Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Fun & Lifestyle

Opasnosti rada od kuće: Kad mačke utječu na osjetljive operacije

Zbog globalne pandemije koronavirusa mnogi ljudi su urede preselili u svoje kuće, što znači da su se u njihovom radnom prostoru našli i njihovi ukućani, ali i kućni ljubimci. I dok je ljude uglavnom lako informirati o tome što bi trebali raditi a što ne i koje tipke ne bi trebali dirati – s mačkama to ide malo teže.

Mačke su tako unaprijeđene u jedan od problema modernog poslovanja. Rasprava o tome je postala javna kad je Amber Straughn, astrofizičarka američke svemirske agencije NASA, tvitala o video sastanku na kojem se raspravljalo o tome na koje bi načine trebalo spriječiti mačke da upravljaju letjelicama ako se slučajno domognu tipkovnice preko koje njihovi vlasnici obavljaju posao. Tvit je naravno privukao veliku pažnju, pa je NASA ubrzo bila preplavljena pitanjima o tome što bi sve mačke mogle napraviti, piše The Atlantic.

Kasnije se ispostavilo da je spomenuta objava bila dio interne šale, s obzirom na to da je prilično nemoguće da neka mačka pogodi odgovarajuće tipke i tako preuzme kontrolu nad letjelicom.

Naime, u pitanju je komplicirani proces, s mnogo usputnih sigurnosnih provjera, pa bi mačka teško mogla ispuniti sve uvjete. To ne znači da mačka ne može nanijeti nikakvu štetu ako se odluči prošetati po tipkovnici službenog računala, pa na primjer među komande može ukucati besmislene nizove slova i drugih znakova.

Teško da mačke mogu zaista ugroziti neku svemirsku misiju, ali one to ipak i dalje pokušavaju. Vlasnici ih u tome i ohrabruju, a da toga možda nisu ni svjesni, s obzirom na to da ljubimci vrlo dobro pamte da će u slučaju da skoče na tipkovnicu dobiti željenu pažnju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Unatoč popuštanju pandemije COVID-19, mnogi nisu željni povratka u urede. Oko 80 zaposlenika Applea napisalo je u priopćenju Timu Cooku da preispita planove koji...

Biznis

Od kad su mjere socijalnog distanciranja postale uobičajene zbog aktualne situacije, zaposleni se prilagođavaju novim radnim okruženjima i sve je tanja granica između privatnog...

Web & IT

Od prošle godine 5 milijuna zaposlenika ili 3,6% globalne radne snage radi kod kuće na pola radnog vremena ili više

Biznis

Globalno širenje COVID-19 virusa donio je sa sobom neke, za naše područje, nove poslovne izazove. Rijetko smo imali priliku raditi od kuće. Živimo u...

Oglašavanje