Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

LG stvorio masku za lice koja pročišćava zrak

PuriCare Wearable pročišćivač zraka ima par ventilatora s tri brzine i par filtera koji podsjećaju na HEPA filtere koji se nalaze u LG kućnim pročišćivačima zraka.

Foto: LG

Ovih je dana normalno biti zabrinut za zrak koji udišete, s obzirom na to kakve opasnosti iz zraka vrebaju ispred naših lica. Tvrtka LG je odlučila da je najpametnije što možete učiniti privezati elektronski pročišćivač zraka na lice kako bi pročistili zrak koji udišete prije nego što dođe do vaših pluća.

PuriCare Wearable pročišćivač zraka ima par ventilatora s tri brzine i par filtera koji podsjećaju na HEPA filtere koji se nalaze u LG kućnim pročišćivačima zraka, piše Engadget.

Korištenje je jednostavno, dišite normalno, a unutar ugrađenog “respiratornog senzora” detektirat će se koliko brzo dišete, jačina disanja, kako bi mogli postaviti brzinu ventilatora. Iz tvrtke LG očekuju da će ljudi ovaj gadget nositi satima, pa baterija od 820 mAh može raditi i do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sustavi iznutra dizajnirani su kako bi osigurali da disanje bude “bez napora” unatoč nošenju ovog gadgeta na licu.

Foto: LG

Kad se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinficirati površinu dok se maska puni. Također, može se povezati s vašim pametnim telefonom i reći vam kad filtere treba zamijeniti. Tvrtka LG tvrdi da je svaka komponenta zamjenjiva i da se može reciklirati.

Nažalost, cijena ovog uređaja još nije poznata, ali pretpostavlja se da ćemo više informacija dobiti na IFA press-konferenciji tvrtke LG u rujnu.

Za sve koji se pitaju zašto bi baš LG od svih tvrtki ušao u ovaj sektor, ovo po karakteru pristaje upravo ovom korejskom gigantu. LG ne samo da pravi klima uređaje i shodno tome zna sve o potoku zraka, već ima i liniju čudnih gadgeta za dezinfekciju. Najbolji primjer za to je Innotek, uređaj koji klizi po rukohvatu pokretnih stepenica kako bi ga sterilizirao ultraljubičastim svjetlom.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Koncept slušalica s aktivnim poništavanjem buke te s ugrađenim pročišćivačem zraka zvuči kao uređaj iz znanstveno-fantastičnog filma. Međutim, čini se da će se upravo...

Tech

LG Electronics (LG) premijerno će na sajmu CES 2022 predstaviti sveobuhvatno kućno rješenje za veću kvalitetu zraka koje objedinjuje sve prednosti pročišćivača zraka, ventilatora...

Tech

Suradnja nizozemskih istraživača i dizajnera je rezultirala gradnjom 7 m visokog tornja u jednom parku u Rotterdamu. Lako bi ga se moglo zamijeniti za...