Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Beč želi postati prvi grad potpuno pokriven 5G mrežom u Europi

Aktualna situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija bitna za sva područja života. Zato je Petar Hanke, član bečke gradske vlade za digitalizaciju, postavio cilj i želi da Beč postane prvi grad u Europi koji će biti potpuno pokriven 5G mrežom.

Grad Beč će programom financiranja vrijednim 20 milijuna eura osigurati brzo izvršenje potrebnih ulaganja u širenje mreže.

“Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je i dobra ponuda komunikacijske tehnologije. Uz širenje širokopojasne mreže pomoću optičke tehnologije, mobilna komunikacija jedno je od osnovnih obilježja koja čine izvanredno mjesto za život i suvremenu poslovnu lokaciju s najnovijom tehnologijom. 5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primjećujemo i sada u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču s 20 milijuna eura “, izjavio je Hanke.

“Digitalizacija je danas važnija nego ikad i može nam pomoći da bolje prebrodimo ovu krizu”, naglašava Marcus Grausam, direktor A1 (Telekom Austria Group).

“Dobro razvijene, stabilne širokopojasne mreže osnova su za iskorištavanje digitalnog potencijala, a 5G je ključna tehnologija za digitalizaciju poslovne lokacije. Početkom godine započeli smo s najvećom 5G mrežom, u Beču već postoji 60 lokacija. Za daljnje širenje, novi program financiranja Grada Beča za korištenje vlastitih gradskih baznih stanica važan je doprinos 5G strategiji i digitalnoj budućnosti”, rekao je Grausam.

Program financiranja uključuje antenske jarbole koje će početi s radom između 1. srpnja 2020. i 30. lipnja 2022. godine. Ovo vremensko ograničenje daje poticaj da se naročito brzo implementiraju investicije u 5G mrežu u Beču i da se tako prije drugih gradova napravi važan korak u smjeru potpune pokrivenosti.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Biznis

Švedska je u utorak zabranila upotrebu telekom opreme kineskih tvrtki Huawei i ZTE u svojim 5G mrežama, a stigao je i odgovor tvrtke Huawei...

Hi-tech

Prema PTS-u, nove instalacije za upotrebe u ovim frekvencijskim opsezima "ne smiju se izvoditi proizvodima dobavljača Huawei i ZTE".

Hi-tech

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prijenosa na testu dostigle 4,7 Gbps.

Biznis

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim tvrtkama dozvolio rad s kineskim gigantom Huaweijem na uspostavljanju standarda za novu...