Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Koje su najzanimljivije hrvatske videoigre?

Za Scum već svi znamo

Foto: Croteam

Spektakularni globalni uspjeh hrvatske videoigre Scum (o kojoj već, jamačno, sve znate) potaknuo je mnoge da se zapitaju kakve su sve hrvatske videoigre izašle svih ovih proteklih godina. Evo nekoliko zanimljivih naslova:

Gas Guzzlers Extreme

Foto: Gamepires

Gas Guzzlers Extreme je trkaća igrica s agresivnom vožnjom i vatrenim oružjem. Autor ove igre je Gamepires, kao i u slučaju planetarno popularnog Scuma.

 

Starpoint Gemini Warlords

Foto: Little Green Men

Pripadnik poznate serije svemirskih simulacija proizašao iz studija Little Green Men. Cijeli serijal ima gotovo kultni status kod obožavatelja hardcore simulacija.

 

Poslanik

Jedna od najstarijih grafičkih avantura koja je rani primjer gaming industrije kod nas. Igrač ima ulogu američkog astronauta koji se nađe usred intergalaktičke zavjere Autor? Fragile Bits.

 

Doodle Jump

Foto: Lima Sky

Ova igra je bila završila na jednom od prvih mjesta na Appleovoj tadašnjoj top listi mobilnih aplikacija i jedan je od najboljih predstavnika retro dizajna mobilnih igrica. Autor je Lima Sky.

 

Inked

Foto: Somnium Games

Nedavno rođeni naslov iz studija Somnium Games. Takozvana puzzle platformer igra u kojoj igrač koristi moći crtanog samuraja za utjecanje na svijet i napredovanje kroz priču.

 

Serious Sam 3

Foto: Croteam

Croteam ovdje plijeni retro dizajnom i humorom devedesetih. Serious Sam 3 je nastavak tradicije najpoznatijeg hrvatskog serijala pucačina u prvom licu.

 

Seum: Speedrunners from Hell

Foto: Pine

Dizajnerski jedinstvena igra studija Pine ima, zapravo, prilično jednostavan koncept koji je osvojio gejmerska srca svijeta.

 

I Hate Running Backwards

Foto: Binx Interactive

Ova igra iz Binx Interactive kuhinje je smještena u univerzum Serious Sama. Osvojila je kritiku, ali i poklonike zabavnih retro pucačina.

 

Unity of Command

Foto: 2×2 Games

Operativna strategija smještena u eru Drugog svjetskog rata je doživjela zapažen uspjeh pa je sad u razvoju i drugi nastavak u 2×2 Games.

 

The Talos Principle

Foto: Croteam

Jedan od dragulja Croteama je slagalica u prvom licu s dodirom egzistencijalističke filozofije.

 

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Znanstvenici su koristeći AI tehnologiju razvili videoigre koje imaju za cilj dijagnosticirati, pratiti i liječiti depresiju. Platforma nosi naziv Thymia i bavi se mentalnim...

Igre i gaming

Istraživanje provedeno u Nizozemskoj kaže kako tematika igrica nikako ne utječe na dječje ponašanje, ne čini ih agresivnijima te djeca ne pokušavaju emulirati ono...

Igre i gaming

Bez ikakvog iskustva

Igre i gaming

PlayStation? Xbox? Pih, igrice u Tesli su novo crno.