Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Kako kontrolirati vlastite snove

Snovi predstavljaju bijeg iz stvarnosti i putovanje na posebno mjesto kojem samo vi imate pristup. Ponekad su toliko lijepi da bi ih sanjali svaku noć, a ponekad toliko odbojni da bi ih najradije odmah zaboravili. Mnogi su se zapitali mogu li se snovi kontrolirati.

Koliko god zvučalo nevjerojatno, ali snovi se na neki način mogu kontrolirati, a za to je potrebno puno vježbe. Prije nego što krenete učiti kako upravljati onim što se događa samo u vašoj glavi, potrebno je upoznati se s terminom “lucidni snovi”.

Lucidni snovi

Lucidni snovi su oni kojih smo svjesni, a kojima je moguće upravljati. Bez obzira na to što se takvi snovi javljaju bez nekog redoslijeda, postoje metode koje će vam pomoći da ih naučite kontrolirati.

Prvo što trebate napraviti je uvesti vođenje dnevnika koji bi vam mogao pomoći da se prisjetite svega što ste sanjali. Važno je svaki put kada se probudite zapisati ono čega se zadnjeg sjećate. Ako niste sigurni što bi san mogao značiti, pomoći vam može i Sanjarica.

Najviše sanjamo o onome o čemu razmišljamo i što nam se trenutno događa u stvarnom životu. Ako želite kontrolirati svoje snove i barem jednim djelom utjecati na ono što ćete sanjati, potrebno je razmišljati o stvarima koje želite sanjati neposredno prije spavanja.

Možete pokušati s jednim trikom tako što ćete navinuti budilicu ranije nego što to inače radite i ostati budni kratko vrijeme prije nego ponovno zaspete. Ovo je isprobana metoda koja bi mogla pomoći da se što lakše sjetite onog što ste sanjali.

MILD tehnika

Postoji i MILD tehnika koja traži da se alarm postavi na buđenje sedam sati nakon što ste zaspali. Kad se alarm aktivira potrebno je zapamtiti što je više moguće detalja. Kad ste upamtili koliko ste mogli, vratite se na spavanje i zamislite da sanjate prethodni san.

MILD tehniku poznatiju kao Mnemonic Induction of Lucid Dreams razvio je poznati psiholog i vodeći znanstvenik u istraživanju lucidnog sanjanja, Stephen LaBerg . Godine 1987. osnovao je Institut za lucidno sanjanje koje pomaže promaknuti istraživanje o lucidnom sanjanju te tečajeve usmjerene prema široj javnosti.

Bit će potrebno nekoliko vježbi kako bi napokon počeli sanjati što želite i doživjeli lucidne snove zahvaljujući kojima ćete željeti što duže spavati.

Snovi mogu imati razna značenja, a kako ih je teško sve zapamtiti, dobro je ponekad poslužiti se malom pomoći i zaviriti u Sanjaricu s kojom ćete otkriti puno zanimljivih informacija.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Sagorijevanje može utjecati na Vaše zdravlje, promijeniti Vašu prehranu i poremetiti Vam san, zbog čega ćete ga trebati više ili ćete skratiti radno vrijeme

Aplikacije i softver

Za to nisu krive aplikacije, nego korisnici