Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sci

Evo što se dogodi kad se pomiješaju mlijeko i Coca Cola

POZNATO je da Coca-Cola zbog svog kemijskog sastava ima začuđujuće djelovanje na druge supstance, uključujući ne samo druge vrste tekućina već i predmete, no ono što se dogodi kada se ovaj popularni napitak pomiješa s mlijekom, čak je pomalo i zastrašujuće, ako je suditi prema eksperimentu prikazanom u ovom videu.

Video prikazuje reakciju koja se dogodi nakon što se u bocu Coca-Cole ulije mlijeko. Osim stvaranja čudne žućkasto-smeđe tekućine, dolazi i do razdvajanja tvari iz mlijeka i Cole, koje se potom talože na dnu boce ili izlaze na površinu.

Razlog ovakve reakcije jesu molekule fosforne kiseline koja se nalazi u Coca-Coli i koja u doticaju s mlijekom daje tekućini gustoću što rezultira razdvajanjem molekula i promjenom boje obiju supstanci.

Evo kako to izgleda.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Sci

Jedan mladić se odlučio na nesvakidašnji eksperiment kako bi pokazao ljudima kako coka-cola utječe na naš organizam, a rezultat će vas šokirati.

Sci

U zadnje vrijeme raznorazni eksperimenti s Coca-Colom uživaju veliku popularnost. Evo i jednog s Colom, Mentos bombonima i Durex kondomima.

Sci

Ako ste ste ikad razmišljali o tome što se dogodi kada se Coca Cola skuha u loncu, evo vam odgovora 🙂

Oglašavanje