Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Potrošači najviše vjeruju ovim tehnološkim brendovima

Koji su najpouzdaniji po pitanju pametne tehnologije?

Amazon i Samsung su se pokazali najpouzdanijim tehnološkim brendovima. Rezultati su to jednog zanimljivog istraživanja.

Naime, eFluent, kompanija za digitalni angažman potrošača, istražila je mišljenje potrošača o tehnološkim brendovima. Iako je istraživanje zapravo bilo namijenjeno za poslovne partnere, dalo je pregršt zanimljivih podataka i za potrošače.

Tijesna borba

Više od 9 tisuća ispitanika odgovorilo je na nekoliko pitanja o kupnji pametne tehnologije. Potom je eFluent analizirao demografske, socioekonomske te geografske podatke ispitanika.

Oko 30% ispitanika reklo je da je kupilo neki pametni uređaj u kući u protekloj godini. Od tih ispitanika 32% njih reklo je da je Amazon najpouzdaniji brend kućne pametne tehnologije. Drugih 32% ispitanika kao najpouzdaniji brend navelo je – Samsung.

Bilo je još zanimljivih otkrića o kućnoj pametnoj tehnologiji. Istraživanjem je tako utvrđeno da je 40% ispitanika reklo kako u  domu posjeduje barem jedan proizvod pametne tehnologije.11% njih je ugradilo neki takav proizvod unutar mjesec dana prije istraživanja.

Profil ispitanika

Oko 29% ispitanika smatra se među prvima kad je u pitanju isprobavanje nove tehnologije. S druge strane oko 36% ispitanika vidi sebe kao “zaostale” po tom pitanju. Ukratko, ljudi koji su među posljednjima kad je riječ o isprobavanju novih tehnoloških proizvoda.

Anketom je utvrđeno i kako oni koji prate tehnološke trendove imaju najviše povjerenja u brendove Sonos i Nest. Za razliku od onih koji se smatraju “zaostalima”.

Starost, spol i roditeljski status su itekako imali ulogu u svemu. Utvrđeno je kako postoji za 140% veća šansa da ispitanici u dobi između 18 i 34 godine imaju neki oblik kućne automatizacije. Poput primjerice Alexe ili Google Assistanta, za razliku od onih ispitanika koji su stariji od 35 godina.

Otkriveno je i to kako 26% više roditelja kupuje ili ugrađuje pametne termostate od onih koji nisu roditelji. Također, postoji i za 61% veća šansa da žene imaju pametno ogledalo.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Jedan od najvećih tehnoloških divova, Amazon, najavio je da će uvesti interaktivnu opciju “Virtual Try-On” za iOS korisnike u SAD-u. Riječ je o opciji...

Tech

Posljednjih nekoliko desetljeća najveći napredak kao dio tehnologije zabilježili su pametni telefoni. Od prvih pametnih telefona sa zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir, do...

Aplikacije i softver

Tvrtka Samsung Electronics službeno je predstavila operativni sustav One UI 4, koji će se premijerno pojaviti na Galaxy S21 seriji pametnih telefona uključujući Galaxy...

Tech

LG od ovog tjedna uvodi ažuriranje koje će diljem svijeta svim korisnicima pametnih televizora 2020 i 2021 4K i 8K UHD automatski uključivati Filmmaker...