Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Google karte imaju novosti za osobe s invaliditetom

Pojavila se nova značajka

Poznata usluga za navigaciju uvodi novi način navigacije koji je specijalno prilagođen osobama s invaliditetom.

U svojim nastojanjima da prijevoz i navigaciju učini što pristupačnijima, Google je u svoje karte i službeno uveo rute koje su prikladne za invalidska kolica. Nova značajka dat će tako korisnicima s ograničenim kretanjem najjednostavnije metode navigacije s ili bez pomoći javnog prijevoza.

Kako bi netko pronašao rute dostupne invalidskim kolicima, sve što mora napraviti je upisati odredište, kliknuti na “Directions” i poslije toga izabrati javni prijevoz. Nakon što se odaberu “Opcije” dobiva se izbor prilagođenih ruta.

Ova značajka je trenutno u stadiju globalne distribucije, što znači da će ju postupno dobivati korisnici diljem svijeta. Postoji jedna mana. Trenutno su podržani isključivo veliki gradovi kao što su New York, Londona, Tokio, Meksiko, Sydneyj i Boston. Google, naravno, planira s vremenom proširiti ovaj skromni popis, a sve ovisi o tijeku suradnje s predstavnicima lokalnih javnih prijevoza.

Značajka je u postupnom stadiju integracije još od prošle godine kad je kompanija uvela metodu dodavanja oznaka za rute i lokacije prikladne osobama s invaliditetom. Izbornik dodavanja podsjetnika dostupnih svima se nalazi u opciji “Your Contributions” (vaši doprinosi) gdje se može dodati “Uncover missing info” (dodavanje informacija koje nedostaju) pod kategorijom “Accessibility” (dostupnost).

Veliki doprinos ovoj vrijednoj inicijativi predstavlja i značajka Street View koja putnicima nudi da jasno vide kako izgledaju ulice do kojih planiraju stići. Dodavanjem podsjetnika i korisničkih bilješki svi korisnici kolica, štaka i sličnih pomagala će velikim gradovima putovati puno lakše.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Bez ikakve sumnje svi smo barem jednom u životu igrali Sedmice. Riječ je o kartaškoj igri koja se igra špilom od 32 karte kakav...

Aplikacije i softver

Novi 3D “immersive view” tvrtke Google nije u potpunosti spreman, ali posljednje ažuriranje aplikacije Google Maps za Android i iOS uvodi 3D prikaz iz...

Tech

Na početku tisućljeća zajedno s Magic the Gathering, Pokemon karte su bile iznimno popularne. Iako nikad nisu ni prestale privlačiti korisnike, prošla je godina...

Internet

Google testira novu funkciju koja bi trebala olakšati ljudima pretragu dostupnosti bolničkih kreveta i medicinskog kisika. Uz pomoć funkcije Q&A na Mapsu, omogućeno je...

Aplikacije i softver

Korisnici će kad upišu u tražilicu termin "COVID vaccine" dobiti i rezultate o najbližim lokacijama na kojima se mogu cijepiti.

Aplikacije i softver

Ako novu značajku ne vidite odmah, možda ćete morati sačekati nekoliko dana prije nego što se pojavi u vašoj aplikaciji.

Aplikacije i softver

Nova opcija će funkcionirati za svih 220 država svijeta, a postat će dostupna za iOS i Android verzije Google Mapsa do kraja ovog tjedna.

Internet

Google će u sljedećih nekoliko tjedana početi s uvođenjem novih mapa.