Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Napredna tipkovnica koja razumije i osjeća?

Tipkovnica kakvu još niste imali

Input Club je pokrenuo Kickstarter kampanju za tipkovnicu koja koristi tehnologiju još iz 1970. godine. Ovo je, ipak, jedna napredna tipkovnica.

Tipkovnica se zove Keystone i prva je koju će krasiti novi mehanički Silo pretvarači Input Cluba.

Konvencionalne tipkovnice rade tako da se pritiskom tipke zatvara strujni krug što rezultira signalom, a kod Keystonea ne dolazi do kontakta metala nego su umjesto metala nalazi mali magnet koji se pomiče pritiskom na tipku.

Ono čemu se pruža najviše pozornosti jest, pak, analogna kontrola. Pojednostavljeno rečeno, tipkovnica može razlikovati kad se tipka pritišće jače, a kad slabije.

Senzori su joj sposobni prepoznati od 200 do 500 različitih vrsta pritisaka, no softver će usmjeravati ljude na 10 različitih levela pritiska zbog jednostavnije snalažljivosti i jednostavnosti korištenja.

To onda otvara jednostavne mogućnosti kao korištenje velikih slova s jačim pritiskom, no cilja se i na neka kompleksnija rješenja u programima za uređivanje videa i fotografija.

Navedeno je također i kako bi softver s vremenom za određenu osobu mogao prepoznati o kakvom se pritisku radi i što bi konkretno osoba htjela ako pritisak ne bi bio dovoljno jasan. Vjerovali ili ne.

Treba onda dočekati ovakvu tipkovnicu i vidjeti može li ono što se tvrdi da može.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Developeri često uz klasične igre kreiraju i neke šarmantne i pomalo čudne igre. U takve igre spada i igra u kojoj skupina mačaka koju...

Tech

Nosiva tipkovnica od tekstila

Igre i gaming

SteelSeries krenuo je u obnavljanje svojih gaming proizvoda i do nas, barem što se tipkovnica tiče prvo je stigao – flagship model. Apex 7...

Igre i gaming

Gejming zna biti prilično naporan i skup sport. Sve započinje odabirom računala u kojem prevladavaju tri tradicionalne opcije – sastaviti vlastiti PC, kupiti gotovo...