Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Geek

Bivša TikTok moderatorica tuži tvrtku zbog psihičkih trauma

Foto: Pixabay

Bivša TikTok moderatorica, Candie Frazier, tuži tvrtku, tvrdeći da nije uspjela zaštititi njezino mentalno zdravlje nakon što je stalno bila izložena traumatičnom video sadržaju s kojim se morala svakodnevno suočavati na svom radnom mjestu.

Frazier kaže da je do 12 sati dnevno pregledavala videozapise koji su prikazivali “ekstremno i eksplicitno nasilje”. Njeno mentalno zdravlje je ugroženo zbog izloženosti takvom sadržaju te se suočila s dijagnozama anksioznosti, depresije i PTSP-a.

S druge strane, iz TikTok-a navode da njihova platforma promovira “brižno radno okruženje”, a kako bi zaštitila svoje korisnike, zaposlila je tisuće moderatora širom svijeta koji filtriraju videozapise i račune koji krše pravila, prenosi BBC.

Frazier tuži i TikTok i njegovu matičnu tvrtku – kineskog tehnološkog diva Bytedance. Tvrdi da je u ulozi moderatorice gledala video snimke seksualnih napada, kanibalizma, genocida, masovnih pucnjava, seksualnog zlostavljanja djece i sakaćenja životinja.

Iako Frazier nije bila zaposlena direktno u TikTok-u, već je radila za Telus International, tvrtku koja je bila zadužena za moderiranje sadržaja, tužba je usmjerena ka TikTok-u koji je zapravo slao video zapise.

U tužbi se navodi da je Frazier morala gledati čak 10 videa istovremeno kako bi mogla odraditi svoju kvotu te da TikTok nije ispunio industrijske standarde osmišljene da smanje potrebu za moderiranjem sadržaja. Uz to, tvrtku se tereti i za kršenje kalifornijskog Zakona o radu jer, kako navode, tvrtka nije osigurala sigurno radno okruženje.

TikTok nije komentirao ovaj slučaj, ali su iz tvrtke objasnili da nastoje “promicati brižno radno okruženje za zaposlenike i korisnike”. Također, iz tvrtke vjeruju da su njihove mjere zaštite moderatora u skladu s najboljom praksom u industriji.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Pinkfongova viralna lako pamtljiva dječja pjesma “Baby Shark” postala je prvi video koji je dosegao 10 milijardi pregleda na YouTubeu, izvijestio je Billboard. Prema...

Web & IT

Po prvi put, TikTok je prestigao Facebook i Google te postao najpopularnije web mjesto na internetu. Tvrtka Cloudflare provela je analizu web prometa za...

Apps & Software

TikTok pokušava osnažiti otkrivanje i provedbu pravila protiv opasnih online izazova i prijevara. Istraživanje koje je naručio TikTok pokazalo je da je jedan od...

Apps & Software

TikTok je otkrio da ima milijardu aktivnih globalnih korisnika, što ukazuje na stalan rast ove aplikacije za kratke videozapise. Aplikacija, koja je u privatnom...

Oglašavanje