Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Jeff Bezos odstupit će s mjesta izvršnog direktora Amazona 5. srpnja

Foto: Twitter

Jeff Bezos odstupit će s mjesta izvršnog direktora Amazona za samo nekoliko tjedana. Na godišnjem sastanku dioničara tvrtke u srijedu rekao je da će njegov posljednji dan u ulozi izvršnog direktora biti 5. srpanj. Bezos će tada postati izvršni predsjednik Amazona. Posao izvršnog direktora preuzet će Andy Jassay, dosadašnji izvršni direktor Amazon Web Services (AWS).

“Taj datum smo odabrali jer za mene ima sentimentalnu važnost. To je datum kada je Amazon osnovan 1994. godine, prije točno 27. godina. Jako sam uzbuđen što prelazim na mjesto izvršnog predsjednika, gdje ću svoju pažnju i energiju usmjeriti na nove proizvode i inicijative”, rekao je Bezos, a prenosi Engadget.

Osnivač Amazona objavio je svoj plan da odstupi s mjesta izvršnog direktora početkom ove godine. U to vrijeme iz tvrtke su najavili da će se prijelaz dogoditi tijekom trećeg kvartala.

Jassy je bio dio osnivačkog tima AWS-a 2003. godine, a od 2016. radi na mjestu izvršnog direktora divizije kojoj je pomogao da se pretvori u ekonomskog jednoroga. U prva tri mjeseca 2021. godine AWS je generirao 13,5 milijardi dolara, što je 12 posto ukupnog Amazonovog prihoda za taj kvartal.

Iako Amazon nastavlja uživati u nevjerojatnom financijskom uspjehu, Jassy će preuzeti kormilo tijekom pomalo klimavog razdoblja za tvrtku. Amazon se suočava s antitrustovskim nadzorom regulatora u Europi i SAD-u. Ovaj tjedan, državni odvjetnik Washington DC-a, Karl Racine, tužio je tvrtku zbog navodne “zloupotrebe i održavanja monopolske moći kontrolom cijena na internetskom maloprodajnom tržištu i kršenja zakona DC-a”.

Vijesti o datumu tranzicije dolaze istog dana kada je Amazon najavio dogovor o kupnji MGM-a za 8,45 milijardi dolara. Ideja koja stoji iza akvizicije prilično je jasna. MGM ima širok, dubok katalog popularnog intelektualnog vlasništva.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

LG od ovog tjedna uvodi ažuriranje koje će diljem svijeta svim korisnicima pametnih televizora 2020 i 2021 4K i 8K UHD automatski uključivati Filmmaker...

Biznis

Amazon je prošlog tjedna objavio da pomiče datum vraćanja u urede do početka sljedeće godine uslijed naglog porasta broja oboljelih od COVID-19. Radnici u...

Biznis

Amazon preuzima holivudski studio MGM ugovorom vrijednim 8,45 milijardi dolara, u namjeri da ojača svoj streaming katalog. Preuzimanje Amazonu daje prava na cijeli fond...

Biznis

TikTok je napokon imenovao novog stalnog izvršnog direktora, osam mjeseci nakon što su Sjedinjene Američke Države zaprijetile da će zabraniti aplikaciju. Tvrtka je objavila...

Oglašavanje