Geekmaxi
Web & IT

LinkedIn uvodi kvizove da provjeri lažete li u životopisu

Potvrdite svoje vještine i dodajte pripadajuće značke profilu

Foto: Pixabay

LinkedIn uvodi novu opciju – Skills Assessment kvizove za procjenu vještina.

Kratki, standardizirani testovi omogućit će svima da dokažu svoje znanje, od raznih jezika kodiranja do Photoshopa i Microsoft Excela.

Ako postignete rezultat od 70% ili više, imat ćete mogućnost da dodate značku “verificirane vještine” na svoj profil. Od te novine, nada se LinkedIn, imat će koristi oni koji traže posao, ali i oni koji zapošljavaju.

Oznaka “verificirane vještine” mogla bi imati priličnu težinu, a regruterima će biti lakše da traže kandidate koji imaju ono što oni traže.

LinkedIn će također koristiti testove kako bi ukazao korisnicima na besplatne tečajeve koje imaju. Iz kompanije poručuju da se radi o izjednačavanju uvjeta za sve korisnike.

“Želimo da svi imaju pristup mogućnostima na osnovi vještina koje imaju, bez obzira na porijeklo ili mjesto u kojem su išli u školu”, stoji u priopćenju za javnost.

LinkedIn je tijekom protekle godine dodao niz upitnih karakteristika. Kopirao je Facebookove gumbove reakcija, zatim dodao opciju glasovnih poruka i uveo QR kodove radi lakšeg povezivanja.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh