Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Najpopularnija igrica završila na sudu

Igrate li i vi Fortnite?

Pogađate, igrica koja je u pitanju je – Fortnite. Milijuni ljudi ju svakodnevno igraju. Među njima su brojna djeca.

Djeca svakodnevno provode čak i po nekoliko sati igrajući ovu uspješnicu, što se pretjerano ne sviđa njihovim roditeljima.

Odlučni Kanađani

Nekim roditeljima je doslovno prekipjelo pa su se odlučili s Fortniteom obračunati na sudu.

Naime, roditelji dvoje djece iz Kanade odlučili su se na dizanje tužbe protiv autora i izdavača Fortnitea. Tvrde da izaziva ovisnost poput kokaina i duhana.

“Epic Games je na tržište izbacio video igru koja je veoma zarazna i usmjerena prema mladima”, stoji u objašnjenju odvjetničke tvrtke Calex Legal, koja zastupa roditelje.

Žele dobiti odobrenje za podizanje široke zajedničke tužbe protiv Epica. Pozivaju se na ranije tužbe protiv duhanske industrije. One su se temeljile na tome da nisu korisnike duhanskih proizvoda dovoljno obavijestili o opasnostima koje pušenje može predstavljati za njihovo zdravlje.

Igranje i poremećaji

Calex Legal također ističe da je i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno prepoznala “poremećaj zbog igranja videoigara”. Krive i Epic Games da je tijekom izrade konzultirao psihologe kako bi napravili videoigru koja potiče ovisnost. 

Roditelji koji tuže tvrde da nikad svojoj djeci ne bi dopustili da igraju Fortnite da su znali za izazivanje ovisnosti.

Epic se unaprijed pokušao osigurati od ovakvih tužbi u uvjetima korištenja. Svejedno, kanadska tvrtka iz Quebeca je uvjerena kako je takva praksa ništavna zbog Zakona o zaštiti potrošača. U njemu izrijekom stoji da je tvrtka obvezna obavijestiti potrošače o potencijalnim rizicima, kao što je ovisnost.

Sporna igrica će dignuti prašinu i dalje od Kanade. Prijeti im i slična tužba u Kaliforniji, a ako iste budu odobrene, vjeruje se kako će uslijediti i mnoge druge.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Epic Games je još 2019. godine počeo s poklanjanjem igara.

Gaming

Premijera trailera je prošla bez ikakvih problema, a popraćena je bila kratkim intervjuom Geoffa Keighleyja.

Crypto

Ne radi se o kriptovaluti u tradicionalnom smislu, već o sustavu nagrađivanja koji korisnike motivira da budu što aktivniji.

Gaming

Sve što vam treba za besplatno preuzimanje GTA V je račun na Epic Games trgovini i implementiranu dvofaktorsku autentifikaciju.

Oglašavanje