Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Kako anonimno pregledati Instagram Story?

instagram-story
Foto: Unsplash/Alexander Shatov

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice s više od milijardu korisnika mjesečno. Skoro pa ne postoji osoba koja se nije susrela s Instagramom na ovaj ili onaj način. Jedan od razloga koji Instagram čini toliko popularnim je mogućnost objave fotografije ili videozapisa u obliku Instagram Story objave koja nestaje nakon 24 sata.

Ako ste korisnik Instagrama ili samo volite popratiti novosti na toj društvenoj platformi, onda ste sigurno upoznati s činjenicom da korisnik koji je objavio Story može vidjeti tko ga je pregledao. Generalno gledajući, to ne predstavlja problem, ali povremeno svatko od nas poželi diskretno pogledati nečiji Instagram story.

Postoji nekoliko različitih metoda na koje je moguće “tajno” pregledati nečiji Instagram Story, iako nisu sve metode jednako uspješne.

Tri načina kako anonimno pregledati Instagram Story:

1. Uključite “airplane mode” (zrakoplovni način rada) na vašem mobitelu

Otvorite Instagram aplikaciju tako da se najnovije objave i priče unaprijed učitaju. Zatim uključite “airplane mode” i otvorite Story koji želite pregledati. Konačno, zatvorite aplikaciju prije nego se vratite u regularni način rada na vašem mobitelu kako aplikacija ne bi registrirala da ste pregledali navedeni Instagram Story.

Ova metoda je učinkovita jer omogućuje anonimno pregledavanje Story objava pratitelja, a ne samo javnih otvorenih profila, iako su mnogi skeptični prema ovoj metodi jer ne postoji način da provjere je li aplikacija registrirala pregled Storija ili ne.

2. Koristite alternativni račun

instagram-story

Neki korisnici se odluče kreirati drugi anonimni račun na Instagramu upravo iz potrebe za diskretnim pregledavanjem određenog sadržaja.

Drugi anonimni račun omogućit će vam pregledavanje Instagram Story objava, a da pritom ljudi ne znaju tko ste. Ova metoda je iznimno učinkovita kad se radi o pregledavanju javnih i otvorenih Instagram profila.

Ipak, manjkavost ove metode je da morate biti prijatelj s osobom čiji Story želite pregledati ako je riječ o privatnom Instagram računu.

3. Web stranice koje omogućuju anonimno pregledavanje Instagram Story objava i profila

Postoje brojne aplikacije i web stranice koje vam navodno omogućuju anonimni pregled nečijih Instagram Story objava, bez potrebe za prijavom. Mnoge od tih stranica nisu osobito sigurne, a neke čak i ne rade, pa ih koristite na vlastitu odgovornost. Stories Down, Anon IG Viewer i iStories samo su neke od njih…

Međutim, ako ipak želite isprobati i ovu metodu, u testu koji smo proveli, web stranica iStories uspješno je pregledala Story javnog računa bez obavijesti korisnika o pregledu. Sve što je potrebno napraviti je unijeti ime računa na početnoj stranici kako biste vidjeli sve dostupne Story objave tog korisnika.

Ipak, treba imati na umu da stranica omogućuje pregledavanje samo javnih računa i da ne može pristupiti Story objavama privatnih zaključanih profila.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Instagram razvija novu sigurnosnu značajku koja će štititi korisnike od primanja privatnih poruka koje sadrže seksualno eksplicitne fotografije. Značajka “Nudity Protection” (zaštita od golotinje)...

Biznis i posao

Je li svako spajanje na društvene mreže zapravo samo gubitak našeg vremena i života? Ima li uopće smisla biti aktivan i prisutan na društvenim...

Aplikacije i softver

Dvadeset prvo stoljeće sa sobom je donijelo razne novitete u digitalnom svijetu, a jedan od njih su svakako društvene mreže, koje su danas popularne...

Biznis i posao

Koliko je novaca moguće zaraditi po jednoj Instagram objavi? O čemu sve ovisi zarada na Instagramu? Kako doći do kvalitetne zarade na Instagram objavama?...