Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Kako ubrzati i zaštititi macOS? Predstavljamo CleanMyMac X aplikaciju…

Čini vam se da macOS radi usporeno i nema performanse koje bi trebao imati? Ako je to slučaj, vjerojatno trebate napraviti detaljno čišćenje OS-a (Deep Clean), da uklonite nakupljene i nepotrebne datoteke koje više nisu potrebne. CleanMyMac X je aplikacija koju morate isprobati.

Čišćenje sustava? To je nešto što većina korisnika odgađa, ali dođe vrijeme kada trebamo zasukati rukave i očistiti sustav detaljno, da dobijemo performanse koje računalo može isporučiti. Ručno pregledavanje po strukturi direktorija naporno je, vremenski zahtjevno i gotovo je sigurno da ćemo nešto preskočiti. Da bi se oslobodili nepotrebne gnjavaže, za čišćenje masOS sustava koristite aplikaciju koja radi posao umjesto vas.

Opcije su dakle, očistiti sustav ručno (Teži način) ili iskoristiti aplikaciju kao što je CleanMyMac X (lakši i mnogo više učinkovit način).

Što nudi aplikacija CleanMyMac X?

 • Uklanja nepotrebne datoteke koje sustav kreira (System junk), iTunes nepotrebne datoteke (iTunes junk), priloge koji su stigli uz E-mail poruku, datoteke u košari za smeće i sl…
 • Pronalazi i uklanja zlonamjerni kod (Malware) da bi Mac radio sigurno i bez opasnosti od hakiranja
 • Štiti privatnost korisnika
 • Optimizira i održava Mac da radi brzo i sigurno
 • Uklanja (Uninstall) aplikacije i radi ažuriranja
 • Lako pronalazi velike i stare datoteke na disku
 • Uništava stare datoteke i dokumente

Pametno skeniranje (Smart Scan)

CleanMyMac X aplikacija za macOS

Nakon što ste preuzeli CleanMyMac X aplikaciju sa službene MacPaw web stranice, instalirajte je i pokrenite. Prvo skeniranje dat će vam uvid u to, koliko je vaš macOS zatrpan bespotrebnim datotekama. Imate mogućnost očistiti prostor na tvrdom disku, popraviti određene pogreške u samom sustavu i ukloniti zlonamjerni kod (Malware) ako postoji skriven u vašem macOS-u.

Jednostavno kliknite “Scan” gumb i pustite da aplikacija CleanMyMac X odradi posao. Možete naravno urediti postavke, da aplikacije izvede operaciju koju smatrate prioritetnom. Imate opcije na biranje: System Junk, Photo Junk, Mail Attachments, iTunes Junk, i Bins. Ako ste zabrinuti da aplikacija CleanMyMac X slučajno obriše važne datoteke ili dokumente, nemate razloga za brigu. Sigurnosni dio koda (Safety Database) koji je ugrađen u aplikaciju CleanMyMac X može raspoznati nepotrebne datoteke od onih koje vam trebaju. Aplikacija neće obrisati pronađene datoteke, bez da pita korisnika i traži potvrdu. Pored toga, pomoćnik (Smart Assistant) će vas voditi kroz postupak čišćenja, i dati sugestije za što bolje rezultate čišćenja i optimiziranja macOS-a.

Uklanjanje zlonamjernog koda (Malware Removal)

Aplikacija Clean My Mac X uklanja malware

Zlonamjerni kodovi, Virusi i Malware, stalna su prijetnja svakom suvremenom sustavu pa tako i macOS-u. Aplikacija CleanMyMac X iz MacPaw programskih ureda ima u sebi integrirano rješenje i mehanizam za skeniranje na Malware. Uz pomoć aplikacije možete pokrenuti Malware Removal alat koji će učiniti vaš macOS sigurnim, uklonit će AdWare, Ransomware, Cryptocurrency rudare i druge neželjene kodove koji se kriju u sustavu. CleanMyMac X će detaljno pretražiti i proći kroz strukturu datoteka, da pronađe i ukloni bilo kakvu Malware aktivnost.

Baza poznatih Malware kodova redovno se ažurira, što CleanMyMac X aplikaciju čini jako efikasnom u borbi protiv spomenutih napada.

Brzina koju trebamo (The Need for Speed)

CleanMyMac X Optimizacija

Ako već osjetite da Mac sporo učitava, i da se proces podizanja sustava sporo odvija, gotovo je sigurno da trebate napraviti čišćenje tvrdog diska. Čišćenje nepotrebnih, nepotpunih i skrivenih dijelova datoteka potrebno je napraviti s vremena na vrijeme. Da bi ostvarili što bolje performanse na računalu, da macOS radi fluidno, pomoći će opcije CleanMyMac X za provjeru postavki aplikacija koje se pokreću zajedno sa sustavom, kao i datoteke koje se učitavaju ali bez potrebe.

CleanMyMac X će pomoći da otkrijete sve aplikacije koje se pokrenu kada i sami sustav. Sami možete odlučiti koje aplikacije se trebaju pokrenuti, a koje ne.

Alat za oslobađanje zauzeća radne memorije (Free Up RAM) ubrzat će aplikacije koje traže prostor u radnoj memoriji, posebno aplikacije za uređivanje fotografija, uređivanje videa, programske aplikacije za kompajliranje i općenito kompleksne aplikacije koje zahtjevaju više RAM memorije. CleanMyMac X dakle ima opciju osloboditi RAM memorijski prostor, i ponuditi maksimalnu količinu memorije aplikaciji koja se trenutno izvodi.

Možda je i najbolji učinak ubrzanja Mac računala pokretanje CleanMyMac X skripte za održavanje sustava. Ovaj će alat optimizirati sustav posebnim algoritmom koji je poznat samo developer timu stručnjaka koji rade na aplikaciji. Možemo samo reći da će aplikacija na najbolji način poredati datoteke sustava, rotirati log datoteke i sve potrebne datoteke koje macOS koristi tijekom rada. Algoritam će složiti sve potrebno “ispod haube” da korisnik osjeti maksimalne performanse sustava i hardvera.

Zaštitite svoju privatnost

Privatnost macOS korisnika

Svi se želimo osjećati zaštićeno i sigurno dok koristimo macOS, pa je i logično da aplikacija kao što je CleanMyMac X u sebi ima alate koji se brinu za privatnost korisnika. Utility daje opcije da korisnik obriše online i offline povijest pretraživanja, kao i transkript razmjene IM poruka i ostale tragove pretraživanja. Pored spomenutog, utility daje mogućnost brisanja starih Wi-Fi mreža s popisa mrežnih mjesta, te druge tragove:

 • Kolačiće u pregledniku (Browser Cookies)
 • HTML5 storage
 • Posljednje sesije
 • Povijest preuzimanja
 • Spremljene lozinke
 • Bilješke za automatsko popunjavanje polja (Autofil values)
 • Skype nedavne bilješke, transfer datoteka, povijest razgovora, i povijest pozivanja
 • Prilozi u porukama i povijest poruka

Zaključak za kraj

Ako ste impresionirani mogućnostima aplikacije CleanMyMac X super, i trebate biti jer je CleanMyMac X i službeno odobrena aplikacija od softverskog giganta Apple. Slobodno preuzmite besplatnu verziju CleanMyMac X aplikacije i uvjerite se u odlične rezultate koje će isporučiti. Čuvajte Mac optimiziranim, bez poteškoća u radu i sigurnim za svakodnevno korištenje. Izvucite maksimalno iz hardvera koji imate, sve to na račun dobro složenog softvera i optimiziranog macOS sustava. Svakako isprobajte najbolji alat za optimiziranje macOS-a. Za kraj, obradovat ćemo i MS Windows korisnike. Nudimo CleanMyPC aplikaciju koja će ubrzati MS Windows i učiniti ga sigurnim i stabilnim sustavom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Svakodnevnim pregledavanjem internet sadržaja, preuzimanjem dokumenata i aplikacija, kao i otvaranjem raznih poveznica koje dobijemo E-mail porukom, izloženi smo različitim vrstama računalnih napada. Ne...

Tips & Tricks

Kombinacija tipki na tipkovnici “Ctrl + Alt + Del” poznata je gotovo koliko i kućno računalo. Ipak, mnogi ni danas ne znaju kako se...

Akcije

Još jednom našim čitateljima donosimo vrijedne popuste na kupovinu. U ponudi: licenca za Windows 10, MS Office pakete i drugi vrijedan softver. Iskoristite priliku...

Tips & Tricks

Tko god radi za računalom, bez obzira na kojem OS-u, dođe potreba da napravimo screenshot. Ovom prilikom ćemo pojasniti kako možete napraviti screenshot na...

Oglašavanje