Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google Sodar – AR alat za socijalno distanciranje

Eksperimentalni projekt nazvan “Sodar” stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Foto: Google Sodar

Pandemija Covid-19 nam je donijela novu društvenu realnost koja nam nalaže distanciranje na javnim mjestima, s razmakom od bar dva metra. To se odnosi na društvena okupljanja, hodanje ulicom ili stajanje u redovima.

Kako to nije uvijek lako prakticirati, Google je pronašao način kako nam pomoći. Njihov eksperimentalni projekt nazvan “Sodar” stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel, tako da osoba može u svakom trenutku vidjeti je li dovoljno udaljena od svojih “susjeda”. Ideja je da se tako olakša ljudima navikavanje na odgovarajuću udaljenost dok idu u kupovinu ili šetaju ulicom, piše Engadget.

Sodar nije samostalna aplikacija i ne mora se instalirati da bi radila. Sve što je potrebno je otići na web stranicu projekta i na mobitelu očitati QR kod. Ova mogućnost za sad radi samo na Chromeu na Android uređajima, a čak se može dogoditi da neće raditi i na svim Android mobitelima. Ovo je razumljivo jer je u pitanju eksperiment ali definitivno možemo reći da je potencijalno vrlo koristan.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Facebook će dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće, a tvrtka se odlučila na taj potez na temelju uputstva zdravstvenih i vladinih...

Sci-fi

Zbog novonastale situacije, čini se da će filmska industrija biti "mršava" s blockbusterima u sljedećih godinu ili dvije dana.

Sci-fi

Riječ je zapravo o odluci koja bi trebala smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom.

Apps & Software

Fabricius bi se s vremenom trebao poboljšati, a alat za desktop stoji na raspolaganju egiptolozima, povjesničarima i antropolozima.

Oglašavanje