Prva sportska kladionica je jedna od prvih kladionica u Hrvatskoj te jedna od najpopularnijih destinacija za sve ljubitelje klađenja u zemlji.

Plus
  • Jednostavnost korištenja
  • Puno različitih metoda uplate i isplate
  • Velik broj poslovnica diljem Hrvatske
  • Mogućnost igranja u PSK casinu putem iste stranice
Minus
  • Ponuda bi mogla biti šira
  • Neatraktivan izgled
  • Nepostojanje live podrške

(Zadnji put ažurirano na dan )

Prva sportska kladionica (skraćeno PSK) je jedna od prvih kladionica u Hrvatskoj, a s radom je počela još 1998. godine. Jedno je od najvećih kladioničkih imena u zemlji, još iz doba kada su igrači sportske rezultate mogli pratiti isključivo koristeći teletekst jer gotovo nitko nije imao pristup Internetu kakav danas znamo. Njezino je sjedište u Dugopolju, a licencu za poslovanje je stekla od strane Ministarstva financija Republike Hrvatske. Trenutno broji više od stotinu poslovnica u Hrvatskoj, a velika većina igrača igra putem web stranice kladionice.

Naravno, u počecima to nije bilo moguće, ali Prva sportska kladionica je uvijek pokušavala držati korak s nekim od najvećih kladionica na svijetu. Međutim, kada se igra putem PSK online stranice, definitivno se osjeća veliki zaostatak za nekim stranim i većim kladionicama te ga je teško nadoknaditi. Glavni razlog zašto se sve manji broj igrača odlučuje igrati u domaćim kladionicama svakako su razni porezi na ulog i dobitak, a za neke od njih ne možemo kriviti samu kladionicu jer oni nisu odgovorni za to. Nažalost, zbog takvih stvari najviše trpe upravo domaće kladionice i tjeraju igrače da traže neke druge solucije koje će im biti daleko isplativije.

4 najbolje kladionice

Bonus do:
700€
Paket dobrodošlice + risk-free bet od 30€
* Vrijedi samo za nove registracije

4.8

Zavrti:
Kotač sreće
i osvoji do 1000% bonusa
* Vrijedi za nove korisnike

4.5

Bonus do:
300€
Paket dobrodošlice
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Bonus:
100€
Na prvu uplatu
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

PSK – Prva Sportska Kladionica registracija

Kako bi se moglo postavljati oklade na stranici Prve sportske kladionice, novi korisnici morat će se registrirati. PSK registracija nekoć je bila puno jednostavnija, a sada se od novih korisnika traži dosta novih stvari. Osim onih standardnih podataka kao ime, prezime, adresa i slično, na slici dolje možemo vidjeti koji su neki od novijih zahtjeva kladionice kada je riječ o registraciji.

Obrazac registracije u PSK

Neki od noviteta bili su potrebni zbog zakona koji su doneseni, a bave se suzbijanjem pranja novca putem kladionica te stoga svaki igrač mora kladionici potvrditi svoj identitet. To se čini na način da igrač odabere koju od osobnih isprava će slikati, a uz to će se od njega tražiti i da uslika svoje lice. Možemo reći da se radi o jednoj mjeri koja nije draga svima, a još jednom vrijedi istaknuti kako uglavnom za to nije kriva sama kladionica već zakoni koji su doneseni u Republici Hrvatskoj. Također, vjerojatno je da bi igrači isti tretman dobili i od nekih stranih kladionica tako da ovo zapravo ne bi trebalo predstavljati neki prevelik problem.

Jednom kada je proces verifikacije novih igrača uspio, račun na kladionici će biti spreman za korištenje i igrači će moći uplatiti sredstva te igrati na željene sportske događaje.

PSK registracija može se jednostavno obaviti klikom na sljedeći link.

PSK kladionica ima standardan izgled

Izgled Prve sportske kladionice i ponude za igrače je zaista stvar ukusa. Oni koji vole nešto jednostavniji izgled sučelja bez ičega čime bi se kladionica isticala, u ovoj će kladionici doći na svoje jer PSK Internet klađenje jedno je od jednostavnijih u Hrvatskoj. Međutim, oni koji ipak očekuju neki vizualni identitet, zaista će se razočarati jer na stranici Prve sportske kladionice dominira standardna bijela tema s plavim dijelovima zbog koje možemo reći da je izgled jedna od njenih većih mana.

Izgled PSK kladionice

U gornjoj traci stranice igrač može birati za koji dan želi vidjeti ponudu, s lijeve strane se nalazi popis sportova, a s desne strane listić na koji dodaje parove. Naravno, u sredini su događaji i kvote te sve ono što je zapravo najbitnije za kreiranje listića u kladionici.

Sportska ponuda PSK kladionice

Ponuda je vrlo vjerojatno većini igrača ipak glavni kriterij po kojem biraju kladionicu u kojoj žele igrati. Kada se osvrnemo na ponudu koju pruža Prva sportska kladionica nećemo ostati niti pozitivno, a niti negativno iznenađeni.

PSK spotska kladionica svojim igračima nudi sasvim solidnu ponudu događaja, ali glavni nedostatak je zapravo broj oklada koje se mogu odigrati na pojedini događaj. Primjerice, postojeća PSK kladionica ponuda na nogometne događaje u najjačim ligama je zaista bogata, no ostali sportovi mogli bi imati puno bolju pokrivenost. To, naravno, vrijedi za one nešto manje popularne sportove kod kojih je moguće uglavnom odigrati samo koja će od dvije ekipe ili koji će od dva igrača pobijediti. To značajno umanjuje draž igranja i samu volju igrača da uplati svoje novce na neki od događaja za koji smatra da može vrlo uspješno predvidjeti točan ishod.

Ponuda se u ovoj kladionici može kategorizirati po određenim vremenskim periodima (PSK ponuda danas, PSK ponuda sutra, sva ponuda itd.).

Klađenje u PSK uživo je opcija klađenja na događaje koji su u tijeku i jedna je od svijetlih točaka ove sportske kladionice jer to je značajka bez koje danas online kladionice jednostavno ne bi mogle opstati na tržištu. PSK klađenje uživo nudi velik izbor potencijalnih ishoda i kvote se vrlo brzo i efikasno osvježavaju ovisno o ishodima sportskih događaja u ponudi.

Uplate i isplate s Prve Sportske Kladionice

Kako bi se igrači mogli kladiti putem Prve sportske kladionice, potrebno je da uplate sredstva s kojima zapravo žele igrati. Postoji više različitih način uplate i isplate i možemo reći kako PSK kladionica u ovom segmentu može zadovoljiti gotovo svačije potrebe.

Uplata na PSK kladionicu

Metode uplate u PSK

Uplata sredstava na račun u poslovnici je za mnoge još uvijek najsigurniji i preferirani način uplate. Igrač u poslovnicu Prve sportske kladionice treba doći sa svojim korisničkim imenom te zaposlenici kladionice reći koliko sredstava želi uplatiti na svoj račun. Novci su mu odmah dostupni i s njima može igrati iste sekunde nakon što je PSK uplata odrađena. Uplata novca online može se izvršiti putem kartica, Skrilla, Aircasha ili bonova.

Bonovi koji se mogu iskoristiti su A-bon koji je zapravo bon za nadoplatu Aircash računa i Paysafecard bon kojim se može nadoplatiti Skrill račun ili sredstva direktno uplatiti na kladionicu. Ovi bonovi mogu se kupiti na kioscima, benzinskim crpkama ili u pojedinim trgovinama. Opća uplatnica je način uplate za koji se rijetko tko odlučuje jer je sam proces takvog načina uplate poprilično zastario i dugotrajan jer se od igrača zahtjeva da popuni uplatnicu i ode je uplatiti na neko od za to predviđenih mjesta.

Isplata s PSK kladionice

Metode isplate iz PSK

Isplate sredstava s računa Prve sportske kladionice vrše se na gotovo sve iste načine na koje su uplaćeni. Za one koji su svoja sredstva uplatili u poslovnici, vjerojatno je najdraža metoda isplatiti ih na isti način. Ona se još mogu isplatiti i na tekući račun igrača, Skrill račun ili Aircash račun. Vidimo da PSK ovdje nudi doista jednu solidnu raznovrsnost i igračima zaista uplate i isplate ne bi trebale predstavljati niti najmanji problem te bi svatko mogao za sebe naći onu metodu koja mu najviše odgovara.

PSK kladionica – podrška

Kada je riječ o podršci koju Prva Sportska Kladionica nudi svojim igračima, vrijedi napomenuti kako postoje razni načini na koje korisnici mogu dobiti odgovor na svoje pitanje. Točnije, postoji čak četiri načina, a uglavnom su svi podjednako korisni. Najjednostavniji način je kliknuti na opciju “Pomoć” na samoj stranici kladionice i tu će korisnik biti preusmjeren na najčešće postavljena pitanja gdje postoji velika šansa da će pronaći odgovor i na svoje pitanje. Ostale opcije uključuju PSK kontakt s nekim od agenata službe za korisnike Prve Sportske Kladionice. Njih se može kontaktirati telefonski gdje će korisnik u razgovoru s agentom moći pitati što god ga zanima i odmah dobiti odgovor.

Još jedna vrlo korisna opcija za postaviti pitanje je putem e-maila, a korisniku će ako odabere tu opciju biti predstavljen jednostavan obrazac kojeg mora popuniti nekim osobnim podacima i naposljetku postaviti pitanje. Kako obrazac izgleda može se vidjeti na slici dolje.

Obrazac podrške u PSK

Korisnik će nakon postavljenog upita putem obrasca odgovor dobiti na e-mail adresu koju je naveo u samom obrascu. Još jedan način kako kontaktirati nekog od agenata za jednostavna pitanja vezana uz stvari kao što su korištenje stranice i slično je korištenjem društvenih mreža. Prva Sportska Kladionica ima svoje profile na društvenim mrežama te im je u svakom trenutku moguće poslati poruku i postaviti neki upit. Obično na njega odgovore vrlo brzo ukoliko je postavljen unutar radnog vremena kladionice.

Bonusi i nagrade koje posjeduje kladionica PSK

PSK bonus

Uz samu ponudu kladionice i metode uplate i isplate, ono što je igračima najprivlačnije su bonusi i nagrade koje im kladionica nudi. Možemo reći kako je ovo još jedan segment u kojem Prva sportska kladionica, kao i većina hrvatskih kladionica, zaostaje za nešto većim kladionicama u Europi i ostatku svijeta. Tek one kladionice kao što je primjerice Favbet, koje su se više odlučile pratiti strane trendove, mogu zapravo reći da imaju dobru ponudu bonusa i nagrada za svoje igrače.

PSK će svojim igračima ipak ponuditi bonus dobrodošlice do 100 eura koji je zapravo najpopularniji bonus kada je o kladionicama riječ. Radi se o bonusu koji igračima podupla njihovu prvu uplatu, ali sredstva koja dobiju njegovim iskorištavanjem često imaju različite uvjete koje je potrebno zadovoljiti kako bi se on mogao isplatiti. Isti je slučaj i s Prvom sportskom kladionicom. Iako se ne radi o bonusu ili nagradi, vrijedi izdvojiti kako PSK uživo (PSK live) omogućuje svojim igračima koji imaju sredstava za igru na računu gledanje velikog broja prijenosa utakmica što je sasvim privlačna značajka mnogima. Također, putem stranice kladionice igrači mogu igrati i u PSK casino, ako su ljubitelji igara na sreću.

Dodatne značajke stranice

Kao što znamo, Prva Sportska Kladionica počela je s radom isključivo kao kladionica i u svom samom startu nije nudila čak niti mogućnost za PSK online klađenje. Kako su se kladionice počele sve više razvijati, prvo je korisnicima omogućena ta opcija, a to je još uvijek bilo daleko od svega što PSK kladionica nudi danas. Vrlo brzo je uslijedilo kreiranje raznih drugih zanimljivih značajki pa tako danas na stranici Prve Sportske Kladionice osim postavljanja oklada na PSK sport možemo pronaći i casino igre, loto te virtualne igre.

Jako je često da hrvatske kladionice objedine sve mogućnosti, od casina, kladionice i lota, na svojoj stranici što je i za PSK to bio pun pogodak. Danas njihov casino nudi pregršt zabavnih igara među kojima su neke od najpopularnijih na svijetu i velik broj igrača koji su prvobitno kreirali račun samo zbog klađenja posjeti i casino za dodatnu zabavu te mogućnost zarade.

Oni koji uživaju u lotu i sličnim lutrijskim igrama za sebe će sasvim sigurno pronaći nešto među svim loto opcijama koje Prva Sportska Kladionica nudi svojim igračima. Možemo reći kako je loto ponuda uistinu opširna jer sadrži neke od najpopularnijih izvlačenja iz zemalja diljem svijeta. Loto listići se mogu uplatiti i koristeći razne kombinacije i sisteme što donosi dodatnu draž igranja.

Virtualne igre su značajka online kladionica koja je tek nedavno postala vrlo popularna među igračima u Hrvatskoj. Uz njih se igrači na stranici Prve Sportske Kladionice mogu kladiti na razne virtualne događaje među kojima su nogomet, utrke konja, utrke pasa te automoto i speedway utrke. Važno je napomenuti da rezultati PSK kladionice vezani uz te događaje bivaju generirani kompjuterski, ali ono što je najprivlačnije je da su virtualne igre igračima dostupne u bilo koje doba dana ili noći.

4 najbolje kladionice

Bonus do:
700€
Paket dobrodošlice + risk-free bet od 30€
* Vrijedi samo za nove registracije

4.8

Zavrti:
Kotač sreće
i osvoji do 1000% bonusa
* Vrijedi za nove korisnike

4.5

Bonus do:
300€
Paket dobrodošlice
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Bonus:
100€
Na prvu uplatu
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Najčešće postavljena pitanja

Iako je Prva Sportska Kladionica upravo to, prva kladionica u Hrvatskoj, kroz njezino postojanje puno se toga mijenjalo, a sada možda i nije u potpunosti svima jasno kako koristiti njezine značajke kladeći se online. Nebitno radi li se o novim igračima ili pak onim nešto iskusnijim, vrlo je vjerojatno da bi netko mogao imati poneki upit vezan uz neku od značajki stranice. Takva se pitanja najčešće ponavljaju, a mi smo odlučili izdvojiti nekolicinu onih koje najviše puta možemo čuti vezano uz Prvu Sportsku Kladionicu.

Što je Kviz u Prvoj Sportskoj Kladionici?

Kviz je jedan novitet u Prvoj Sportskoj Kladionici gdje igrači mogu odgovarati na 10 pitanja, a sukladno njihovom znanju i uspjehu mogu osvojiti vrijedne nagrade u vidu bodova vrijednosti. Ono što je privlačno kod Kviza je činjenica da u njemu mogu sudjelovati čak i oni koji nisu registrirani u Prvoj Sportskoj Kladionici, a ako ostvare neki uspjeh mogu se registrirati i preuzeti svoje nagrade.

Kako se kladiti na esport?

Esport klađenje zapravo funkcionira na isti način kao i klađenje na klasične sportske događaje. Međutim, pod rubrikom esport događaja naći će se turniri u video igrama kao što su League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 i druge. Riječ je o događajima koji su sve popularniji u svijetu klađenja, a Prva Sportska Kladionica ima sjajnu ponudu na njih.

Mogu li se s istim računom kladiti i igrati casino igre?

Da, svi korisnici će moći koristiti isti računa za klađenje u Prvoj Sportskoj Kladionici te za igranje casino igara istovremeno. Svi se dobitci i gubitci u tom slučaju također računaju na jednom računu, a osim casino igara i klađenja, Prva Sportska Kladionica igračima omogućuje i igranje loto igara te klađenje na virtualne igre.

Što su virtualne oklade?

Virtualne oklade su oklade koje se mogu postaviti na virtualne događaje u Prvoj Sportskoj Kladionici. Virtualni događaji su računalno generirani događaji poput nogometnih utakmica, utrka konja, utrka pasa te auto-moto utrka. Na njih se igrači mogu kladiti kao i na klasične sportske događaje, ali važno je još jednom napomenuti da nije riječ o stvarnim događajima već o simulacijama.

Što je Favorit Plus?

Favorit Plus je jedna značajka kod klađenja uz koju se igraču na određene događanje kvota postepeno povećava u ovisnosti o tome koliko ima parova na svom listiću. Ako na listiću ima određen broj parova, Favorit Plus dvoboj koji je odabrao imat će veću kvotu.

PSK – Prva Sportska Kladionica
4.3/5
Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.