Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Novosti u WordPress 5.4 „Adderley“ verziji

„Kreirajte više s blokovima, brže i jednostavnije“ – slogan je pod kojim je izašla nova verzija, a sve o novostima koje donosi saznajte kroz tekst.

Nazvana prema popularnom američkom saksofonistu, Nat Adderleyu, 31. ožujka stigla je nova Wordpress verzija 5.4. Donosi neke zanimljive dodatke i poboljšanja usredotočena na uređivač blokova, alate vezane uz privatnost i iskustvo programera.

„Kreirajte više s blokovima, brže i jednostavnije“ – slogan je pod kojim je izašla nova verzija, a sve o novostima koje donosi saznajte kroz tekst.

2 nova bloka, bolje korisničko iskustvo i veća privatnost

Adderley verzija WordPressa donosi 2 nova bloka, koji će omogućiti lakše i brže dodavanje ikona društvenih mreža i gumbova na vašu stranicu. Kod ostalih blokova poboljšane su značajke, brzina učitavanja u uređivaču, dodavanje boja,  te je omogućeno uređivanje preko cijelog zaslona. Uređivač blokova je jedna od glavnih stvari na koju su usmjerena poboljšanja kod novih verzija WordPressa, a kod Adderleya se mogu primijetiti kvalitetna poboljšanja.

U novoj WordPress 5.4 verziji poboljšano je i korisničko iskustvo s naglaskom na navigaciju stranice. Brzina učitavanja uređivača je čak za 14% bolja, što će zasigurno ubrzati objavljivanje novih postova.

Već na prvi pogled vidjeti ćete nešto čišći izgled alata za privatnost, a 5.4 verzija pomaže s različitim problemima kod privatnost. Zbog raznih zakonskih regulativa koje su nedavno donesene u svijetu, poboljšan je izvoz osobnih podataka i dodan je Site Health Widget, koji analizira zdravlje stranice i pomaže vam sa savjetima za poboljšanje i sigurnost.

Developeri će primijetiti da je WordPress Adderley donio 122 poboljšanja, čak 210 ispravka pogrešaka i razna druga poboljšanja administratorskog područja.

WordPress 5.4 Adderley

U konačnici, Wordpress 5.4 ne donosi neke velike novitete, ali ima za ponuditi nove, zanimljive promjene za sve. Uređivač blokova je najviše izmijenjen, a s mnogim poboljšanjima bit će još jednostavniji i bolji za korištenje.

Detaljnije o novoj WordPress 5.4 Adderley verziji pročitajte na službenoj stranici: https://wordpress.org/news/2020/03/adderley/

4 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

WordPress je i dalje najpopularniji CMS u svijetu interneta. Dočekali smo 2021. godinu, još jedna u nizu vladavine popularnog CMS-a. U tom kontekstu, ovom...

Web & IT

Svakim danom, u većem ili manjem broju, web majstori tragaju za dobrom WordPress temom. Traže za sebe najbolju, pa da spomenemo neke od njih,...

Web & IT

Iz WordPress-a tvrde da će opcija utjecati na povećanje broja čitatelja.

Web & IT

Ako planirate pokretanje bloga, ovo su najbolje besplatne platforme...

Oglašavanje