Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Kako vratiti izbrisane datoteke s USB-a?

Jeste li slučajno izbrisali važne podatke s USB-a i sad očajavate? Očaju nema mjesta, jer rješenje za ovakvu situaciju postoji i udaljeno je tek nekoliko klikova.

EaseUS Data Recovery je moćan alat za povrat izbrisanih datoteka koji vrlo lako pronalazi datoteke različitih formata poput MPEG, WAV, midi, jpg, gif, jpeg itd. iz izbrisane ili oštećene memorije na uređaju, bilo da se radi o računalu, memorijskoj kartici, USB-u ili nekom drugom tipu digitalnog uređaja s pohranom.

Kako biste vratili izbrisane, formatirane ili oštećene datoteke s USB-a, slijedite ova tri jednostavna koraka:

1. Povežite USB s računalom, upalite EaseUS (za ovaj postupak dovoljna vam je besplatna, tj. trial verzija), odaberite USB drive i kliknite “Scan” kako bi softver pretražio sve izgubljene i postojeće podatke.

2. Prvo će se pokrenuti brzo skeniranje. Nakon što ono završi, započet će dubinsko skeniranje kako bi se otkrilo još datoteka koje su nekad bile pohranjene na USB-u.

Dubinsko skeniranje potrajat će nekoliko minuta, a nakon njega možete pregledati određene tipove datoteka i odabrati one koje želite vratiti.

3. Kliknite „Recover“ kako biste vratili željene datoteke te ih pohranite na svoje računalo ili neki drugi uređaj.

I drugi primjer u kojem sam na USB dodala još tri fotografije i jednu audio datoteku te ih zatim izbrisala, kako bih vidjela koliko ću ih lako locirati unutar programa; nisam imala problema.

Sučelje na prvu djeluje komplicirano, no ako znate što tražite, pronaći ćete to uz malo truda. Određeni formati su sortirani po tipovima (grafika, audio, itd.) pa je do njih najlakše doći.

U ovom trenutku u trial verziji ne možete dalje. EaseUS Data Recovery Wizard Professional sada je na priličnom sniženju i može se kupiti za 574,01 kune. Sama cijena reći će vam da se radi o jačem softveru. Osim povrata datoteka s USB-a, ovaj alat može pretraživati i druge oblike pohrane poput hard diska ili čak pametnog telefona. Kompatibilan je s Windows, Mac, Android i iOS sustavima, a EaseUS ima i program za prijenos podataka s računala na mobilni uređaj, što je osobito korisno za korisnike iOS-a kojima je Apple nametnuo prilična ograničenja po tom pitanju.

Video tutorial:

EaseUS je jedna od pionirskih tvrtki za softvere koji se bave povratom i manipulacijom izbrisanih “područja” i datoteka, osnovana je 2004. godine i već duži niz godina broji milijunsku bazu lojalnih korisnika. EaseUS Data Recovery je izvrstan program kojim možete vratiti izgubljene podatke, a pod “izgubljenim” smatra se sve ono što je slučajno izbrisano, formatirano, napadnuto virusom, nastalo uslijed pada operativnog sučelja ili fizičkog oštećenja tvrdog diska i slično, bilo da je riječ o ljudskoj grešci ili nečem drugom. Naravno, nijedan alat nije 100% uspješan, osobito ako je riječ o većim oštećenjima, pa to uvijek treba uzeti u obzir prilikom kupovine ovakvih programa.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Jednom davno, davno, slavni Bill Gates je rekao kako je 640 kb diskovnog prostora više nego što će ikada ikome trebati. Od tada je...

Aplikacije i softver

Jeste li se ikad susreli s gubitkom podataka na mobitelu? Meni su pred nekih 6-7 mjeseci nestali svi podaci s mobitela. Da sam bio...

Internet

Malo o mukama digitalno sačuvanih uspomena. Koliko često nešto pođe krivo dok prebacuješ fotke s USB-a ili s memorijske kartice iz kamere? A koliko...