Book of Ra ili kako je neki još nazivaju “knjige” odnosno “kauboji”, bez ikakve je sumnje jedna od najigranijih casino igara u casinima diljem svijeta. Teško je reći kako je dosegla “slavu” kakvu danas uživa, ali vrlo brzo je od obične slot igre postala i senzacija u online casinima. Dolazi u dvije verzije, običnoj i deluxe verziji. U ovoj recenziji bavit ćemo se klasičnom, originalnom verzijom igre i pokušati vam pružiti dovoljno informacija na osnovu kojih ćete odlučiti želite li igrati ovu igru ili odbijati sudjelovati u hypeu koji ju je okružio.

Općenito o samoj igri Book of Ra

Kao što smo rekli, Book of Ra je slot igra, a tema se vrti oko egipatskih simbola i istraživača. Prvi puta je na online scenu predstavljena 2005. godine, a razvila ju je tvrtka Novomatic. Od tog trenutka do danas, prema glasovima igrača, jedna je od najigranijih, ako ne i najigranija slot igra na svijetu.

Sa svojim simbolima inspiriranim drevnim Egiptom i sjajnim mini-igrama, gotovo vam je zagarantirana zabava. Iako u današnje vrijeme imamo bezbroj novih slot igara i slot scena se širi kako vrijeme prolazi, još uvijek niti jedna od njih nije dosegla ni približno visok status kao Book of Ra.

Book of Ra, koja je najpopularnija među europskim igračima, sadrži mnogo posebnih značajki koje se aktiviraju samim simbolom knjige. Neke od tih značajki su besplatne i wild vrtnje, bonus igre te mogućnost duplanja osvojenih dobitaka. Kod većine casina minimalni ulog po liniji iznosi 0.02 eura, a maksimalni 5 eura.

Koja su pravila igre Book of Ra?

Igra se sastoji od pet stupaca, a u svakom stupcu je tri reda. Postoji devet linija tj. smjerova u kojima se traži dobitna kombinacija pet simbola. Cilj igre je, naravno, pokušati skupiti pet identičnih simbola u jednoj od linija. Prije svake vrtnje igrač može odabrati koliko linija želi da bude u igri te koliki će mu ulog biti po jednoj liniji.

Kao što se vjerojatno zaključili, ovaj princip ne razlikuje se od većine drugih slot igara. No, Book of Ra ima već spomenute ugrađene mini-igre koje igračima postaju dostupne ako imaju sreće sa zaustavljanjem slotova na simbolu knjige.

Grafika, zvukovi i simboli u igri Book of Ra

Što se same grafike i zvukova igre tiče, ne možemo reći da su glavni razlog zašto toliko igrača bira ovu igru. Jednostavno, dovoljno su privlačni i prihvatljivi igračima te ne bi trebali biti razlog zašto je netko odbio igrati igru. Grafika igre je u 2D, a simboli su jednostavni. Simboli s kojima ćete se susresti u igri su istraživač, skarabej, knjiga te slova “A”, “K, “Q”, “J” i broj 10.

Sve u svemu, na tržištu postoji velik broj slot igara s boljom grafikom i zvukom od ove igre, ali ako ne patite od toga da sve mora izgledati savršeno, već cijenite značajke i opcije koje se nude u igri, Book of Ra je ono što tražite.

Povratak investicije u igri

Povratak investicije ili skraćeno RTP (engl. return to player) definitivno svima treba biti glavna značajka pri odabiru slot igara. Prema raznim izvorima, povratak investicije u Book of Ra je čak 95% što je i više nego privlačno svim slot veteranima. Ono što im možda nije tako privlačno jest visoka varijanca. Kada kažemo varijanca, mislimo na svojevrsni rizik. Točnije, slotovi s malom varijancom češće će svojim igračima isplaćivati manje dobitke, dok će slotovi s višom varijancom igračima nešto manje pružati dobitke, ali postoji više šanse za jednim ogromnim dobitkom.

Kako igrati Book of Ra?

Iako smo spomenuli velik broj dodatnih značajki igre, ne brinite, to ne znači da je Book of Ra kompliciraniji za igru. Čak štoviše, igra se na isti način kao i većina ostalih slot igara, a dodatne značajke se samo nadovezuju na standardni format. Kako bi igrali igru na način na koji je i osmišljena, potrebno je znati samo dva obična koraka.

Odaberite koliko ulažete na svaku liniju
Prva i vjerojatno najvažnije stvar je znati upravljati sredstvima koje ste namijenili za igru pa se tako od vas traži da pravilno odredite koliko želite uložiti i koliko ste spremni riskirati jednom vrtnjom, misleći pritom i na to koliko želite zaraditi eventualnim dobitkom. Kao što smo rekli, minimalni i maksimalni ulog može varirati ovisno o casinu i valuti na koju je postavljena sama igra.

Pritisnite tipku “Start”
Ako ste spremni krenuti s vrtnjom slotova, sve što trebate učiniti jest da pritisnete tipku “Start”. Naravno, u trenutku pritiska na tipku slotovi kreću s vrtnjom i automatski staju nakon određenog vremenskog perioda. Također, igrač pritiskom na istu tipku dok se slotovi još vrte tako može ručno zaustaviti vrtnju.

Bonusi i dodatne značajke

Ako igrač uspije ostvariti pravo na neku od mini-igara ili bonus značajki, njegov dobitak bit će uvećan za određeni iznos.

Simbol knjige
Simbol knjige služi kao “joker” simbol, odnosno on mijenja bilo koji simbol koji je igraču potreban da bi u liniji ostvario dobitak. Ako igrač u 3, 4 ili 5 stupaca dobije po jedan simbol knjige, ostvaruje pravo na 10 besplatnih vrtnji s nasumično odabranim bonusom.

Množitelj
Ako dođe do spomenute situacije u kojoj ste uspjeli dobiti dva ili više simbola knjige, postoji još jedna značajka na koju ostvarujete pravo, a zove se množitelj. Ako otvorite pet istih simbola, vaš ulog se može umnožiti do čak 200 puta.

Book of Ra

Niže je postavljena demo verzija koja se ne igra sa stvarnim novcem.

Book of Ra Deluxe demo verzija

Book of Ra možete isprobati besplatno u demo verziji iznad ili na Rizk casinu za pravi novac uz 100% bonusa na prvu uplatu i besplatne vrtnje klikom na link ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.