Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Pogledajte trailer za film Tetris čija je radnja smještena u okružje Hladnog rata

Tetris

Priča o tome kako je Tetris postao globalni fenomen temelj je nadolazećeg filma na platformi Apple TV+. Film će se pojaviti na streaming servisu 31. ožujka, a Apple je upravo izbacio prvi trailer.

Umjesto da se usredotočuje na hrpu antropomorfnih blokova, Tetris priča priču o tome kako je nastala jedna od najvećih videoigara na svijetu. Taron Egerton glumi Henka Rogersa, nizozemskog poduzetnika koji je postao toliko oduševljen naslovnom igrom da putuje u Sovjetski Savez tijekom kraja Hladnog rata kako bi osigurao svoja distribucijska prava za Tetris na Game Boyu i drugim konzolama. Sovjetski softverski inženjer Aleksej Pajitnov (glumi ga Nikita Jefremov) stvorio je igru tijekom Hladnog rata, ali budući da je bio vladin zaposlenik, nije primao nikakve naknade na početku. Na površini, to možda ne zvuči kao najuvjerljiviji temelj za triler, ali prava na klasičnu puzzle igru bila su upletena u sukob između komunizma i kapitalizma, u kojem se istočne i zapadne zemlje u osnovi razilaze oko pojmova kao što su „profit“ i „intelektualno vlasništvo“.

Tetris je režirao Jon S. Baird (Stan & Ollie), a producirali Matthew Vaughn, Gillian Berrie, Claudia Vaughn, Len Blavatnik i Gregor Cameron. Larry Kasanoff, od kojeg se prije očekivalo da će producirati projekt, rekao je da možemo očekivati da će Tetris obuhvatiti trilogiju filmova, ali čini se da to više nije slučaj.

Dinamični trailer je zvučno praćen pjesmom “The Final Countdown” i naglašava dio te inherentne napetosti. Rogers nailazi na otpor britanskog medijskog mogula koji želi igru, agenata KGB-a, pa čak i Mihaila Gorbačova.

Ako iznenada osjetite potrebu za rotiranjem padajućih oblika i stvaranjem vodoravnih linija s njima, postoje deseci načina za igranje Tetrisa. Ipak, vrijedi napomenuti da je originalna verzija igre upravo stigla na Nintendo Switch Online kao dio prvog vala Game Boy naslova na usluzi.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Filmovi

Tetris je jedna od najjednostavnijih igara koju smo svi igrali kao klinci. Međutim, malo tko od nas zapravo zna nešto više o njoj. Novim...

Filmovi

U periodu od 1985. do 1987. originalna Spielbergova serija Amazing Stories osvojila je pet Emmya, a ukupno bila nominirana dvanaest puta. Serija kreirana prema...