Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Aufero Laser 2 – stroj za lasersko graviranje pogodan za početnike

Zamisli, dizajniraj, realiziraj! To je moto pod kojim je nastao Aufero Laser 2, još jedan uzbudljivi tehnološki proizvod koji nam definitivno potvrđuje da ulazimo u eru široke upotrebe lasera u svijetu dizajna.

Nema sumnje, svi mi želimo stvoriti nešto trajno i jedinstveno, a lasersko graviranje jedan je od najmodernijih načina kako svoje ideje pretvoriti u realnost, dajući posebnost nekom proizvodu ili vama vrijednom predmetu.

Bilo da želite urezati logo ili možda prenijeti ilustraciju sa svog računala u stvarni svijet, stroj za lasersko graviranje izuzetno je koristan alat, pogotovo ako se radi o Aufero Laseru 2, kojeg nam donosi tvrtka Ortur, ugledni proizvođač visoko tehnoloških laserskih proizvoda, iza čega stoje vrhunski inženjeri, ali i milijuni dolara godišnjeg ulaganja u istraživanja i razvoj.

Aufero Laser 2 predstavlja novu generaciju laserskog graviranja, a posebno je pogodan za početnike, jer lako se sklapa i nije problem naučiti ga pravilno koristiti.

Puno pomažu detaljne upute za korištenje, koje dobivate prilikom kupovine, a posebno vam olakšava posao odličan softver koji se nalazi u pozadini, kao i brzina rada od čak 15.000 mm/min, što je značajno iznad uobičajene brzine na tržištu, od 10.000 mm/min.

Sastavljanje ovog stroja za lasersko graviranje odvija se u tri koraka: 

  • spojite vijcima zajedno stražnju i prednju stranu X-osi, sa stražnjom i prednjom stranom Y-osi Aufero Lasera,
  • dodajte dio koji pokreće motor, kučište i vezice za kablove,
  • na kraju učvrstite laserski modul koji će biti zadužen za graviranje.

Na kojim materijalima koristiti Aufero Laser 2?

Naravno, najvažnija stvar pri korištenju stroja za lasersko graviranje definitivno je izbor materijala, a Aufero Laser 2 tu vam daje širok izbor mogućnosti.

Znamo da je lasersko graviranje bolje od mehaničkog, jer je otporno na abraziju i osigurava maksimalnu preciznost, kao i obradu materijala bez kontakta. 

Aufero Laser 2 može se koristiti na drvu, kartonu, plastici, koži, kao i na bambusu, aluminij oksidu, nereflektirajućoj galvanoplastici, nehrđajućem čeliku i printanim pločama. Sve to uz vrlo jednostavno funkcioniranje, kretanjem po samo dvije osi, dok kreirate vašu šablonu i činite je trajnim dizajnom na vašem proizvodu.

Kako funkcionira Aufero Laser 2?

Ako želite koristiti ovaj stroj za lasersko graviranje, morate znati da se sastoji od softverskog i hardverskog dijela.

Dakle, prvo što morate napraviti je složiti ga, kako bi postao funkcionalan, što ćete zasigurno uspjeti, prateći detaljne upute koje dobivate s proizvodom.

Nakon toga na vama je kreirati dizajn na vašem kompjutoru i zatim ga putem posebnog softvera, koji se zove “LaserGRBL” prebaciti uz pomoć laserskog snopa na željeni materijal.

Aufero Laser 2 podržava različite formate fotografija i ilustracija, od kojih izdvajamo JPG, JPEG, PNG, BMP i SVG. Svaki od ovih formata možete unijeti u “LaserGRBL” softver, nakon kojeg vaša kreacija postaje spremna za graviranje.

Stroj za lasersko graviranje uključuje se držanjem tipke “Power” otprilike pet sekundi, nakon čega možete prijeći u softversku komponentu na svom računalu, gdje ćete pokrenuti cjelokupni proces. Kad jednom prebacite željeni dizajn u “LaserGRBL” softver, možete ga dodatno dotjerati po pitanju kontrasta i svjetline, a zatim i odrediti kvalitetu izrade (15.00 linija/mm se preporučuje za većinu materijala).

Materijal koji želite obraditi trebate staviti ispod lasera, kako bi njegov snop mogao gravirati odabrani dizajn na željenom mjestu. Kako bi se to zaista dogodilo, na vama je podesiti fokus samog laserskog modula, kao i njegov doseg. Prije nego krene realizacija, imate priliku pokrenuti kretanje lasera, koje će vam otkriti gravira li na željenom mjestu. Ako to nije slučaj, dodatnim podešavanjem pošaljite ga na pravu putanju.

Bilo da je vaš materijal ploča od nehrđajućeg čelika, šperploča ili možda šalica, kada jednom izaberete željeni dizajn i podesite laserski modul na pravu putanju, vrijeme je da pokrenete graviranje. Aufero Laser 2 iznimno brzo odrađuje posao i za čas ćete imati priliku vidjeti svoju kreaciju u stvarnom svijetu, na koju ćete zasigurno biti ponosni…

Koje su prednosti Aufero Lasera 2?

Ovaj stroj za lasersko graviranje odlikuje se svojom ekonomičnošću i isplativ je, pogotovo ako se radi o velikoj seriji proizvoda koje želite trajno ukrasiti.

Aufero Laser 2 posebno se ističe svojom natprosječnom brzinom, koja doseže čak 15.000 mm/min, a svejedno je precizan i osigurava uspješnu realizaciju efekta graviranja, kojim ćete svaki predmet učiniti ljepšim i posebnijim.

Softver je takav da ga je moguće koristiti uz Windows 10 i Mac operativne sustave, a algoritam je optimiziran za još veću efikasnost od njegovih prethodnika.

Može ga se spojiti s različitim laserskim modulima tvrtke Ortur, koji uključuju modele LU2-2, LU2-4-SF, LU2-4-LF i LU2-10. Koji modul izabrati ovisit će o materijalu koji koristite i vašim preferencijama po pitanju preciznosti realizacije samog dizajna, a valja naglasiti da je uz Aufero Laser 2 moguće uspješno gravirati čak i šperploču debljine samo 10 mm, bez da pritom pukne.

Što je najvažnije, pri izradi se posebna pažnja pridavala sigurnosti. Senzor gravitacije pobrinut će se da se lasersko graviranje zaustavi, ako se stroj pomaknuo. Isto vrijedi i ako se prekine veza između stroja i kompjutora na kojem je pohranjen pripadajući softver, a ograničeno je i vrijeme izlaganja laserskom snopu.

Aufero Laser 2 može se pohvaliti odličnom mehaničkom strukturom, koja osigurava preciznost graviranja čak i pri velikoj brzini rada. Oblik je posebno pogodan za početnike, koji slijedeći upute bez problema mogu složiti stroj za graviranje te zatim postaviti željeni predmet pod laserski modul i pretvoriti ga u vlastito umjetničko djelo.

Dakle, radi se o novom velikom uspjehu tvrtke Ortur, koja je u posljednje četiri godine značajno unaprijedila tehnologiju temeljenu na laserskim diodama, a upotrebu laserskog graviranja uspješno je popularizirala na globalnom tržištu, omogućivši mnogima da svoje kreativne ideje pretvore u stvarni dizajn.  

Što je najbolje, stroj za lasersko graviranje Aufero Laser 2 na popustu je do 10. veljače i možete ga kupiti zajedno s odabranim laserskim modulom, uz veliku uštedu! 

Umjesto za $329.99, Aufero Laser 2 s modulom LU2-2 sada možete kupiti za samo $269.99, dok ovaj stroj za lasersko graviranje s modulima LU2-4 SF i LU2-4 LF$ umjesto $429.99 u ovoj akciji dođe samo $369.99.

Troje najbržih kupaca dobit će kao dodatni dar rotirajući valjak YRR 2.0, koji inače dođe $89.99, a sljedećih troje kupaca mogu računati na Z-os kao dodatnu opremu, inače vrijednu $69.99!

Naručite Aufero Laser odmah, po povoljnoj cijeni, na ovom linku!

Gdje pratiti novosti o laserskom graviranju?

Facebook: 

Ostale mreže:

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...