Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Nevjerojatno korisno: komunikator kao iz Star Treka prevodi 45 jezika!

Jedan od najzanimljivijih gadgeta znanstveno-fantastične serije Star Trek jest njihov univerzalni komunikator, uređaj koji direktno prevodi razgovor između dvije različite vrste. Da nije tog bedža na prsima članova posade, Federacija bi se već u svom začetku izgubila u prijevodu.

Ali takav uređaj nije potreban samo za međuzvjezdana putovanja, zapravo prilično je potreban i nama na Zemlji. Stotine različitih naroda govore različitim jezicima i dijalektima, što je velika prepreka u međusobnom razumijevanju.

Takvu je boljku, zapravo, lako moguće otkloniti, pri čemu su vam na raspolaganju dvije mogućnosti: naučiti strani jezik, ili kupiti gadget koji će znati strani jezik umjesto vas. I to ne jedan, nego njih ravno 45!

Boeleo W1 maleni je uređaj čija je svrha upravo prevođenje s jednog jezika na drugi, što uvelike olakšava i ubrzava sasvim praktične situacije, poput prekograničnog šopinga ili sastanaka s poslovnim partnerima iz inostranstva. Potrebno je tek postaviti uređaj između sudionika i početi pričati – tako jednostavno (pogledaj video na dnu članka za detalje)!

Potrebno je istaknuti kako Boleo W1 nije samo pasivni uređaj koji će besposleno ležati u džepu do prve komunikacijske zavrzlame, ne. On podržava 4G mreže, WiFi, a može se koristiti i kao hotspot za dijeljenje internetske veze.

Posjeduje i kameru od 13 MP, koja može poslužiti za prevođenje ukoliko, recimo, fotografirate tekst na stranom jeziku. Izvrsna vijest za sve koji moraju prevoditi veće količine teksta.

>> Pogledaj ponudu za ovaj gadget

Više informacija dobit ćete ako bacite oko na gornji link, ili možda posjetite službenu stranicu proizvođača. Gadget je, inače, na flash prodaji, pa imajte na umu kako trenutna cijena neće potrajati.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Tehnološki gigant Google je jednoj od svojih najpopularnijih platformi, Google Prevoditelju, dodao podršku za još 24 nova jezika, koje govori više od 300 milijuna...

Aplikacije i softver

Google prevoditelj, odnosno Google Translate je višejezični servis za prijevod s jednog jezika na drugi, razvijen od strane tvrtke Google. Danas je možda i...

Tech

Gledajući SF filmove i serije, naučeni smo što očekivati od vanzemaljskih oblika života: U Danu nezavisnosti našli smo se pod invazijom, ali smo se...

Filmovi

Iako se radnja još uvijek čuva u tajnosti, nadolazeća američka znanstveno-fantastična serija Star Trek: Picard vraća se na male ekrane kao dio proširene Star...