Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Huawei poziva Veliku Britaniju da ne mijenja odluku o 5G mreži

Jedna od najvećih telekomunikacijskih tvrtki, kineski Huawei, objavila je da bi njihov potencijalni izlazak iz izgradnje 5G mrežne infrastrukture u Velikoj Britaniji donio štetu samo toj državi, ne i tvrtki. Ovih dana padaju teške riječi na ovoj relaciji, jer je 5G veoma važna mreža za Britaniju, ali je problematično što će mrežu graditi kineska kompanija.

Suradnja je i dalje pod upitnikom

Huawei je dobio odobrenje Velike Britanije za rad na izgradnji 5G mreže, ali ima izuzetno kontroliranu i ograničenu ulogu. Konzervativna stranka je u ožujku nagovijestila da bi tako nešto se moglo poništiti, ali se do sad ništa nije mijenjalo. Iz ove snažne tvrtke najavili su da im je prioritet da se sve to nastavi u koliko-toliko normalnim okolnostima, zbog epidemije koronavirusa.

Huawei otvoreno surađuje ovih dana s BT, Vodafone i EE kako bi se riješio povećani rast potrošnje prijenosa podataka od oko 50% od kako je krenula epidemija koronavirusa. Također, obećano je da će Huawei osigurati tri nova skladišta s rezervnim dijelovima, za slučaj da to bude potrebno.

Čini se normalnom pojačana tenzija ovih dana, jer je došlo do jaza između želje za većim ekonomskim rastom i pitanja nacionalne sigurnosti. Zapravo, pod upitnikom je koliko Velika Britanija može kontrolirati samu izgradnju ove mrežne infrastrukture koja će im nesumnjivo donijeti mnogo novca i investicija. Epidemija koronavirusa je samo pojačala tenziju i strahove povodom ovog pitanja, prenosi BBC.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

5G tehnologija postaje dio osnovnih proizvodnih procesa u industriji

Hi-tech

Do sad je 5G implementiran u određene sektore.

Akcije

Iskoristite posebnu ponudu za prosinac i kupite Oukitel model. Tvrtka predstavlja WP10 i prodaje ga s posebnim popustom na cijenu. Pored već snižene cijene,...

Biznis

Iz tvrtke Huawei su poručili da su razočarani ovim potezom i isključivanjem iz procesa uvođenja 5G.