Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre

Ovo su najpopularnije Esports igre u 2021.

Foto: Pixabay

Esports je definitivno jedan od najbrže rastućih sportova današnjice. Milijuni igrača se natječu na turnirima u raznim video igrama dok neki od njih čak zarađuju za život na ovaj način. Gledatelji također mogu zaraditi novac, jer je Esports u posljednje vrijeme ušao na velika vrata u sportsko klađenje.

Kompanije koje se bave proizvodnjom video igara su odavno prepoznale potencijal u Esports-u te mnoge od njih pokušavaju zgrabiti svoj dio tržišta. Ipak, to je težak zadatak jer postoje igre koje su se već etablirale kao neprikosnoveni Esports naslovi i zadobili pažnju igrača.

Ukoliko vas zanima koje su to najpopularnije Esports igare u 2021, nastavite skrolati.

Dota 2

Foto: Valve

Dota 2 je jedna od najstarijih Esports igara nove generacije. Igra je izvedena iz mod-a za legendardni Warcraft III: Reign of Chaos pod nazivom Defense of the Ancients te je prvi put objavljena 2013-te godine.

Igra suprostavlja dva tima od po pet igrača, a svrha je da se uništi neprijateljska baza a obrani svoja.

Dota 2 Esports natjecanja redovito prate milijuni gledatelja, dok su nagrade među najvećima na svijetu. U 2021. godini, skoro dva milijuna dolara je već osvojeno na 21 službenom turniru.

Među natjecateljima ima i mnogo Hrvata, te su neki od njih jako uspješni u onom što rade. Primjer za to je Sesvećanin Dino Šavuk, koji je dao otkaz na stalnom poslu i zarađuje za život igrajući Dota 2.

Fortnite

Foto: Epic Games

Teško da postoji osoba koja ne zna šta je to Fortnite. Objavljena 2017., ova battle-royal igra je zavladala Esports scenom u rekordnom roku zbog kombinacija atraktivne grafike i jednostavnog gameplaya.

Također, postoji mnogo ostalih stvari kojima se možete zabaviti u Fortniteu uključujući i pohađanje filmskih festivala.

Epic, tvrtka koja je razvila Fortnite, je prepoznala Esports potencijal igre te je 2018. uložila oko 100 milijuna dolara za razne turnire i natjecanja. Ovo je pomoglo igri da postane fenomen i privuče nevjerojatan broj igrača.

Fortnite je otvorio 2021-u godinu istim intezitetom, te je već podijeljeno 2.5 milijuna dolara na različitim turnirima.

Counter-Strike: Global Offensive

Foto: Valve

Counter-Strike je dugo vremena “žario i palio” igraonama širom svijeta pa tako i u Lijepoj našoj. To je rezultiralo velikim brojem turnira, te se turniri u popularnom “Kanteru” održavaju duže od dva desetljeća.

Ipak, Counter-Strike je preuzeo dominaciju na Esports sceni tek sa Global Offensive izdanjem, koje je izašlo 2012-te. Izdašne nagrade na natjecanjima te popularnost na streaming platformama katapultiralo je ovu igru na sami vrh svjetske gaming scene.

Global Offensive turniri su i danas popularni iako je igra izdana prije skoro 10 godina. Tome je pokazatelj i činjenica da je u ovoj godini već održano 84 turnira gdje je više od tisuću igrača zajednički uspjelo osvojiti nagrade u vrijednosti $3.5 milijuna dolara.

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Foto: PUBG

Na prvom mjestu nema iznenađenja. Neprikosnoveni vladar battle-royale scene je bio i ostao PlayerUnknown’s Battlegrounds bez obzira na nemali broj konkurentskih igara koje pretendiraju na tron.

Do 2021. godine, PlayerUnknown’s Battlegrounds prodan je u više od 70 milijuna primjeraka dok je mobilna verzija igre preuzeta skoro milijardu puta. Zbog toga ne čudi visok plasman među najpopularnijim Esports igrama u 2021.

Iako je igra imala spor ulazak na Esports scenu, zabilježen je veliki rast u popularnosti igre na ovom polju u posljednjih par godina. To je kulminiralo ove godine, jer je podijeljeno sedam milijuna dolara na raznim turnirima, što je apsolutni rekord.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre

Epic Games nastavlja sa svojim koncertima u Fortniteu. Tvrtka je objavila da će “velika zvijezda” nastupiti u sljedećoj seriji koncerata pod nazivom Rift Tour....

Igre

U sportu, 2020. godina je imala samo jednog pobjednika. Mnoge lige su stale, a neke su pokušale dovršiti natjecanje do kraja ili čak krenuti...

Igre

Turnir Dota 2 International, jedno od najvećih svjetskih natjecanja u eSports svijetu, možda se ipak neće održati u Švedskoj kako je prvobitno planirano. Tijekom...

Igre

Novo CS:GO ažuriranje uklanja mogućnost besplatnog pristupa Prime matchmakingu. Ranije su igrači Prime status mogli dobiti skupljanjem XP-a dok ne dostignu razinu 21 ili...

Oglašavanje