate na velikim kladionicama gdje su kvote obično puno veće nego u manjim lokalnim kladionicama. Primjerice Favbet je jedna od najvećih svjetskih kladionica koja nudi visoke kvote za gotovo sve sportske oklade, a uz to imaju i bonuse za nove igrače. Imaju i podružnicu u Hrvatskoj, pa je klađenje sigurno i legalno.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.