Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

4 savjeta za efektivan rad od kuće

Od prošle godine 5 milijuna zaposlenika ili 3,6% globalne radne snage radi kod kuće na pola radnog vremena ili više

rad od kuće

Rad od kuće postaje sve popularniji, a u doba Koronavirusa mnogi su primorani posao obavljati iz svoga doma.

Rad od kuće može biti veoma zahtjevan, jer nemate šefa i nitko vas „ne tjera“ na obavljanje posla. Budući da znate što morate obaviti u određenom danu, odugovlačenjem izvršavanja možete znatno naštetiti svojem rasporedu i produljiti vrijeme izvršavanja posla. Zbog toga je veoma bitno da odradite posao koji ste naumili, bez distrakcija i odgađanja.

Prema istraživanju provedenog od Digital Oceana, 86% programera dio radnih dana radi od kuće, dok ih gotovo trećina radi isključivo od kuće. Trend rada na daljinu je od 2005. porastao za 173% i to ne samo u IT industriji. Od prošle godine 5 milijuna zaposlenika ili 3,6% globalne radne snage radi kod kuće na pola radnog vremena ili više, dok 43% zaposlenika radi na daljinu barem neko vrijeme, prema istraživanju Global Workplace Analytics.

Četiri savjeta za učinkovit rad na daljinu uključuju:

Isključite sve distrakcije – Obavijesti na mobitelu, telefonski poziv ili televizija mogu vas znatno usporiti u radu.

Odredite radno vrijeme – Nemojte raditi neplanirano. Odredite radno vrijeme i držite ga se da stvorite naviku rada u određeno vrijeme dana.

Pratite rezultate – Morate aktivno pratiti rezultate i znati izvršavate li posao kvalitetno i efektivno u provedenom vremenu.

Potaknite upotrebu alata i taktika za daljinsku suradnju – koristite alate kao što su Zoom i Slack za video konferencije i potaknite radnike i kolege na vizualne interakcije. Također, pomaknite IT tim za pomoć tim do Slack kanala.

Pridržavajući se ovih savjeta možete postići odlične rezultate u odrađivanju posla od kuće.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Trenutno većina zaposlenika tvrtke Microsoft u SAD-u radi od kuće i ne očekuju da će se vratiti na posao prije siječnja sljedeće godine.

Web & IT

"Uklanjamo netočne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu", rekao je glasnogovornik Facebooka.

Apps & Software

Nova opcija će funkcionirati za svih 220 država svijeta, a postat će dostupna za iOS i Android verzije Google Mapsa do kraja ovog tjedna.

Web & IT

Podaci su objavljeni u sklopi šestog izvještaja o poštivanju standarda ponašanja na društvenoj mreži.