Zašto su ovi sportovi najbolji za klađenje?

Prosječna kladionica online danas svojim igračima nudi čak i do pedesetak sportova na koje se mogu kladiti. Svaki od tih sportova ima i svoje lige što znači da u samo jednom danu igrači mogu birati između doslovno tisuća različitih parova na koje mogu odigrati. Međutim, neki sportovi su puno popularniji i na njih igrači igraju češće, dok neke spotove izbjegavaju i na njih ne igraju. Teško je reći koji su razlozi tome, ali uglavnom jednostavna popularnost određenog sporta ima utjecaj na odabir.

To je dovelo do toga da sportove iz ponude možemo podijeliti u dvije grupe – glavni i sporedni sportovi. Upravo ćemo se zato osvrnuti na glavne sportove na koje se igrači klade te istaknuti zašto imaju taj status. Uz to, spomenut ćemo i sportove koji su pomalo zanemareni, a sa sobom zapravo nose velik potencijal zarade i mogli bi u skorijoj budućnosti postati puno popularniji.

Nogomet

Nogomet je jednostavno sveti gral klađenja i najpopularniji sport na svijetu. Ponuda na njega je daleko najopširnija, posebice kada govorimo o najjačim ligama na svijetu u tom sportu. Osoba čak niti ne mora biti vrhunski poznavatelj kladionice i njezinih značajki da bi mogla precizno predvidjeti neki nogometni susret. U vremenima smo kada postoje razne stranice na kojima se nude nogometni rezultati uživo i uz njih pregršt statistika i informacija. Sve te informacije okupljene na jednom mjestu mogu biti i više nego dobra pomoć kako predvidjeti neki nogometni ishod.

Nadalje, kladionice danas u svojim ponudama klađenja uživo imaju mogućnost svojim korisnicima priuštiti prijenose nogometnih susreta uživo i to je sjajan način kako saznati nešto više o pojedinoj ekipi te odigrati okladu dok susret još traje. Klađenje uživo je najisplativija značajka kladionica danas, a gledanje utakmice uživo postala je pogodnost koju su mnogi počeli, sasvim neopravdano, uzimati zdravo za gotovo.

S obzirom na to da postoje stotine nogometnih natjecanja u ponudi kladionice gotovo svaki dan, igrači mogu birati na što igrati i gotovo garantirano će u klađenju na jedno od tih natjecanja biti uspješni. Bilo da se radi o nekom elitnom natjecanju ili je pak u pitanju Druga liga HNL, potencijal za zaradom i profitom od klađenja na nogomet nikada nije bio veći.

Bonusi u legalnim hrvatskim kladionicama
GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

Tenis

Tenis je sport koji ne vole baš svi, ali većina ljubitelja kladionice upućena je u teniska zbivanja i bez problema može složiti listić koji će sadržavati samo događaje iz tog sporta. Budući da se ne radi o ekipnom sportu, to znatno olakšava prikupljanje informacija i statistika jer prilikom analiziranja teniskog meča moramo obratiti pozornost na samo dva igrača. Podaci kao međusobni omjer, forma, podloga na kojoj se igra i slično tada imaju veliki značaj i u kraćem se roku može doći do relevantnih podataka.

Ako smo nešto propustili, također je lako moguće pronaći neke bitne podatke na stranicama tipova gdje će razni poznavatelji tog sporta i stručnjaci za klađenje objasniti koji su njihovi tenis tipovi i predviđanja. Tada možete doći do informacija koje niste znali ili su vam jednostavno promaknule, a mogu imati jak utjecaj na vašu konačnu odluku što odigrati.

Ono što je još sjajno kod tenisa je da se on praktički igra tijekom cijele godine što znači da postoje gotovo stotine mečeva svakoga dana i tako igrači neće morati brinuti nalazi li se neki teniski turnir u ponudi ili ne. Uz sve to, broj potencijalnih ishoda koji se mogu odigrati na jedan teniski susret vrlo je velik što znači da igrači imaju više opcija među kojima tako lakše mogu pronaći onu pravu za odigrati.

Košarka

Kada govorimo o sportovima na koje se ljudi često klade, košarka definitivno spada među one glavne sportove o kojima smo govorili u uvodu. Jedno je natjecanje posebno značajno kada je riječ o klađenju na košarku, a lako je predvidjeti da se radi o NBA ligi. NBA liga je najjača košarkaška liga na svijetu prepuna velikih zvijezda, a ponuda kladionica na svaku utakmicu tog natjecanja vrlo je bogata.

Nešto što ljubitelji kladionice često vole odigrati na NBA susrete su učinci pojedinih igrača. Naime, u NBA ligi se utakmice igraju svakog dana i neki bitni igrači često nisu spremni nastupiti u nekoj od utakmica. To otvara prostora nekom od njegovih suigrača da u toj utakmici budu efikasniji nego inače i tu postoji jedan ogroman potencijal kod ovog tipa klađenja. Osobe koje su uspješne u klađenju na NBA često provjeravaju te podatke i pokušavaju što hitrije iskoristiti neke od parova iz ponude kada dođu do vrijedne informacije tko bi mogao propustiti susret i koliko bi to moglo utjecati na ekipu i druge igrače. Tome uvelike mogu pridonijeti i razne sportske fantasy igre u kojima se do tih informacija može doći puno efikasnije nego na neke druge načine.

Potencijal u NBA ligi je stoga vrlo visok, a sve što je potrebno jest provesti nešto više vremena analizirajući pojedine oglede. Taj se princip zapravo može primijeniti na sve sportove, ali kod NBA lige i općenito košarke posebno dolazi do izražaja zbog formata natjecanja.

Rukomet

Iako jako popularan u Hrvatskoj, rukomet je sport koji ne možemo uvrstiti u kategoriju glavnih sportova kada je riječ o kladionici. Ako govorimo o velikim natjecanjima kao Svjetsko ili Europsko prvenstvo te Ligi prvaka, ponuda na rukometne događaje dosta je opširna. Međutim, kada se radi o domaćim ligama i sličnim natjecanjima, ona je često zanemarena i ne postoji neki veći broj igrača kladionice koji će postavljati oklade na nju.

To je prava šteta jer rukomet je jedan od onih sportova koje bismo preporučili mnogima zbog potencijala koji nosi za zaradom. Gotovo se u svakoj ligi jedna ili dvije ekipe izdvajaju po svojoj kvaliteti od ostatka i imaju neke karakteristike koje je lako uočiti odmah na prvi pogled. Primjerice, utakmice nekih ekipa završavaju s velikim brojem golova jer igraju jako brzim stilom, dok su druge ekipe jake u obrani i granica broja golova na njihovim utakmicama uglavnom je viša nego što treba biti.

No, jasno je da se ponuda na rukometne događaje u kladionicama kao Crobet Lutrija ili pak Germania sportska kladionica jednostavno mora proširiti kako bi igrači počeli češće uplaćivati listiće na rukometne događaje. Uvjereni smo da će do toga u bliskoj budućnosti doći jer sam sport rukomet zadnjih godina postaje sve popularniji u svijetu i za očekivati je da će to imati i velikog utjecaja na ponude koje slažu kladionice.

Esport

Esport je jedna široka kategorija koja obuhvaća puno različitih disciplina. S obzirom na to da danas postoji velik broj ljubitelja različitih video igara, logično je pretpostaviti da su se barem jednom okušali u postavljanju oklade na neki od esport događaja. Kada govorimo o potencijalu za zaradom od klađenja, po našem mišljenju esport je pri samom vrhu, a postoji velik broj razloga zašto je to tako. Onaj najvažniji je svakako jer je riječ o novom tipu klađenja koji kladionice nisu u potpunosti usavršile te se tako uvijek može pronaći neki ishod koji je krivo procijenjen od strane kladionice. Tu postoji prilika za zaradom, a od igrača se traži da prepoznaju što s ponudom kladionice i njezinom procjenom nije dobro odrađeno.

Još jedan razlog zašto je klađenje na esport isplativo je činjenica da se igre na koje je moguće postavljati oklade konstantno razvijaju. Zamislite samo kako bi izgledalo klađenje na, primjerice, nogomet, ako bismo svakih par tjedana imali neke promjene u pravilima koje bi mogle utjecati na to koliko će padati golova, biti kornera ili pak dodijeljenih kartona. Uz to, zamislite da u toj situaciji kladionice ne prilagode svoju ponudu tim promjenama, već neki duži vremenski period na isti način nastave slagati svoju ponudu. Da, tu leži potencijal za zaradom i on je stvaran kada je o esport okladama riječ.

Unatoč spomenutim prednostima, ne možemo reći da je esport klađenje dosegnulo neku zadovoljavajuću razinu popularnosti, no to definitivno očekujemo u vremenima koja dolaze. Vjerujemo da će jednostavno postati preteško zanemariti potencijal ove vrste klađenja, ali ono što nas veseli je vidjeti kako su neke hrvatske kladionice kao Fav bet i PSK kladionice već odvojile dosta prostora u svojoj ponudi za esport događaje.

Ostali sportovi

Jasno je da se na našem popisu nisu našli neki ostali sportovi, a koji su popularni za klađenje kao odbojka ili hokej na ledu. Daleko od toga da želimo reći da oni ne nude potencijal za zaradom jer uvjereni smo da nude, ali radi se o sportovima koji u Hrvatskoj nisu toliko dobro pokriveni te je teško pronaći bitne informacije za njih. Ako se fokusiramo na hokej na ledu, teško je uopće se sjetiti kada smo mogli pogledati neki prijenos hokejaške utakmice ili pak u vijestima čuti rezultate iz nekih većih europskih liga. Slična je stvar i s odbojkom te se zato mnogi neće odlučiti odigrati na ove sportove. No, ako ste netko tko do tih podataka može doći i vjerno ih prati, apsolutno smo za to da se kladite na te sportove jer ćete imati velik potencijal zarade koji ste si sami priuštili svojim trudom i znanjem. U suprotnom, držite se sportova o kojima znate više i koji su vam dostupniji za analizu.

Zaključak

Ponuda kladionica danas jako je opširna i lako se izgubiti u njoj. Jedan od krivih načina klađenja je slijepo pratiti kvote i igrati na njih samo zato što se čini da je neka ekipa ili igrač favorit. Unatoč tome, to je nešto što mnogi igrači rade, a to se naposljetku vidi i na ishodima njihovih listića.

Pravilan način klađenja bio bi otvoriti račun u kladionici, primjerice Supersport račun, te unaprijed znati ili barem imati ideju na što igrati i kako te događaje uopće analizirati. Zatim je bitno prepoznati u čemu zapravo leži potencijal pojedinog sporta na koji se želite kladiti te pokušati taj potencijal iskoristiti na najbolji mogući način. Sigurno je da svaki sport sa sobom nosi neki potencijal zarade, ali samo oni najuspješniji će ga znati iskoristiti i vjerno se držati formule koja se pokazala isplativa.

Na našem smo popisu istaknuli sportove za koje smatramo da trenutno imaju najveći potencijal za zaradom. To se može vrlo brzo promijeniti, ali uvjereni smo da od njih možete najviše profitirati jer nude najveći broj različitih isplativih oklada, kao i informacija koje mogu korisne svima.

Bilo kako bilo, jasno je da bi svatko za sebe trebao pronaći nešto što mu odgovara i u čemu će biti uspješan, no ako još uvijek nije siguran što je to točno, ovaj popis trebao bi biti od pomoći.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.