Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Kripto

Najbolje kripto mjenjačnice za 2023. godinu (Top 5)

Kripto mjenjačnice
Foto: Shutterstock

Iako često kažemo kako “kupujemo” kriptovalute, točniji izraz bio bi da mijenjamo našu postojeću valutu za neku od kriptovaluta. Kao što se obične valute mogu mijenjati u mjenjačnicama, tako su kreirane i kripto mjenjačnice u kojima opisani proces iz prve rečenice može odraditi.

Njih u današnje vrijeme zapravo ima dosta, a važno je znati odabrati onu pravu koja će zadovoljiti sve potrebe klijenta. Svakako je glavna od tih potreba da mjenjačnica ima kriptovalutu koja im je privlačna. Naknade također igraju važnu ulogu, a sigurnost ne treba niti posebno isticati.

Odlučili smo zato napraviti jedan manji popis na koji ćemo uključiti pet kripto mjenjačnica za koje smatramo da su najpopularnije danas te da nude uvjete koji bi trebali biti privlačni svima koji se žele upustiti u taj svijet. Pogledajmo o kojim se mjenjačnicama radi.

Kraken

kripto mjenjačnice - kraken
Foto: Shutterstock

Kraken je jedna od vodećih svjetskih kripto mjenjačnica koja se može pohvaliti s više od 9 milijuna korisnika i tromjesečnim volumenom trgovanja od više od 200 milijardi dolara. Ova kripto mjenjačnica svojim korisnicima nudi sjajne tečajeve za više od 100 različitih kriptovaluta.

Cijene i naknade na Krakenu razlikuju se ovisno o više čimbenika. Općenito, naplaćuje 0,9% naknade za stabilne kriptovalute i 1,5% naknade za druge kripto ili FX parove. Kraken ima dvije platforme, a to su Kraken i Kraken Pro. Dok prva spomenuta najbolje odgovara ljudima koji su tek ušli na tržište, korisnicima je preporuka prebaciti se na Kraken Pro za aktivno trgovanje. Tamo mogu pronaći puno detaljnije informacije o svemu što ih zanima.

Ono što je također sjajno vezano uz Kraken jest činjenica da redovno objavljuju različite vodiče i uputstva svojim korisnicima, kao i članke koji će im pomoći da postanu bolji u razumijevanju kriptovaluta te trenutnog stanja na tržištu.

Binance

binance
Foto: Shutterstock

Binance je jedna od vodećih kripto mjenjačnica u svijetu, posebice kada govorimo o njezinoj funkcionalnosti i uslugama. Ne čudi da Binance također nudi jedan od najboljih tečajeva kripto razmjene na tržištu, a iako je standardna naknada za trgovanje na Binanceu 0,1%, možete dobiti popuste ako odaberete trgovanje u BNB-u. Međutim, sve uplate na ovoj platformi su bez naknada. S druge strane, isplate bi mogle imate neke naknade koje se dinamički izračunavaju. Naknade mogu biti različite ovisno o tome na koji način obavljate isplate.

Binanceu se može pristupiti putem mobitela ili računla, ovisno o tome kako korisniku odgovara. Platforma je dizajnirana tako da odgovara svim punoljetnim korisnicima, neovisno o njihovom kapitalu i tehničkom znanju. Ako ste iskusni kada riječ o kriptovalutama, možete se prebaciti na Binance Pro za korištenje različitih analitičkih alata i novih funkcionalnosti. Jednostavna nadzorna ploča pomoći će korisnicima da prate svoje kriptovalute te da zarade u samo nekoliko klikova.

Kada je riječ o sigurnosti ove kripto mjenjačnice, Binance štiti uplate pomoću naprednog sigurnosnog sustava koji uključuje dvofaktorsku autentifikaciju (2FA), popis dopuštenih adresa i upravljanje uređajima. Također je pokrenuo fond osiguranja od milijardu dolara za zaštitu korisnika od sve većeg broja pokušaja hakiranja.

eToro

etoro
Foto: Shutterstock

eToro spada u kripto mjenjačnice prilagođene početnicima, a također sadrži neke najbolje kripto tečajeve na tržištu. Niske naknade koje se naplaćuju za kripto razmjene povećavaju isplativost ove platforme. eToro ima transparentnu strukturu naknada. Tamo se naplaćuje jedinstvena naknada od 1% na kripto kupnju i prodaju. Platforma vam daje pregled naknade prije nego što obavite svaku transakciju tako da ćete uvijek na vrijeme biti obaviješteni o njoj.

Način na koji se odvija trgovanje u ovoj kripto mjenjačnici omogućuje početnicima da nauče strategije trgovanja vrhunskih trgovaca i da ih implementiraju u svoju svakodnevicu. S druge strane, iskusni trgovci su potaknuti podijeliti svoje strategije trgovanja. Situacija je to u kojoj svi pobjeđuju te je učinila platformu popularnom među trgovcima svih oblika i budžeta.

eToro stavlja jak naglasak i na pitanje sigurnosti. Za početak, potiče korisnike da polože svoja sredstva na offline novčanik. Svojim korisnicima pomaže oko toga na razne načine, a oni također imaju opciju korištenja dvofaktorske autentifikacije (2FA) prilikom prijave na svoj račun kako bi umanjili šanse za hakiranjem.

Crypto.com

crypto.com
Foto: Shutterstock

Crypto.com je jedna od najboljih platformi koja nudi izvrsne tečajeve za kriptovalute. Platformu koja je prvenstveno mobilna platforma naširoko koriste povremeni i profesionalni korisnici zbog svojih popusta, jednostavnosti i širokog spektra usluga povezanih s kriptovalutama.

Crypto.com nudi velik broj popusta korisnicima, a oni se temelje na razinama. Naknade se općenito naplaćuju na temelju prethodnog volumena trgovanja korisnika. U ovoj mjenjačnici dobivate popuste na naknade s CRO tokenima (tokenima ove mjenjačnice) u vašem posjedu. Ako ulažete u CRO, tada to zvuči odlično. Međutim, ako ste prosječan korisnik, ovaj uvjet može ograničiti vaše mogućnosti na platformi.

Crypto.com dolazi s platformom za ulaganje na kojoj možete zaraditi do 14,5% na svojim kriptovalutama koje posjedujete. Ona nudi izvrsnu priliku za generiranje pasivnog prihoda na više od 40 kriptovaluta. Također, naglasak kod ove kripto mjenjačnice je i na dostupnosti pa tako ima sjajnu podršku za mobilne uređaje za sve one koji žele brzo i jednostavno pristupiti svojim kriptovalutama, a nisu uz računalo ili laptop.

Gemini

gemini
Foto: Shutterstock

Gemini je kripto mjenjačnica koja nudi više od 100 kriptovaluta dostupnih za kupnju, prodaju i razmjenu. Uz ovaj široki izbor, platforma pruža jake mjere sigurnosti računa i usklađenosti. Korisnici također mogu pristupiti nekoliko različitih proizvoda i usluga, uključujući nagradnu kreditnu karticu za kriptovalute, mogućnost zarađivanja kamata na svoje kriptovalute i opciju plaćanja svojim omiljenim trgovcima kripto valutama.

Geminijeva struktura naknada funkcionira nešto drugačije od mnogih drugih kripto mjenjačnica koje često koriste slojeviti model naknada. Geminijeve naknade razlikuju se ovisno o iznosu kojim trgujete i platformi koju koristite. Na primjer, Gemini ima i raspored naknada za mobilne uređaje te raspored naknada za računala. Naknade mogu biti fiksne za neke veće iznose, dok će varirati za manje iznose kojima korisnici trguju.

I web stranica i mobilna aplikacija Gemini nude jednostavno iskustvo trgovanja. Početnicima će se sigurno svidjeti Geminijeva jednostavnu opcija kupnje i prodaje te njegova opsežna stranica za podršku. Iskusni trgovci će pak cijeniti njegovu platformu ActiveTrader, koja nudi napredne alate za izradu grafikona i više vrsta računa, a korisnicima omogućuje brzo izvršenje trgovanja.

Zaključak – kripto mjenjačnice

Trgovanje kriptovalutama danas je jedna od privlačnijih djelatnosti jer često smo mogli čuti kako su se neki individualci uspjeli obogatiti na taj način. S obzirom na to da neke kriptovalute u zadnje vrijeme bilježe dosta ozbiljan pad, sada je možda idealno vrijeme za kupovinu. Međutim, kako bi odradili sam taj postupak kupovine, potrebno je koristiti neke kripto mjenjačnice.

Danas postoji velik broj takvih mjenjačnica, a svaka se razlikuje od one druge. One imaju svoje značajke po kojima će se razlikovati međusobno, a sami korisnici moraju ih istražiti prije nego ukažu povjerenje nekoj od njih. Te značajke mogu biti naknade, sigurnost, korisnička podrška, izgled, dostupnost i slično. Naveli smo tek pet onih koje se smatraju najboljima, ali kripto mjenjačnica postoji znatno više. Kada bi morali preporučiti neku kripto mjenjačnicu, rekli bismo vam da odaberete neku od navedenih, no ako ste u ozbiljnoj potrazi, svakako dodatno istražite svaku od njih.

Uvjeti i značajke mogu se i promijeniti svakog dana tako da je bitno ostati u toku kada tražite gdje uspješno i bez problema kupiti, prodati ili razmijeniti kriptovalute.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

Nvidia, tvrtka koja je mnogima donedavno “letjela bila ispod radara”, sada je postala jedna od najvrjednijih tvrtki ikada, a sve zahvaljujući porastu popularnosti umjetne...

Biznis i posao

Godinama okupljaju najjače tvrtke hrvatske tehnološke scene na jednom mjestu, besplatno nudeći poslove, edukacije i uvid u trendove budućnosti.

Promo i akcije

Bez obzira na to nazivate li se ljubiteljem kave, istinskim poznavateljem ili jednostavno kavopijom, dobra šalica kave (dvije, tri ili više) nešto je bez...

Tech

Centralno grijanje je najčešći sustav grijanja na našem području i može ga se pronaći u većini obiteljskih domova i javnih objekata. Većina ljudi zna...

Tech

NASA-in umirovljeni satelit Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager (RHESSI) trebao bi ponovno ući u Zemljinu atmosferu gotovo 21 godinu nakon što je...

Tech

Liz Lambert, američka poduzetnica i hotelijerka, građevinski startup Icon i danska tvrtka BIG, udružili su snage kako bi 2023. godine u Teksas doveli prvi...

Promo i akcije

Pečenje kruha kod kuće u zadnje vrijeme postaje sve popularnije, a jedan od najvažnijih alata u procesu pečenja kruha je pekač za kruh. Iako...

Kripto

Umjetna inteligencija (AI) sa sobom je zaista donijela jednu pravu revoluciju u svijet tehnologije, a svijet kriptovaluta nije iznimka. Kriptovalute fokusirane na umjetnu inteligenciju...