Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Bivša TikTok moderatorica tuži tvrtku zbog psihičkih trauma

Foto: Pixabay

Bivša TikTok moderatorica, Candie Frazier, tuži tvrtku, tvrdeći da nije uspjela zaštititi njezino mentalno zdravlje nakon što je stalno bila izložena traumatičnom video sadržaju s kojim se morala svakodnevno suočavati na svom radnom mjestu.

Frazier kaže da je do 12 sati dnevno pregledavala videozapise koji su prikazivali “ekstremno i eksplicitno nasilje”. Njeno mentalno zdravlje je ugroženo zbog izloženosti takvom sadržaju te se suočila s dijagnozama anksioznosti, depresije i PTSP-a.

S druge strane, iz TikTok-a navode da njihova platforma promovira “brižno radno okruženje”, a kako bi zaštitila svoje korisnike, zaposlila je tisuće moderatora širom svijeta koji filtriraju videozapise i račune koji krše pravila, prenosi BBC.

Frazier tuži i TikTok i njegovu matičnu tvrtku – kineskog tehnološkog diva Bytedance. Tvrdi da je u ulozi moderatorice gledala video snimke seksualnih napada, kanibalizma, genocida, masovnih pucnjava, seksualnog zlostavljanja djece i sakaćenja životinja.

Iako Frazier nije bila zaposlena direktno u TikTok-u, već je radila za Telus International, tvrtku koja je bila zadužena za moderiranje sadržaja, tužba je usmjerena ka TikTok-u koji je zapravo slao video zapise.

U tužbi se navodi da je Frazier morala gledati čak 10 videa istovremeno kako bi mogla odraditi svoju kvotu te da TikTok nije ispunio industrijske standarde osmišljene da smanje potrebu za moderiranjem sadržaja. Uz to, tvrtku se tereti i za kršenje kalifornijskog Zakona o radu jer, kako navode, tvrtka nije osigurala sigurno radno okruženje.

TikTok nije komentirao ovaj slučaj, ali su iz tvrtke objasnili da nastoje “promicati brižno radno okruženje za zaposlenike i korisnike”. Također, iz tvrtke vjeruju da su njihove mjere zaštite moderatora u skladu s najboljom praksom u industriji.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Internet

Razmišljate o razvoju zajednice na TikTok platformi? Želite stvoriti digitalni biznis koji će biti utemeljen na TikTok-u? Koje važne informacije trebate znati prije nego...

Internet

S više od 800 milijuna korisnika diljem svijeta, TikTok je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu. Ono što ovu društvenu mrežu čini toliko...

Internet

Kao dio napora u borbi protiv online manipulacija, Facebook je prije dvije godine zabranio deepfake videozapise. Ta politika zabrane je stavljena ponovno na kušnju...

Internet

TikTok je privremeno zabranio ruskim korisnicima učitavanje novih videa na platformi i prijenos uživo, objavili su iz tvrtke u nedjelju. Taj potez su predstavili...