Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Microsoft planira prebaciti tražilicu korisnika na Bing

Korisnici Microsoft Office Searcha će biti obavezni koristiti Bing…

microsoft-bing

Ovog tjedna iz Microsofta su najavili ekstenziju za Chrome browser kod kupaca Office 365 paketa. Ekstenzija će u jednom trenutku prisiliti ljude da koriste tražilicu od kompanije – Bing.

Iako je ova ekstenzija trebala biti na verziji 2002 od Office 365 ProPlus (Microsoft 365 Apps), programeri će je dodati na Google browser ovog mjeseca, kao dio verzije 2005.

Iako služben datum nije postavljen od strane Microsofta, smatra se da će to biti ovog mjeseca. Sve o tome ko će biti obavezan promijeniti zadanu tražilicu na browseru, saznajte u nastavku teksta.

Promjena će biti obavezna za Office 365 korisnike

Promjena će biti obavezna ako želite koristiti Microsoft Search, koji je često povezan s Office 365 računom, te nudi korisnicima da pregledaju informacije kompanije – interne dokumente na OneDrive ili SharePoint, preko adresne trake browsera. Ova fukcija je već implementirana u Microsoftov default browser – Edge, što i ne čudi, budući da je Bing postavljen za njegov zadan pretraživač.

Mišljenja oko ovog poteza Microsofta su podijeljena, no razumljivo je da pokušavaju podignuti svoju tražilicu u očima javnosti. Iz Microsofta su najavili da planiraju stvoriti sličan add-on i za Mozilla Firefox browser, no taj dodatak bi trebao biti pušten u rad nešto kasnije.

Chrome web browser

Chrome je od svoga nastanka u kratko vrijeme postao najpopularniji i najfunkcionalniji browser. Trenutno ga koristi 68.5% računala, što je dovoljna potvrda njegove kvalitete.

U budućim verzijama očekuje se da će Google Chrome browser podržavati i aplikacije. Iz Google-a su ovaj novitet najavili još 2016. godine, no pitanje je kada će doći ova funkcionalnost na browser, budući da nije najavljen datum.

Iako ovo nije velika prijetnja Google tražilici, mogla bi dio korisnika prebaciti na novu tražilicu, koja prema drukčijem algoritmu rangira web stranice u svojim rezultatima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google Chrome je dobio jednu novu opciju, a u pitanju je Tab Groups, koji bi, kako tvrde stručnjaci, mogao promijeniti način na koji se...

Web & IT

Zadnjih tjedana dosta je ljudi primijetilo kako ih YouTube doslovno gnjavi sa skočnim (pop-up) prozorima, koji bi trebali navesti korisnike da kupe Premium članstvo....

Web & IT

Tržište prijenosnih računala vrlo je dinamično, napučeno proizvođačima koji gotovo na tjednoj bazi izbacuju nove uređaje i dodatno informacijama opterećuju ionako već zasićene potrošače....

Web & IT

Što se događa s ove dvije velike tražilice zadnjih dana? Yahoo je kupila američka telekomunikacijska kompanija za 4,83 milijarde dolara. S druge strane Bing bilježi rast...

Oglašavanje