Zašto je klađenje na košarku često vrlo unosno?

Košarka je doista popularan sport i puno se ljudi kladi na njega. Košarka je zapravo drugi najunosniji sport svijeta (nogomet je svakako ispred). Kako bi i za vas klađenje na košarku bilo uspješno, bitno je da ste upoznati s igračima, timovima, principom turnira (natjecanja), a nije naodmet znati i suce i teren na kojem se igra.

Za klađenje na košarku treba dobro poznavati igru

Najbitnija informacija koju morate znati jest kako sam sport funkcionira. Radi se o sukobu dvije momčadi od 5 igrača. Svaka momčad treba skupiti što više ubačaja u koš, ali pod organiziranim pravilima. No, i u košarci, kao i u svim ostalim sportovima, često dolazi do promjena koje u jako kratkom vremenu mogu utjecati na rezultat. Košarka je brza igra, pa za klađenje na košarku i vi morate biti koncentrirani.

Kako se uspješno kladiti na košarku?

Bitno je da promatrate sport i da ste upoznati s pravilima. Ne bi bilo loše da uz gledanje utakmica poslušate komentare i kritike poznatih trenera i poznavatelja igre. Nakon nekog ćete vremena moći i sami  razviti kritičko mišljenje te ćete kroz raspravu s drugima još mnogo toga naučiti. Kad se kladite na određene timove, morat ćete malo istraživati. Ponekad je dobro,  osim postave i taktike, pogledati i trenera te zasebno istražiti igrače. Pogledajte kakva je statistika tima u zadnjih nekoliko natjecanja.

Košarka je zanimljiva za klađenje zbog velikih preokreta tijekom utakmice

Ponekad je dobro ispitati prošlost timova u istim sukobima. Recimo da imamo tri tima: A, B i C. Ako su u istoj godini igrali tim A protiv tima C i tim B protiv tima C, očito ćete pronaći neki uzorak. Klađenje na košarku može biti zahtjevno jer postoji mnogo košarkaških liga, od kojih je najpoznatija američka NBA liga.

Najgora stvar koja se timu može desiti je nagla promjena. Obratite pozornost na promjene koje se dešavaju zbog ozljeda, mirovina, naglih hitnih slučajeva i slično. Promjena postave može rezultirati promjenom taktike ili lošom komunikacijom među igračima.

Ponekad je dobro pogledati vrijednost nekog tima. Što je tim vrjedniji, to je bolji. Ovo nije baš najpouzdanija metoda, ali će vam dobro poslužiti da otprilike u glavi, barem za početak, postavite neke kriterije i ljestvice, piše Bet At Home Slovenija.

Dodatni savjeti za poznavatelje igre

Ako ste već dobro uvedeni u košarku i znate sva pravila, gotovo sve timove i pogledali ste dovoljno utakmica da možete procijeniti profesionalnost određenih sudaca i terena, možda je dobra ideja napraviti „plan na papiru“. Pogledajte ždrijeb i razmislite o utakmicama koje su prošle i utakmicama koje slijede. Zasigurno ćete imati okvirnu ideju kako će se odigrati sve to zajedno, a to vam može pomoći u stvaranju veće slike i sigurnijem klađenju.

Jasno nam je da ponekad statistika i brojke ne mogu reći sve o timu, a ponekad ni informacije o taktikama i promjenama nisu dovoljne. Preporučujemo vam da se, uz dozu razuma, služite i intuicijom i tuđim savjetima. Iako je klađenje na košarku popularno i unosno, ipak je rezervirano za ljude koji vole taj sport i ne klade se samo zbog zicera. Takvi kladitelji osiguravaju sebi veće dobitke jer su jako dobro informirani o svemu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus