Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Gaming stolica Genesis Trit 500 RGB [RECENZIJA]

Prvi put na recenziji imam gaming stolicu i to ne bilo kakvu. Genesis Trit 500 RGB je obložena RGB trakom, zbog čega svijetli u više od 300 nijansi. Budući da već mjesecima radim od kuće, u raznim sam stolicama veći dio dana. Genesis Trit 500 RGB mi je zato došla k’o kec na desetku, jer je mogu testirati detaljnije nego bilo koji gadget kojeg sam ikada imao.

Ova je stolica, inače, tek djelić asortimana kompanije Genesis, koja se bavi proizvodnjom gaming opreme. U ponudi imaju praktički sve što gameru treba: stolice, stolove, računalnu periferiju, cool kućišta, ruksake, odjeću, pa čak i vlastito energetsko piće. Genesis postoji od 2011. godine sa sjedištem u Poljskoj, a prisutni su svugdje gdje ima gaminga, osobito u E-sportovima.

Prvi dojmovi

Genesis Trit 500 RGB je stigla zapakirana u kartonskoj kutiji. Rastavljena, naravno. Zajedno sa stolicom dobiju se upute i vijci potrebni za sastavljanje. Upute su ilustrirane i sasvim jasne te ne ostavljaju mjesta nedoumici prilikom spajanja dijelova. Stolicu sam sastavljao sam, na što sam potrošio nešto više od 30 minuta. Preporučam da pri sastavljanju imate još jednu osobu pri ruci jer će jako dobro doći, osobito prilikom spajanja sjedala s naslonom. Ova se preporuka osobito odnosi na osobe koje nemaju iskustva sa sastavljanjem stolica i sličnog namještaja. Vijci su kvalitetni i odlično sjedaju na mjesto, samo pripazite da ih ne stegnete previše.

Trit 500 RGB sam sastavljao na terasi i odmah sam primijetio kotače presvučene silikonom, zbog čega neće grebati i ostavljati tragove po parketu ili laminatu. Proces sastavljanja nije mudro slovo, doslovno slažete elemente jedan na drugi i učvršćujete ih vijcima, baš kao što se vidi na fotkama. Konektore za RGB traku spojite prije nego pričvrstite naslon na sjedalo.

RGB rasvjeta na Trit 500 RGB

Svojstvo kojim se ova gamerska stolica ističe od konkurencije jest RGB traka, kojom je obložena po rubovima. Traka se proteže od bočne strane sjedala u predjelu koljena, zatim se penje po rubu naslona, obuhvaća cijeli vrh i zatim se spušta istim putem na drugu stranu sjedalice. Svijetli k’o božićno drvce! Odlično izgleda i dobro se vidi i usred bijela dana, dok u mraku izgleda – mrak!

U paketu sa stolicom je stigao i daljinski upravljač, kojim se izmjenjuju boje. Kao što možete vidjeti na fotki, dvanaest je predefiniranih boja, koje jednostavno mijenjate pritiskom na tipku. Tipka ‘auto’ donijet će automatsku izmjenu nijansi, što izgleda odlično. Boje i načine rada možete kombinirati, čime se dobiju različiti efekti. Stiskao sam po daljinskom k’o nekršten i nabrojao ih oko stotinu. Nabrojao bih ih i više (proizvođač kaže da ih ima 300), ali sam izgubio broj. Pritom možete prilagođavati brzinu izmjene nijansi, kao i svjetlinu. Ovo posljednje ima priličnog utjecaja na trajanje baterije, stoga povedite računa o tome.

Više s Geek.hr: Vacos Cam IR – recenzija nadzorne kamere

Na daljinskom upravljaču postoje tipke čija funkcija možda neće isprva biti jasna. Jačina svjetline se prilagođava pritiskom na dvije tipke na kojima je ugravirano sunce. Do njih su tipke označene s ‘M+’ i ‘M-‘. Pomoću njih ćete mijenjati boje i efekte. Preostaju tipke označene sa ‘S+’ i ‘S-‘ i njima se regulira brzina izmjene efekata.

Power bank se kupuje posebno

Ispod sjedala postoji poseban džep namijenjen za Power bank. Njega nećete dobiti s Trit 500 RGB, nego ga morate kupiti posebno. Budući da je ovo testni primjerak, Genesis mi je poslao Power bank od 10.000 mAh. Baterija traje od dva do četiri sata, zavisno od razine svjetline koju sam koristio. Ako si kupite ovu stolicu, zbog praktičnosti preporučam da ju uparite s Power bankom od 20.000 mAh.

Daljinski upravljač

Udobnost i ergonomija Trit 500 RGB

Dijelovi stolice su već prilikom vađenja iz kutije ostavili solidan dojam. Kad sam ju napokon sastavio, prvo sam rukom prešao po cijeloj površini Trit 500 RGB: napravljena je od kvalitetne tkanine i čvrsto je prošivena po rubovima. Na kraju sam dodao dva jastuka na kojima je ušiven logo i ime kompanije. Budući da se isto to nalazi i na vrhu stolice, sve zajedno djeluje pomalo pretjerano. Oba jastuka imaju ukrasnu umjetnu kožu na rubovima, što Trit 500 RGB daje dozu elegancije.

Jastuci se učvršćuju u lumbalnom i vratnom predjelu. Fleksibilni su, stoga ih možete prilagoditi svojoj visini. Prije nego sam dobio Trit 500 RGB, koristio sam običnu uredsku stolicu. Budući da satima sjedim u njoj, radi udobnosti sam kod donjeg dijela leđa ubacio običan kućni jastučić. Shvaćao sam stoga svrhu Genesisova jastuka u lumbalnom dijelu, a ovaj vratni jastuk mi se činio više kao ukras. Nakon punih tjedan dana korištenja, dižem oba palca gore za ovaj vratni jastuk – čuda čini za odmor kod dugotrajnog sjedenja! Naslon na Trit 500 RGB se može spustiti gotovo do ležećeg položaja, pri čemu korisnost tog jastuka još više dolazi do izražaja. Ako mislite da nikad nećete tako koristiti stolicu, e pa to sam mislio i ja, dok nisam u Trit 500 RGB počeo gledati tutoriale po Youtubeu (kvragu i taj Angular!).

Cijela se stolica zapravo može fino podesiti prema osobi koja ju koristi. Podesiva je po visini, baš kao i nasloni za ruke. Udobnosti pridonosi i plinski cilindar ispod sjedala. Ovaj model tolerira težinu do 120 kg, što će zadovoljiti praktički sve potencijalne kupce. Ukoliko ste na granici ili čak prebacujete tu kilažu, u tom slučaju razmislite o Trit 600 RGB. Riječ je o modelu opremljenim još jačim plinskim cilindrom. Kod njega tolerancija na težinu ide do 150 kg, dakle Genesis je zbilja sve uzeo u obzir.

KUPI GENESIS TRIT 500 RGB!

Zaključak

Stolica je odlično napravljena i vrlo, vrlo udobna. To kažem iz perspektive čovjeka koji dnevno provede minimalno osam sati u njoj, nekada i više. Udobnosti značajno pridonose dva jastuka, čiji se položaj može prilagođavati vašim potrebama. Lako se sastavlja, a zbog kvalitetne tkanine je jednostavna za održavanje. RGB traka je zanimljiv dodatak, koji će biti osobito intrigantan onima koji snimaju za Youtube ili slične platforme. Preporuka.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...