Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Pregledali smo koliko koštaju dronovi i našli ih već za 120 kuna

Dronovi su sve pristupačnija roba. Nekoć egzotika, danas su prisutni u tolikoj mjeri, da se donose zakoni kojima se regulira i ograničava njihova upotreba. Ukoliko želite isprobati i takav vid tehnologije, najbolje je početi s jeftinim, pristupačnim modelima kojima ćete ispeći zanat. Uložiti puno novca u nešto čime još ne znate baratati jednostavno se ne isplati – postoji ozbiljna opasnost da ćete razbiti skupi, brzi i okretni stroj kojeg ste kupili zapravo tek da isprobate novu tehnologiju.

Zaputili smo se na Gearbest tražeći nešto što odgovara našim prioritetima; što jeftinije, a da ispunjava edukativnu svrhu. Svi dole nabrojani strojevi dolaze s EU skladišta, dakle nema državnih nameta nego tek cijena koja je istaknuta na web-shopu.

Ultra-jeftini Xinlin X165 maleni je kvadrokopter namijenjen upravo početnicima, ili pak starijoj djeci koja će znati cijeniti ovakav poklon. Dimenzijama skroman (7x7x2,5 cm), pružit će oko pet minuta letačkog iskustva dok se ne iscrpi njegova baterija kapaciteta 120 mAh. Elementarno upoznavanje s ovom tehnologijom platit ćete tek 120 kuna (17,42 dolara).

Nešto ozbiljniji uređaj je Cheerson CX-10W, koji posjeduje kameru razlučivosti 0,3 megapiksela. Njome ćete moći snimati fotografije i video, kao i upravljati dronom. Snimljeno se, naime, putem WiFi-ja i adekvatne aplikacije može prikazati na zaslonu pametnog telefona, koji tom prilikom služi kao daljinski upravljač za malenu letjelicu. Ovaj dron košta također vrlo pristupačnih 220 kuna (33,24 dolara).

Na cjenovnoj skali presačemo nekoliko modela i idemo na XK X250, izvrstan dron koji osim mogućnostima, potencijalnog kupca mami i lijepim, futurističkim izgledom. Kamera sa senzorom od 2 megapiksela pružit će video u visokoj rezoluciji, a ista će poslužiti i za lakše upravljanje letjelicom. XK X250 ima i niz drugih prednosti u odnosu na ranije navedene, što jamči i cijena od 515 kuna (77,68 dolara).

Na europskom skladištu ima još ovakvih uređaja, koji cijenom variraju od navedenih 120 pa sve do 2.000 kuna. Ponuda je, dakle, prilagođena kako početnicima tako i onima s profesionalnim nakanama u ovom području. Još jednom podsjećamo kako dronovi dolijeću s EU skladišta, dakle nećete pri kupnji imati okapanja s domaćom birokracijom, koja krajnju cijenu napumpa za nemali iznos.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Crypto

Kineska središnja banka pokrenula je pilot verziju wallet aplikacije za digitalni juan u želji da proširi upotrebu valute na što više ljudi. Aplikacija je...

Igre

Google je najavio samostalni Google Play launcher koji će omogućiti igračima igranje Android igara na Windows stolnim računalima. Najavljena aplikacija će omogućiti igračima da...

Tips & Tricks

Android je uvijek bio pristupačan za svoje korisnike pa je tako nudio velik broj mogućnosti među kojima je povezivanje zaslona s drugim uređajima. No,...

Hi-tech

Najpoznatija po svojim letećim taksijima sa osamnaest rotora, tvrtka Volocopter sada svoj fokus prebacuje na transport robe. VoloDrone je novi dron tvrtke Volocopter koji...

Oglašavanje