Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Cimerfraj.hr obavezna je destinacija za sve iznajmljivače u turizmu

Koji je najbolji izvor informacija za iznajmljivače u turizmu? Toga, naravno, ima na svakome koraku, ali stranica koja mi je zapela za oko je cimerfraj.hr, mjesto gdje se trude skupiti sve relevantne podatke na jednome mjestu, filtrirajući ih za male iznajmljivače, kako bi se od silne šume vidjelo svako pojedino stablo.

Redovno donose sve aktualnosti koje se izravno tiču turističke djelatnosti, kao, recimo, podatak kako će turistička inspekcija ponovno biti nadležna za nelegalno iznajmljivanje prostora – svakako vitalna informacija za svakoga tko se bavi ovom djelatnošću.

Pozabavili su se brojnim zakonskim propisima, kako bi svojim posjetiteljima olakšali svakodnevno suočavanje sa zavrzlamama tipa kome uplatiti, a kome prijaviti obračun članarine Turističke zajednice. Isto tako, pomoći će vam da sami popunite PDV obrazac i prijavite porez na proviziju, budući da je obračun i plaćanje PDV-a na proviziju stranih agencija i posrednika obveza svakog iznajmljivača-paušaliste. PDV se može, dakle, prijaviti koristeći knjigovodstvene usluge, usluge FINA-e ili ga možemo obračunati sami i podnijeti prijavu putem servisa e-Porezna. Cijeli je ovaj postupak detaljno objašnjen i obrazložen, što uključuje i popunjene potrebne obrasce, dakle sve ćete naći na jednom mjestu.

Kad već govorimo o propisima, u izborniku ćete naći prilično vrijednu poveznicu na Download zonu. Ondje su skupljeni brojni dokumenti i obrasci, što je nezaobilazna stavka za bilo kakvo ozbiljno bavljenje turizmom. Kućni red se možda čini banalnim, ali je obvezan, a ovdje se može preuzeti na sedam europskih jezika. Ako tek krećete u turističku djelatnost, od vitalne je važnosti ispuniti sve uvjete za bavljenje time, a baš na cimerfraj.hr naći ćete apsolutno sve potrebne podatke, bilo da se radi o sobama, apartmanima, kampu ili kući za odmor. Detaljno ih proučite, jer bez ispunjavanja svih uvjeta nećete moći iznajmiti svoj prostor.

Sasvim je jasno kako iznajmljivanje soba i apartmana već odavno nije jedini oblik turizma. Gosti traže dodatne sadržaje i birat će smještaj adekvatan svojim zahtjevima. Baš zato su se na cimerfraj.hr potrudili i oko ovakvih tema. Turistička ponuda upotpunjuje se i konkurentnija je ako su gostima na raspolaganju sportski sadržaji: kajak, kanu, bicikl i druga oprema istaknut će vas među drugim sličnim oglasima te pružiti mogućnost da popunite kapacitete i izvan sezone. Gosti u potrazi za aktivnim odmorom često dolaze u predsezoni i podsezoni jer su manje gužve, a vrijeme ugodnije za istraživanje prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Ne zaboravimo i dobre savjete. Velik broj oglasa doslovno zatrpa svakog tražitelja smještaja, stoga se postavlja pitanje kako se istaknuti među gomilom. Kako drugačije, nego kvalitetnom prezentacijom svog prostora, što ćete postići isto tako kvalitetnim fotografijama. Preporuča se korištenje društvenih mreža kao što su Facebook i Instagram, a na cimerfraj.hr ćete naći detaljne vodiče kako urediti svoj prostor da bi bio privlačniji gostima i kako bi se što bolje prezentirao potencijalnim gostima.

Cimerfraj.hr naći ćete na svim relevantnim društvenim mrežama – Facebooku, Twitteru, Instagramu, linkedinu – pa preporučam da pratite njihove objave. Isto tako, možete skočiti na njihovu stranicu i na taj način doći do svih informacija. Ako se bavite turizmom, ovo je obavezna destinacija za vas.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Brojni mediji kao što je Insider, najavili su kako ovog ljeta Maltu mogu posjetiti svi turisti bez obzira na to jesu li cijepljeni li...

Tech

Malta je najavila da će od lipnja dočekati turiste iz čitavog svijeta bez obzira jesu li u potpunosti cijepljeni protiv Covida-19 ili ne, iako...

Tech

Anketa Voice of Industry provedena na 702 osobe koje se bave turizmom u više od 90 zemalja pokazala je glavne tehnološke inovacije koje će...

Tech

Ceste su svuda oko nas i, iako ih koristimo svakodnevno, neke od njih mogu biti posebne. Bez obzira na to idu li zabačenim krajevima,...