Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Beč želi postati prvi grad potpuno pokriven 5G mrežom u Europi

Aktualna situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija bitna za sva područja života. Zato je Petar Hanke, član bečke gradske vlade za digitalizaciju, postavio cilj i želi da Beč postane prvi grad u Europi koji će biti potpuno pokriven 5G mrežom.

Grad Beč će programom financiranja vrijednim 20 milijuna eura osigurati brzo izvršenje potrebnih ulaganja u širenje mreže.

“Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je i dobra ponuda komunikacijske tehnologije. Uz širenje širokopojasne mreže pomoću optičke tehnologije, mobilna komunikacija jedno je od osnovnih obilježja koja čine izvanredno mjesto za život i suvremenu poslovnu lokaciju s najnovijom tehnologijom. 5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primjećujemo i sada u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču s 20 milijuna eura “, izjavio je Hanke.

“Digitalizacija je danas važnija nego ikad i može nam pomoći da bolje prebrodimo ovu krizu”, naglašava Marcus Grausam, direktor A1 (Telekom Austria Group).

“Dobro razvijene, stabilne širokopojasne mreže osnova su za iskorištavanje digitalnog potencijala, a 5G je ključna tehnologija za digitalizaciju poslovne lokacije. Početkom godine započeli smo s najvećom 5G mrežom, u Beču već postoji 60 lokacija. Za daljnje širenje, novi program financiranja Grada Beča za korištenje vlastitih gradskih baznih stanica važan je doprinos 5G strategiji i digitalnoj budućnosti”, rekao je Grausam.

Program financiranja uključuje antenske jarbole koje će početi s radom između 1. srpnja 2020. i 30. lipnja 2022. godine. Ovo vremensko ograničenje daje poticaj da se naročito brzo implementiraju investicije u 5G mrežu u Beču i da se tako prije drugih gradova napravi važan korak u smjeru potpune pokrivenosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

5G tehnologija postaje dio osnovnih proizvodnih procesa u industriji

Hi-tech

Do sad je 5G implementiran u određene sektore.

Akcije

Iskoristite posebnu ponudu za prosinac i kupite Oukitel model. Tvrtka predstavlja WP10 i prodaje ga s posebnim popustom na cijenu. Pored već snižene cijene,...

Biznis

Iz tvrtke Huawei su poručili da su razočarani ovim potezom i isključivanjem iz procesa uvođenja 5G.

Oglašavanje