Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Apple tvrdi da softverski bug i određene aplikacije uzrokuju pregrijavanje iPhonea

Apple tvrdi da softverski bug i određene aplikacije uzrokuju pregrijavanje iPhonea
Shutterstock

Apple je identificirao uzroke problema pregrijavanja s najnovijom serijom iPhonea, uključujući softverski bug i korištenje određenih aplikacija.

Tehnološka tvrtka izjavila je da će izdati ažuriranje kako bi popravila bug u svojem iOS 17 softveru i surađuje s developerima čije su aplikacije preopteretile njihove uređaje. Apple je poduzeo akciju nakon što su korisnici njihovih iPhone Pro i iPhone Pro Max proizvoda žalili da postaju pretopli tijekom uporabe, dosežući temperature od više od 43°C u nekim slučajevima.

“Identificirali smo nekoliko uvjeta koji mogu uzrokovati da iPhone radi toplije nego što se očekivalo”, izjavio je Apple u priopćenju.

Tvrtka je u subotu izjavila da radi na ažuriranju sustava iOS 17 koji pokreće iPhone 15 seriju kako bi spriječila uređaje da postanu neugodno vrući te surađuje s aplikacijama koje su radile na načine “koji uzrokuju preopterećenje sustava”.

Apple je dodao da mogu postojati i problemi tijekom početne uporabe telefona. “Uređaj može osjećati toplijim tijekom prvih nekoliko dana nakon postavljanja ili obnove uređaja zbog povećane pozadinske aktivnosti”, dodala je tvrtka.

Instagram je prošlog tjedna modificirao svoju aplikaciju kako bi spriječio pregrijavanje uređaja na najnovijem operacijskom sustavu iPhonea.

Uber i druge aplikacije poput video igre Asphalt 9 još uvijek su u procesu uvođenja svojih ažuriranja, rekao je Apple. Nisu dali vremenski okvir kada će izdati vlastito softversko rješenje, ali su istaknuli da u međuvremenu nema problema sa sigurnošću iPhonea 15, niti će utjecati na dugoročnu izvedbu telefona.

Tvrtka je naglasila da ažuriranje softvera neće utjecati na performanse telefona

Prošlog tjedna, forum Appleove zajednice bio je prepun pritužbi kupaca o problemu pregrijavanja visokokvalitetnih modela iPhonea 15 Pro i Pro Max.

Stručnjaci su nagađali da bi se iPhone 15 Pro, pokretan snažnim novim čipom izrade u Tajvanu, mogao pregrijavati jer njegov omotač od titana možda nije tako učinkovit u rasipanju topline kao nehrđajuće čelično kućište koje su koristili njegovi prethodnici.

Međutim, Apple je u svom priopćenju izjavio da problemi s pregrijavanjem nisu povezani s kućištem od titana. Tvrtka je dodala da problem nije povezan s prelaskom s njihovog vlastitog Lightning punjačkog kabela na USB-C priključak koji im omogućava pridržavanje EU regulativa.

iPhone 15 je pušten u prodaju 22. rujna. U Ujedinjenom Kraljevstvu, cijene se kreću od £799 za osnovni model ($799 u SAD-u) do £999 za Pro ($999 u SAD-u) i £1,199 za veći Pro Max ($1,199 u SAD-u).

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...