Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Južnokorejski dizajner kreirao “Treće oko” za ljude koji se često koriste smartphonom

Foto: YouTube/Reuters

Južnokorejski industrijski dizajner osmislio je satirično rješenje za “smartphone zombije” koji ne mogu odvojiti pogled od zaslona svog pametnog telefona sve dok se ne zabiju u zid ili neki drugi objekt.

Paeng Min-wook (28) razvio je robotsko “Treće oko”, koje opsesivni korisnici mobilnih telefona mogu staviti na čelo kako bi mogli nesmetano pregledavati sadržaj na svom pametnom telefonu, ali bez ozljeda.

Uređaj otvara svoj prozirni kapak kad god osjeti da je korisnikova glava spuštena i gleda u pametni telefon. Kad se korisnik nađe na udaljenosti od jednog do dva metra od prepreke, uređaj emitira zvučni signal upozorenja za predstojeću opasnost, prenosi Reuters.

“S obzirom da se ne možemo odvojiti od pametnih telefona, u budućnosti će biti potrebno dodatno oko. Ovo je izgled budućeg čovječanstva s tri oka”, rekao je Paeng, dok je demonstrirao upotrebu Trećeg oka.

Paengov izum koristi žiro senzor za mjerenje kosog kuta vrata korisnika i ultrazvučni senzor za izračunavanje udaljenosti između robotskog oka i svih prepreka.

Paeng je objasnio da je “Treće oko” zamišljeno kao upozorenje, a ne pravo rješenje za ovisnike o pametnim telefonima koji ne obraćaju pažnju kamo hodaju.

“Predstavljajući ovo satirično rješenje, nadam se da će ljudi prepoznati ozbiljnost ovisnosti o svojim gadgetima i osvrnuti se oko sebe”, nadodao je.

1 komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Posljednjih nekoliko desetljeća najveći napredak kao dio tehnologije zabilježili su pametni telefoni. Od prvih pametnih telefona sa zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir, do...

Tehnologija

Pametni telefoni postali su neizostavni dio naših života, uz laptope, televizore i ostale uređaje. Teško je uopće zamisliti dan bez korištenja bar jednog pametnog...

Tehnologija

Glavni dizajner kompanije HONOR otkriva proces dizajna koji stoji iza lansiranja modela HONOR 50

Tehnologija

Krajem kolovoza, OSCAL je predstavio svoj prvi tablet OSCAL Pad 8. Nedavno se brend odvažio na još jedan hrabri potez i izbacio na tržište...