Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Prošlo je 20 godina od izlaska prvog COD-a, a novi stiže u petak, ali već je meta kritika

Foto: CoD

Call of Duty (CoD) je gaming mega-brand za koji znaju čak i ljudi koji nikada nisu uzeli kontroler u ruke. Postao je globalni fenomen otkako je lansiran prije 20 godina i učinio svog vlasnika, Activision Blizzard, jednom od najvrjednijih tvrtki za igre na svijetu.

Dakle, kada je Microsoftova duga bitka da kupi tvrtku za 67,8 milijardi dolara (56,4 milijarde funti) konačno uspjela prošlog mjeseca, ljude je to potaknulo na razgovor. Uglavnom se nagađalo o tome može li cijeli CoD katalog pronaći svoj put do Game Passa, pretplatničke usluge u stilu Netflixa.

Šef Xboxa Phil Spencer potvrdio je da neće biti nijedne pucačine u prvom licu barem do sljedeće godine, ali sigurno je da je CoD franšiza sasvim drugačija zvijer u usporedbi s lansiranjem 2003. godine.

Prodaja je ostala jaka i CoD-ov način rada za više igrača iznimno je popularan, ali s vremenom su sve glasnije postale pritužbe da se nova izdanja ne razlikuju dovoljno od prethodnih. To je optužba koja je, primjerice, iznesena na posljednji dio, Modern Warfare III, koji izlazi za manje od tjedan dana, 10. studenog.

Obožavatelji CoD-a glasno govore o tome što im se ne sviđa, a MWIII je već kritiziran jer neće imati nove mape za više igrača pri lansiranju. Umjesto toga, bit će remasterirane verzije klasika iz prethodnih igara.

Zbog toga neki smatraju da se s igrom požurilo. Takve tvrdnje odbacuje kreativni direktor David Swenson. Inzistira na tome da će ovo biti “najbogatiji Call of Duty koji smo ikada napravili”.

Je li to doista tako, uskoro ćete se moći uvjeriti sami.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

Revizirana ponuda Microsofta za preuzimanje Activision Blizzarda, tvrtke koja stoji iza popularne igre Call of Duty, dobila je odobrenje britanskih regulatora. Competition and Markets...

Igre i gaming

Britanski nadzornik tržišnog natjecanja izjavio je kako je Microsoftova revidirana ponuda za kupnju Activision Blizzarda, proizvođača Call of Dutyja, svoja vrata napokon otvara dogovoru....

Igre i gaming

Što se tiče Microsoftove borbe da dogovor bude odobren u Velikoj Britaniji, tvrtka je uložila žalbu na odluku CMA-a...

Igre i gaming

Dobra vijest za obožavatelje Call of Duty franšize! Novi nastavak, Modern Warfare II, svoju objavu će dočekati 28. listopada ove godine. Riječ je o...

Biznis i posao

Predsjednik tvrtke Blizzard Entertainment, J. Allen Brack, dao je ostavku. Iz matične tvrtke Activision Blizzard naveli su da Brack “napušta tvrtku zbog traženja novih...

Igre i gaming

Ovim potezom, izdavač je trajno zabranio ukupno više od 300.000 Warzone varalica širom svijeta

Igre i gaming

Activision je izbacio trailer za novu igru, a više informacija nas očekuje 26. kolovoza.

Igre i gaming

Fotografija koju je netko kriomice slikao prikazuje specijalnu promociju za Call of Duty: Black Ops Cold War.