Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Kako kontrolirati vlastite snove

Snovi predstavljaju bijeg iz stvarnosti i putovanje na posebno mjesto kojem samo vi imate pristup. Ponekad su toliko lijepi da bi ih sanjali svaku noć, a ponekad toliko odbojni da bi ih najradije odmah zaboravili. Mnogi su se zapitali mogu li se snovi kontrolirati.

Koliko god zvučalo nevjerojatno, ali snovi se na neki način mogu kontrolirati, a za to je potrebno puno vježbe. Prije nego što krenete učiti kako upravljati onim što se događa samo u vašoj glavi, potrebno je upoznati se s terminom “lucidni snovi”.

Lucidni snovi

Lucidni snovi su oni kojih smo svjesni, a kojima je moguće upravljati. Bez obzira na to što se takvi snovi javljaju bez nekog redoslijeda, postoje metode koje će vam pomoći da ih naučite kontrolirati.

Prvo što trebate napraviti je uvesti vođenje dnevnika koji bi vam mogao pomoći da se prisjetite svega što ste sanjali. Važno je svaki put kada se probudite zapisati ono čega se zadnjeg sjećate. Ako niste sigurni što bi san mogao značiti, pomoći vam može i Sanjarica.

Najviše sanjamo o onome o čemu razmišljamo i što nam se trenutno događa u stvarnom životu. Ako želite kontrolirati svoje snove i barem jednim djelom utjecati na ono što ćete sanjati, potrebno je razmišljati o stvarima koje želite sanjati neposredno prije spavanja.

Možete pokušati s jednim trikom tako što ćete navinuti budilicu ranije nego što to inače radite i ostati budni kratko vrijeme prije nego ponovno zaspete. Ovo je isprobana metoda koja bi mogla pomoći da se što lakše sjetite onog što ste sanjali.

MILD tehnika

Postoji i MILD tehnika koja traži da se alarm postavi na buđenje sedam sati nakon što ste zaspali. Kad se alarm aktivira potrebno je zapamtiti što je više moguće detalja. Kad ste upamtili koliko ste mogli, vratite se na spavanje i zamislite da sanjate prethodni san.

MILD tehniku poznatiju kao Mnemonic Induction of Lucid Dreams razvio je poznati psiholog i vodeći znanstvenik u istraživanju lucidnog sanjanja, Stephen LaBerg . Godine 1987. osnovao je Institut za lucidno sanjanje koje pomaže promaknuti istraživanje o lucidnom sanjanju te tečajeve usmjerene prema široj javnosti.

Bit će potrebno nekoliko vježbi kako bi napokon počeli sanjati što želite i doživjeli lucidne snove zahvaljujući kojima ćete željeti što duže spavati.

Snovi mogu imati razna značenja, a kako ih je teško sve zapamtiti, dobro je ponekad poslužiti se malom pomoći i zaviriti u Sanjaricu s kojom ćete otkriti puno zanimljivih informacija.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...