Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Pakistan blokirao Tinder, Grindr i druge aplikacije

U srpnju je Pakistan izdao i “posljednje upozorenje” TikToku zbog eksplicitnog sadržaja.

Foto: Pixabay

Pakistanska vlada blokirala je Tinder, Grindr i još tri aplikacije za pronalaženje partnera, zbog suzbijanja mrežnih platformi za koje smatra da šire “nemoralni sadržaj”.

U Pakistanu su izvanbračne i homoseksualne veze ilegalne, a državno nadzorno tijelo za telekomunikacije priopćilo je da je blokiralo aplikacije Tinder, Skout, Grindr i SayHi, jer se navedene aplikacije ne drže lokalnih zakona, prenosi The Guardian.

Iz Pakistanske Uprave za telekomunikacije objasnili su da su tvrtke obavijestili da uklone usluge upoznavanja, no tvrtke su se na to oglušile te nisu reagirale na vrijeme zbog čega su i blokirane. Aplikacije mogu biti odblokirane ako se počnu pridržavati lokalnih zakona i počnu moderirati nepristojan i nemoralan sadržaj, nadodali su iz Uprave.

Podaci analitičke tvrtke Sensor Tower pokazuju da je Tinder u Pakistanu u posljednjih godinu dana preuzet više od 440.000 puta, a Grindr, Tagged i SayHi oko 300.000, dok je Skout preuzet 100.000 puta u istom razdoblju.

Grindr je inače popularna dating i društvena aplikacija za gay, bi, trans i queer ljude.

Kritičari su naveli da je Pakistan, koristeći se nedavnim digitalnim zakonodavstvom, nastojao ograničiti slobodu govora na internetu, blokirajući ili naređujući uklanjanje sadržaja koji se smatra nemoralnim, kao i vijesti koje su kritički nastrojene prema vojsci ili vladi.

U srpnju je Pakistan izdao i “posljednje upozorenje” TikToku zbog eksplicitnog sadržaja, dok je aplikacija Bigo Live iz istog razloga bila blokirana na 10 dana.

Prošlog tjedna PTA je zatražila i od YouTubea da “odmah blokira vulgarne, nepristojne, nemoralne i eksplicitne sadržaje, kao i sadržaje koji na neki način podržavaju govor mržnje”.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Grupa prevaranata uspjela je prevariti oko 93 000 Android korisnika na način da ih je namamila da na svoje uređaje preuzmu lažne aplikacije za...

Apps & Software

Tinder se udružuje s Lyftom kako bi ponudio mogućnost darivanja vožnji do mjesta sastanka bez napuštanja aplikacije Tinder. Mala je pogodnost ako ste već...

Apps & Software

Ako ste primijetili da vam se aplikacije iznenadno ruše, niste jedini. Brojni korisnici Androida požalili su se na neočekivani pad aplikacija. Mnoge bitne aplikacije...

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Oglašavanje