Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Aplikaciju TikTok svaki mjesec koristi milijardu korisnika

Foto: Pixabay

TikTok je otkrio da ima milijardu aktivnih globalnih korisnika, što ukazuje na stalan rast ove aplikacije za kratke videozapise.

Aplikacija, koja je u privatnom vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, prijavila je porast broja korisnika u posljednjih nekoliko godina, a veliki broj američkih korisnika pridružio se usred pandemije COVID-19.

Iz tvrtke su objavili da je TikTok imao oko 55 milijuna globalnih korisnika do siječnja 2018. godine. Taj broj je narastao na više od 271 milijun do prosinca 2018. godine. Do prosinca 2019. godine, aplikacija je već brojala 507 milijuna korisnika, a prošlog ljeta je ostvarila čak 700 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Usporedbe radi, Facebook je u drugom kvartalu imao 3,51 milijardu mjesečnih korisnika, dok je u prvom kvartalu brojao 3,45 milijardi.

Ipak, tvrtka je pokrenula jednu od najuspješnijih video aplikacija kratkog formata, a mnogi tehnološki konkurenti utrkuju se da stvore svoje nove verzije. Facebook je prošlog kolovoza predstavio svog klona, Instagram Reels, dok je Snap najavio sličnu aplikaciju pod nazivom Spotlight.

Broj korisnika u SAD-u premašuje 100 milijuna mjesečno, a veliki broj korisnika su tinejdžeri. TikTok je uspio rasti unatoč problematičnoj godini. Tvrtka se suočila s mnoštvom zastoja, uključujući zabranu SAD-a nakon što je bivša Trumpova administracija smatrala da njeno skladištenje i sigurnost podataka predstavljaju rizik za nacionalnu sigurnost, piše CNBC.

TikTok je svojevremeno trebao biti prodan američkoj tvrtki da bi nastavio sa širokim poslovanjem, ali je Oracle kasnije imenovan kao “pouzdani davatelj tehnologije”.

Konačno, smjena predsjednika u Bijeloj kući je tvrtki omogućila nastavak uobičajenog rada. U veljači je The Wall Street Journal izvijestio da je ugovor s Oracleom “odgođen na neodređeno vrijeme”. Američki predsjednik Joe Biden je ovog ljeta također potpisao izvršnu uredbu koja postavlja kriterije za vladu da procjeni rizik aplikacija povezanih sa stranim državama.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Podaci koji se nalaze u pametnim telefonima mogu otkriti puno o osobama koje ih koriste, od informacija gdje se kreću, s kim razgovaraju pa...

Apps & Software

Nakon pooštravanja mjera kineskih vlasti, ByteDance uvodi nove kontrole za Douyin, svoju aplikaciju ekvivalentnu TikToku koja se koristi u Kini. Svim korisnicima za koje...

Apps & Software

Sensor Tower, tvrtka koja prati popularnost aplikacija, objavila je da se Telegram pridružio klubu aplikacija koje su globalno preuzete više od milijardu puta. Svoju...

Apps & Software

WhatsApp u Sao Paulu u Brazilu testira novu značajku, koja bi trebala omogućiti korisnicima da putem aplikacije pronađu lokalne trgovine i servise, najavio je...

Oglašavanje